Skocz do zawartości
IGNORED

Wizyta u McGyvera

StyQ

Rekomendowane odpowiedzi

StyQ, 30 Maj 2006, 23:43

>Chyba tu wszyscy strzelają "gafy" prócz jednej osoby - jar1

>

>Trzeba kończyć te wygłupy, bo szkoda literek i klawiatury w laptopie.

>

>Jak kogoś nie można strawić, to trzeba go polubić. I tyle :)

No szkoda, ze wczesniej nie pomyslales... Moglbys napisac jaka konstrukcje chcesz wykonac, jakich rad udzielil Ci mistrz. Mysle, ze sporo osob chetnie by sie do tego przylaczylo i rowniez pomoglo, a tak wyszlo o dupie maryna.... Ogolnie to ten watek powinien byc w zakladce DIY, a teraz to chyba na bocznice....

„Tak samo jak ludzie, Funky, bez żadnej różnicy” | VITUPERATIO STULTORUM LAUS EST

muls, 31 Maj 2006, 06:25

"...zdaje się że te kolumny grają ,gdzies je słuchają, ktoś je kupuje ale ty wiesz że one są do dupy..."

Ta, grają od razu. Bez pomiarów grają k**wa? No co Ty, muls.

Naukowe teorie mnie nie interesują. Zresztą kogo tu interesują? To jest forum dla audiofilów.

Parantulla> niestety nie słuchałem ich nigdy,może mi się uda,mam swoje i na razie mi to starcza ale już mnie wpierd..... to ciągłe wiszenie na facecie którego zresztą nie znam, który zresztą zrobił jakieś tam błędy ale jak smród po gaciach ciągle jakięś Qubricowate ciągną tą rurę z hałasem.A człowiek po prostu napisał że był u mistrza, może coś chciał pociągnąć innego -ale znowu leżanka ATOPOS club się majgła.

Facet dziękuje ,,sam wiesz komu " ,że zamienił mu słabe przetworniki na lepsze , zmodyfikował co nieco i wziął za to pieniądze . Ale po co ? Kogo obchodza takie pierdoły ? Zasmiecanie forum bezwartościowym bełkotem . Co to wnosi ? Równie dobrze mozna pisac o dłubaniu w nosie .

No chyba ,że celem jednak było podtrzymywanie gasnącej gwiazdy megakonstruktora .

Swoja droga nisko upadł . Juz nie sprzedaje Minas Cośtam tylko naprawia starocia . No , cóż . Najwyraźniej rynek sam zweryfikował wartość jego produktów .

...there is no spoon...

muls, moze masz to gdzies, ale innych moze draznic poslugiwanie sie tym forum przez mistrza jak wlasnym tabloidem, a gdzie nie zagladniesz tam jakis odsluch mistrza... A takie "durne" AudioAcademy wykupuje sobie watki sponsorowane... Po co...

Powiedz mi jeszcze dlaczego np. mistrz nie chcial wyslac Harviemu swoich kolumn do odsluchow (Harvi obiecywal pokryc koszty)?

„Tak samo jak ludzie, Funky, bez żadnej różnicy” | VITUPERATIO STULTORUM LAUS EST

muls, 31 Maj 2006, 08:42

Niestety , masz rację . Szkoda . To moje ulubione forum bo dokładnie w temacie moich zaintersowań ale nie mogę znaleźć ostatnio nic wartościowego tylko wątki o odsłuchach i dłubaniu w nosie .

Ludzie w temacie powaznych dyskusji przenosza sie na ,,privy" .

Cos jest nie tak - poważne sprawy nie znajduja odzwierciedlenia na forum tylko trafiaja na maile , przez co na forum jest coraz mniej wartościowych informacji .

Tu się robi marketing dla producentów i grupowe zakupy .

...there is no spoon...

ja to widzę tak-tu jest w sroc takich co robią interesy ,mają 24 nicki i 120 małych interesów do zrobienia-doszło do tego że jak ktoś podaje Kondensator,elektrolit ,wzmacniacz itd,itd, który nagle zagrał, to ja sprawdzam czy już to jest na allegro.Taka paranoja.Nie wiem czemu mistrz nie wysłał, nie wiem czemu nie zmierzył, bo go nie znam ,ale przede wszystkim dlatego że mnie to nie obchodzi.Myślę że 90 % ludzi też go nie zna ,kolumn nie słuchała ale wie lepiej i to też jest paranoja.Jak mnie temat zinteresuje, zadzwonie ,umówię się, posłucham i zobaczę.Jak będę chciał pomierzyć, sam pomierzę i tylę. A że mistrz to i owo przeskrobał , jeśli grają ,to co mnie to obchodzi.Niestety nie zdołalem znależć wpisu kogoś kto by napisał żę to wszystko co robi mistrz nie gra, owszem było o jego niesolidnośći zdaje się że czasowej itd.Ale ile tu już takich podobnych mistrzów już jest którzy mają znacznie wiecej za uszami i co ?.

arturp - masz rację, z biegiem czasu coraz mniej informacji - albo coraz bardziej jałowa, ale prowadzenie takich wojen przez Ciebie i innych nie pomaga w urzyźnianiu - naprawdę. Rozumiem jakimi pobudkami się kierujecie, widać, że nie wszystko do końca jest tutaj jak trzeba - ale trudno, jak jeleń głupi to się sam odstrzeli i wcale na siłę nie trzeba go przeganiać z muszki - jak nie jeden myśliwy to inny go wychaczy. Osobiście sam staram się podejmowac racjonalne wybory i np w kwesti wyboru kolumn nie podziałają na mnie najlepsze zachęty i pranie mózgu - wszystkiego zamierzam posłuchac osobiście co też ostatnio czynię. Jesli ktoś jest frajerem to mu nic nie pomoże. I jeszcze jedna kwestia - jeździcie tu po MG ale on naprawdę wielu osobom pomógł i wiele też zrobił dla tej społeczności. Więc nie oceniajcie tego tak jednostronnie a najlepiej po prostu zająć się swoim i robić swoje i dbac o to miesce. Co zasiejesz to do Ciebie wróci. Życie jest naprawdę sprawiedliwe.....

To forum robi się śmieciowe,będziemy oglądać zdjęcia,uprzejmości,uśmiechy, drwinę z konkurencji a rzeczowości brak.Zresztą ta nikogo nie interesuje.Idzie fala plotek, zasłyszanych i powtarzanych opinii w 70% bezsensownych.Takie forum spotkań -a nie tematyczne.

Mam jedno pytanie do Arturpa. Nie wiem czy czyta moje wpisy bo kiedyś ponoć dał mi ignora. Więc jeśli nie czyta moich postów to może ktoś się go zapyta w moim imieniu.

Dyskutujemy o rzeczowości forum, o merytorycznej stronie wpisów. Skoro tak to ja się zapytam Arturpa:

Gdzie są tak szumnie przez Ciebie zapowiadane gotowe konstrukcje kolumn, opisy i schematy zwrotnic? Bo ja do tej pory kreujesz się na jedynego sprawiedliwego a merytoryczności w Twoich wpisach niestety nadal brak (poza wrzucanymi luźnymi pomiarami głośników).

Może przegapiłem te wpisy, jeśli tak to przepraszam ale jak tak jest to poproszę o linki do nich.

Panowie, dziś ide z wizytą do cioci. Ona piecze takie dobre ciasteczka, mam nadzieję, że i tym razem będę miał, okazję spróbować. Ciocia nie ma jakiegoś specjalnie hajedowego sprzętu, nawet nie wiem co to jest, bo stoi w szafce domknięte ciemną szybą. Moze Ongaku? W kazdym razie zestawy głośnikowe ma na szczęscie na zewnątrz szafki i jest to zupełna budżetówka. Na dodatek ciocia moje sugestie dotyczące rozstawienia kolumn kwituje wyrozumiałym spojrzeniem. Po co je odsuwać od telewizora, skoro mają ekranowane głośniki? Powiem szczerze, że nie zawsze przesiadł bym się od stolu z ciastkami cioci do sali koncertowej, albo extra pokoju odsłuchowego z mega sprzętem. Tylko po co od razu robić z tego wątek?

Może każdy założy wątki z info o wizytach, koncertach i przypadkiem zasłyszanych melodyjkach z tel. komórkowych?

Czuję potrzebę założenia wątku: "Kill Bill w Motorolli";)

StyQ, takie info można spokojnie podać w innym istniejącym już wątku dotyczacym odsłuchów/porad Adama.

...a jak chcemy, żeby forum kwitło, to sami dajmy schematy, projekty i nie patrzmy na resztę.

Opisy z odsłuchów też fajna rzecz, wolę czytać takie recenzje niż prasówki. hehe, zwlaszcza kiedy zdania są podzielone;)

Lancaster a pewny jesteś, że za tą szybą nie stoi jakiś BAT :)

A tak poważnie wątek StyQ założył całkiem niepotrzebnie, choć ma on jedną ciekawą rolę - poznawczą. Pozwala poznać pokłady bezinteresownej zawiści i złośliwości niektórych kolegów z forum. Tylko, że jakoś mnie to nie dziwi tak samo jak bur... znaczy się bałagan w polskiej polityce.

Pozdrawiam wszystkich i idę popracować trochę ;)

Lancaster --->

"...a jak chcemy, żeby forum kwitło, to sami dajmy schematy, projekty i nie patrzmy na resztę."

A proszę bardzo - jeden na moje zlecenie zamieścił McGyver w wątku "Minas Anton", drugi ja sam zamieściłem w wątku "Projekt na Usherach" (cholera muszę jeszcze paczkę dorysować do tego wątku ;/)

jaro, teraz to mnie zbiłeś z tropu!

Może faktycznie BAT? Zestawy sa wysterowane magicznie, w każdym razie nie zawsze da sie coś takiego uzyskać:)))

Szczególnie dobry efekt uzyskuje się wtedy, kiedy oprócz kolumn gra również sam telewizor;)

Pozdrawiam

lancaster, 31 Maj 2006, 09:46

>...a jak chcemy, żeby forum kwitło, to sami dajmy schematy, projekty i nie patrzmy na resztę.

Czytajac wypowiedzi mistrza, to mysle, ze i sam Tyler z ProAc balby sie publikowac swoje schematy...

Byłem ostatnio z wizytą u znajomego. Jego żona doradziła mi (nieodpłatnie), żeby liście kwiatków, które stoją na kolumnach kina domowego firmy eltax, co parę dni przecierać chusteczką nasączoną specjalnym płynem (ostatnio też było tutaj o jakimś cudownym płynie), a będą się błyszczeć jak psie jajca.

Dziękuję Ci żono mojego znajomego, jesteś prawdziwym miszczem i fahoffcem i musiałem się tym z kimś podzielić.

foxbat, sam widzisz, ze Tyler się nie odzywa;)

Po tym jak przeczytał, że wszystkie jego konstrukcje nadają się tylko do poprawki nie dziwota;)

Teraz Ci się spodoba: Słuchalem Studio 100 made in Tyler i MA made in MG. Wybrałbym zdecydowanie Studio 100, ale też cena 2x wyższa.

No i moze dzięki Adamowi spełnię kiedyś swoje marzenie, bo jest schemat oryginalnych Studio100.

Więc gusta gustami, interesy interesami, ale czasami ludzie piszą coś naprawdę fajnego.

Nie szkoda czasu na użeranie się z MG?

Po co?

Jaka samokrytyka by Cię urządzała? Napisz, może MG da radę coś takiego wystrugać;)

Ostatnio nie ma żadnych klopotów marketingowych na forum.

Nawet kiedy rozmawiałem z Adamem, to mówil, że pisał do Lukara w sprawie wątku sponsorowanego i czeka na odpowiedź.

Będziesz mógl pohasać w takim.

Żeby było jasne, nie podobało mi się zachowanie kilku osób na forum, co nie znaczy, że uważam, że trzeba ich dożywotnio tępić.

Zobacz jak fajnie Zydelek teraz działa. Naprawdę OK.

Pozdrawiam

Seba78, 31 Maj 2006, 09:20

No tak , ale bez głośnego protestowania ( takiego jakie niniejszym czynię ) poddamy się złym zjawiskom i forum upadnie . Ja naprawdę obserwuje , jak ludzie zorientowani , mogący podzielic sie wiedza z korzyścią dla wielu forumowiczów , odchodza na fora angielskojęzyczne bo tu jest zalew pustki i miernoty .

Patrz na forum Akkusa - upadło bo pojawiało sie tam zaledwie kilku ludzi , którzy posiadali wiedzę i doświadczenie. Reszta zadawała pytania . No ale ile można dawać informacji nie dostając w zamian innej wiedzy .Strata czasu . Tu będzie tak samo - zostaną megakonstruktorzy , którzy zarabiaja pieniądze na tym forum a nie dziela sie bezpłatnie wiedzą . I nie będzie to miejsce wymiany informacji tylko miejsce pozyskiwania klientów . Dla mnie bezużyteczne bo na pytanie - czy moge prosic o opinie na temat wzmacniacza X ? - otrzymam odpowiedź - nie, ale wpadnij to sprzedam ci wzmacniacz Y .

Albo - jak zrobic kolumnę głosnikową ? odpowiedź będzie - nie trudź się , nie dasz rady , ja ci zrobie za niewielka odpłatnością , daj kontakt na priva.

Czyli nie dostajesz wiedzy tylko gotowy produkt . Wilelu ludzi sie na to łapie . A potem sie organizuje odsłuchy , zwozi wzmacniacze , kolumny itd i okazuje sie ze wszyscy pisza o dobrym basie i przecietnych wysokich tonach bo o marnej średnicy nie wypada pisac aby nie urazic megakonstruktora - patrz wątek o odsłuchach w Poznaniu .

Ktos twierdzi ,że przestrzen słaba ale jak się ustawi kolumny inaczej to sie poprawia ( dobre! ) , że dźwięk przywiązany do głośników ,że kiepska lokalizacja - ale dlaczego ? Bo konstruktor nie ma wiedzy i narzędzi .Zrobił coś na ucho i nawet nie wie co spaprał i dlaczego .

...there is no spoon...

arturp, spaprać nie spaprał, a że jak dla mnie mozna inaczej(czyt. dobitniej z większym powietrzem)to już inna sprawa.

Za tą kasę konstrukcje MG są naprawdę niezłą propozycją.

Dodatkowo można jeszcze zamówić sobie coś pod swój system(czyt. więcej/mniej góry, basu, średnicy, czegokolwiek:))

Jest to wygoda dla klienta i ukłon w jego stronę.

A samo wykonanie skrzynek perfekcja jak dla mnie.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.