Skocz do zawartości
IGNORED

POWER CABLE - wtyczki,kable...

bocianvip

Rekomendowane odpowiedzi

zwracam się z prozbą do znawców tematu pod tytułem"kable zasilające"

potrzebuje linki do sklepów internetowych gdzie nabęde potrzebne akcesoria do zrobienia przyzwoitego kabla zasilającego.znam sie na lutowaniu więc myśle,że dam sobie rade,niestety mieszkam w małym miasteczku gdzie niczego nie mozna kupic.

narazie najwiękrzy problem stanowi znalezienie wtyczki tzw "ósemki" .mam wzmacniacz i cd starszej generacji i właśnie takich wtyczek potrzebuje.

drugi problem to filtr przeciwzakłuceniowy montowany na kabel..nigdzie nie ma czegoś takiego a w bardzo drogich kabelkach pojawia ie taki filterek więc pomyślałem,że i ja mógłbym taki zastosować...

przekopałem starsze wątki z podobnym tematem i niestety nie znalazłem rozwiązania,na foto widać poszukiwane przezemnie wtyki i filtr

prosze o pomoc i pozdrawia

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

https://www.audiostereo.pl/topic/26583-power-cable-wtyczkikable/

Ukryta Zawartość

pozdr.

Ukryta Zawartość

Dosyć dużo i to niezbyt drogich filtrów można znaleźć w www.tme.pl na kabel niestety nie widziałem, ale zawsze można je włożyć w jakąś małą obudowę, tak jak to jest na zdjęciu u dołu po lewej. Mieli tam kiedyś nawet gniazdko na ścianę z wbudowanym filtrem (ale teraz coś nie widzę) , też niezła rzecz, słyszał ktoś o audiofilskim gniazdku;)???

Też uważam że kabel sam w sobie to pic, ale dobry filtr przeciwzakłóceniowy na pewno nie zaszkodzi. Jeżeli nie polepszy jakości dźwięku to przynajmniej wyeliminuje ewentualne trzaski itp powodowane przez włączające się lodówki, pralki, silniki itp. A odfiltrowanie śmieci z sieci pewnie wyjdzie też na zdrowie klockom. A jak autor tematu chce robić sobie kabel to niech robi, przynajmniej będzie mu bajerancko wyglądał;)

Sam sprzęt mam podłączony "kablami od lampki", cd i tuner z takimi wtykami tego tpu jak na zdjęciach u góry, wzmak i deck - kable zamocowane na stałe. Za to mam listwę przeciwprzepięciową z filtrem przeciw zakłóceniowym.

>>do xniwax

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Poszukaj tutaj

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

wielkie dzięki za link...!!!

teraz jeszcze przewód..tzn kabel..nie wiem 2-3 żyłowy i jakiś filtr przeciwzakłóceniowy....

bardzo prosze o linki jak to zrobił pan trryt...dziękuje i pozdrawiam

4kowal:

> Nie podpuszczaj bo chłopak będzie kopał rów pod kabel do najblizszego transformatora ;)

Nie podpuszczam, tylko zwracam uwagę na rzeczy ważne. Ludzie czasami zastanawiają się czy kupić kondycjoner za 1000 czy 10000 zł mając byle jakie gniazdko w ścianie, iskrzące bezpieczniki, a nawet... aluminiową instalację elektryczną! To jest dopiero zgroza!

Witam mam kilka zbędnych wtyków C7, zainteresowanych proszę o kontakt [email protected]

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

mineło już tyle dni od założenia tego wątku a nikt nie podał ani jednego linku gdzie kupie kaben se szpuli,na metry ażeby zmajstrować kabelek zasilający...

nieliczni nawet probują coś opchnąc po trzykrotnie zawyzonej cenie,ale tym tez dzięki,...hehe

BARDZO PROSZE O JAKIŚ LINK DO SKLEPU Z DOBRYM KABLEM ZASILAJĄCYM oczywiście sprzedawanym na metry

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) - tanie jak barszcz.

Ukryta Zawartość

• 4 miesiące później...

Gdzie można kupić kabel z napisem Power Punch potrzebuje gotowy kabel z taką wtyczka lub sam wtyk.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Wtyki można kupić na alegro i kabel ekranowany 3*4mm także , ale po licznych próbach wtyczki zostawiłem a kabel zamieniłem na głośnikowy 2*4mm , i dopiero wtedy mój wzmak dostał ładnego dołu .

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.