Skocz do zawartości
IGNORED

W duchu cenzury..

jar1

Rekomendowane odpowiedzi

Sksyn Łubin, na kiedy "Wiadomości" przewidują emisję o światowej sławy artyście, niejakim Łubinie (Chopinie-Łubinie), większym od tego który fajda do słoików i sprzedaje za 10000$ sztuka, przepraszam Sztuka (przez duże "s") i nawet tego który owija w papier snadaniowy Reichstagi i inne katedry

zatem kiedy zakomunikują o artyście który w ramach stworzonego przez siebie kierunku odstawiał na pewnym forum internetowym jajca ?

Czy przewidziane jest wydanie pełnej treści wszystkich wątków w 256 tomach na papierze czerpanym czy w 3780 rolkach na papierze marszczonym ?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

dudivan, jacch, taka prośba. Mam kłopot, żeby wybrać te religie, których wyznawcy idą do nieba, a których w mniej interesujące miejsca.

Pytam serio.

Ukryta Zawartość

Jazz :-), 8 Cze 2006, 17:10

>Wlasnie, jak to jest? Czy one w Arabii wrzeszcza "Allah jest wielki !!"? A w krajach buddyjskich

>"Buddha jest gruby!!"? U nas ciagle slysze Jezu i Jezu i do konca nie bardzo wiadomo o co chodzi.

>Raz mi sie zdarzylo uslyszec "Maryja!!!", wiec zapytalem sie czy Maryska to jakas fajna kolezanka.

Niewiarygodne i przygnębiające ! Czy ani razu na ich dyszących wargach nie pojawiło się twoje imię - Jazz ?

- "Jazz, Jazz !"

- "Zamknij się, to ty się drzesz !" (w domyśle - sąsiedzi słuchają.)

Gość

(Konto usunięte)

Walery, 8 Cze 2006, 14:25

Dzięki:)

A mój katolicyzm , w pewnym sensie jest wybiórczy.

Nie podchodze do wszystkiego co mówią na ambonie bezkrytycznie , tak jak przypuszczam że robi większość ludzi chodzących do kościoła.

Do kościoła chodzę prawie co niedziele (nie dla księdza - to chyba oczywiste) do spowiedzi też , pewne grzeszki robię na bieżąco:) ,ale to co najważniejsze - pojmowanie co to zło/dobro , jak żyć żeby być dobrym i całe wychowanie dostałem właśnie w duchu wiary katolickiej i to jest dla mnie katolicyzm/wiara.

...Niestety jeżeli deklarujesz się byc katolikiem to przyjmujesz wszystko z dobrodziejstwem inwentarza....

No to oczywiste bo przecież każdy wyznawca koranu to terorysta , a żyd to skąpy sklepikarz:)

Trochę chyba odbiegliśmy od tematu , a za inkwizycję......nich będzie odpowiem przed bogiem.

dudivan, ale chyba orientujesz się, gdzie po drugiej stronie idą protestanci, żydzi, luteranie, muzeumanie, buddyści(mogłem się nie pytać, jak ktoś sie całe życie dotyka, to wyrok może być tylko jeden:"dostaniesz fajną panienkę, żebyś "tego" więcej nie robił!--grzmot----grzmot----grzmot")i np. mormoni?

>dudivan

Jesli teoria "autopoesis"* jest sluszna (a to juz nie - religia, ani tez nic zwiazanego z poezja !)

to kazdy biologiczny organizm, ma jako pewnego rodzaju kostytuujaca zasade, "wbudowany"

"mechanizm", ktory najprosciej okreslic, jako - ONANIZM !!! (katolikow TEZ to dotyczy ! :)

* patrz : Maturana / Varela (dwu b. inteligentnych, chilijskich biologow)

>jacch

Czy widzisz jakas wieksza roznice pomiedzy, po prostu : PRZYZWOITYM CZLOWIEKIEM - w wersji swieckiej i katolickiej ?

Czy uwazasz, ze wersja katolicka posiada jakies wyjatkowe "katolickie" wartosci ?

Czy to nie tak, jak z ta moralnoscia "socjalistyczna" ?!

>jacch

"Al , skąd wiesz ,że ty ją posiadasz ? Na czym opierasz swoją wiedze ?

Na tym co cię nauczyli , co przeczytałeś?

Może oni się mylili?

Zlituj się to zamknięty krąg , tak można wiecznie tylko co to komu da?"

Niczego podobnego NIGDY nie twierdzilem !

A wrecz przeciwnie, ze NIE posiadam zadnej pozytywnej wiedzy !

"Co to komu da ?", "A na co to sie komu przyda ?"

Typowa gadka zniewolonego ideologicznie - katolika !

Po co wogole cos robic, jak mozna sie tylko modlic (albo udawac),

i powtarzac w kolko : "Maryja", "Chwalmy Pana", "Jezus Cie Kocha",

"Bog jest Miloscia" i inne oczywiste i niepodwazalne fakty ! :)

A Ty jacch, na czym opierasz Swoja Wiedze ?

Skad wiesz, ze Ty sie nie mylisz ?

Czy Ty jacch, przynajmniej choc raz, rzetelnie, CALA Biblie przeczytales ?

lancaster, szkoda... Jazz tak fajnie pisze... Moze ktos nagra film "Byc jak Jazz"... Albo choc ksiazke... Ilustrowana oczywiscie!! Dla petakow, coby mogli se choc ilustracje poogladac... W najgorszym wypadku komiks... Spiderman nie ma szans...

„Tak samo jak ludzie, Funky, bez żadnej różnicy” | VITUPERATIO STULTORUM LAUS EST

lancaster, jaki Don Juan :D Raczej "Tora! Tora! Tora!" :D

dudi, no ja biedny wiesniaczek, co mam internet w domu za dotacje z unii :(

„Tak samo jak ludzie, Funky, bez żadnej różnicy” | VITUPERATIO STULTORUM LAUS EST

AL, spoko już jesteś w wieczności;)

Ale nie zmieniajmy tematu, bo faktycznie ciekawy...

Konwencja ksiązki niech będzie bogato ilustrowany wywiad z Jazzem.

Tylko, czy Jazz wyrazi zgodę?

W końcu nie o kazdym powstanie książka, choćby internetowa...

Już zacząłem wstępnie przegladac fotki z furami, ktore umieścil Jazz. Auta są naprawde OK, nawet bardzo.

Może pierwsze pytanie do Jazza:

W wątku "Kto ma Toyote prosze o wpis i jaka??"

Jazzie wkleiłeś fotki BMW i zapytałeś: "Jak jest sie spostrzeganym przez otoczenie w kraju jezdzac limuzyna? Czy to wk...wia ludzi? Czy sa obojetni i mozna sie specjalnie nie przejmowac"

lancasterem możesz się nie przejmować, sam samochód bardzo ładny. Ani mnie nie wk...a, ani nie jestem obojętny. Poprostu się podoba. Wogóle ladniejszy od Toyoty.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Drogi Jazzie, czym aktualnie jeździsz i ile ma koni?

Czy ten oscentacyjnie pokazany plik banknotów był następnie zwinięty w rulon i spięty gumką przd udaniem się na sobotnią balangę?

Przeciez film juz zrealizowano !

Jak dobrze pamietam : "All that Jazz" albo "Caly ten zgielk" (to od tego ustawicznego, kabotynskiego paplania !)

Bodajrze jego przyjaciel - Robert (de Niro) gral role Jazza ! Jazz mial nawet do Niego pewne pretensje, za "przeszarzowanie"

roli, ze zamiast ukazac go, jako wesolego i dowcipnego faceta, zrobil z Niego zalosnego, smiesznego kabotyna !

"What d'you mean ! Am I funny like a - clown ?!" - wrzeszczal ponoc do Niego, jak wychodzili z "Casina" !

Słyszałem tą opowiastkę... DeNiro na to otwarł mu neseser wypchany papierami i powiedział tym swoim glosem: "Wiesz co Jazz, to są okolo 2 melony, popatrz i zapamietaj..." po czym zamknął walichę, zatrzasnął drzwi Astona i odjechał.

Nie wiem niestety, czy to prawda?

LOL. Lancaster, ja tez pier...le co kto ma. Ta fura fajna prawda? Zdecydowalem sie jednak na nieco inna w obliczu wrednych gapiow takich jak netboy. Ten typ musi zawsze sie wk...wic i cos zepsuc. LOL. W zeszlym tygodniu mialem wieksza kupke, te przypominajaca w/w, ale kupilem to:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.