Skocz do zawartości
IGNORED

W duchu cenzury..

jar1

Rekomendowane odpowiedzi

>Arsen

Nie ma tam na razie nic ciekawego. :)

To samo co na Forum.

Ciągle piszesz o "jednej istocie". Jak jedna istota, to i portfel ten sam.

Dudivan dobrze kombinuje.

Jak już miałbym połączyć się z kimś w jedność, to bym prędzej wybrał Jazza.

Chłopina dorobił się w tej "Hameryce", szasta "dularami" na prawo i lewo.

Ja bym wniósł w ten związek trochę ogłady i odrobinę kultury. :)

>Karmaj

Dzieki Karmaj !

Jak bedzie w moich PW wreszcie cos ciekawego, to daj mi prosze, znac na priva ! :)

Oj tak, zdalo by sie polaczyc te dulary (jesli to nie bloczek notatnika, ze sklepu z tzw. "smiesznymi rzeczami" !),

z jakims sensownym wlascicielem ! Niestety w dzisiejszych czasach, piniendze maja tylko buraki i mafia !

A wrzucane sa najczesciej w - BMW i sprzet plywajacy ! Skad u takiej wiochy, mialaby sie niby nagle pojawic - Wyobraznia ?!

dla jaccha>

Młody uczeń cieszył się tak niezwykłą sławą, że zewsząd przychodzili do niego uczeni, szukając rady i podziwiając jego wykształcenie. Kiedy gubernator rozglądał się za doradcą, udał się do Mistrza i zapytał: - Powiedz mi, czy to prawda, że ten młody człowiek wie tyle, ile się o nim mówi? - Prawdę mówiąc - odpowiedział ironicznie Mistrz - ten facet czyta tyle, że nie wiem, jak mógłby znaleźć czas, aby cokolwiek wiedzieć.

Anthony De Mello SJ, "Minuta mądrości"

LOL. Juz wiem, najbardziej kulturalnie byloby nic nie miec, poza pretensja do tych ktorzy maja. Teraz jestesmy blizej tej prawdziwie wyrafinowanej kultury. To taka kultura marksistowska z domieszka sowieckiej oglady. My sowieci mamy fantazje, wszyscy zapier...ja, a my kulturalnie wysylamy pieska w kosmos. Jak ma, to albo zaj...ac, albo zabrac. Mozna jeszcze w grand finale zamknac na kilka lat. LOL. Lupino, mam jeszcze fajny smiglowiec. LOL. Najsmieszniejsze jest jednak to, ze wiekszosc kasy zrobilem w Polsce, ae prosze nie mowcie nikomu. LOL. No dobrze, juz teraz bede bardzo kulturalny. LOL.

Arsen Lupin> co wlezę na jakąś stronę ,patrzę ,i znowu Ty, czytam ostatni wpis i myślę- i znowu ma rację.Ja nie wiem skąd to sie u mnie bierze, taka zdolność.A kozetka ,opuszczona idzie w zapomnienie-tyle racji, tyle argumentów i wszystko w pigułę szlag trafi?.

hej Walery.

De Mello swego czasu sporo czytałem. Nawet nie wiem, czy sporo, bo to co bylo w bibliotece;)

Fajne opowiastki i dobrze się czyta. Jeżeli ktoś lubi tego typu literature. Dla mnie OK.

AL, fotę zrobił paparazzi zaraz przed zatrzaśnieciem drzwi Astona!;)

Jazz, z tą kasą to była wiocha kwartału. Chyba nie ma sensu się o to sprzeczać, bo pewnie gdyby dało radę, to usunąłbyś sam to zdjęcie, podobnie jak swój niegdysiejszy niefortunny wpis w "o mnie". Co do fotek łodzi, aut i sprzętu, to wierze, że masz na nie środki, nie musisz przedstawiać deklaracji podatkowych;)

PS. Nie masz może pod ręką jakiegoś znajomego, który mając więcej kasy od Ciebie żyje bez potrzeby opowiadania o tym?

To jest zdecydowanie dobry przykład!;)

Lancaster, nie badz az taka panienka. Tym sposobem skasujmy liste urzedzen audo w swoich profilach i w ogole nie uczestniczny w zadnych postach. Problem nie jest w posiadaniu rzeczy uczciwie nabytych, problem jest w petackiej percepcji posiadanych przedmiotow przez osoby trzecie. Petactwo mozna roznie rozumiec, ale ewidentnym przebudzeniem bedzie moment kiedy malkontenctwo i zawisc zostana zastapione usmiechem. Z tego trzeba wyrosnac. Czy nie pisac o przedmiotach nabytych? Stary, a gdzie my jestesmy? W urzedzie podatkowym czy na forum? Rzuc okiem na kilka zakladek o najpiekniejszych xxx. Bede sie bardzo cieszyl, kiedy coraz wiecej osob z tego forum postawi sobie te grajki z tych zakladek w pokojach, przywiaze te dziewczyny do zelbetonu, i wyjedzie tymi furami do knajp. Pomysl jak sie zrobi fajnie. Jezeli tak wam sie to bardzo podoba, to w czym problem? Idz i nabyj. Poza tym przyznam sie, ze tematy cedek do stowy mnie juz znudzil. LOL.

jacch, musisz zrozumiec pieniedze jako takie sa identycznym hobby jak kazde inne. Widocznymi problemami wsrod wielu osob objawiajacymi sie w postaci zawisci, warczenia, zazdrosci i oszczertw jest wynikiem fundamentalnego niezrozumienia pieniadza. W takim fajnym kraju jak Polska na przyklad, te instynkty sa najczesciej spotykane kiedy jedzie jakis bolek fajna fura, co samo w sobie jest komiczne, ze samochod moze wywolac az tak bogaty kalejdoskop glosnego szczekania i pieniactwa. Nie smiglowiec, nie jacht, ale wlasnie samochod. Podkreslam ten fakt, poniewaz jest to czynnik percepcji wartosci wsrod polakow, no powiedzmy nie wszystkich, ale przerazajacej wiekszosci. To, widzisz jest dowodem raczkujacego i blednego zrozumienia pokrewienstwa pieniadza i rzeczy nabytej przez gapiowatych i leniwych matolkow bez wyobrazni. Na cala sytuacje spojrz sie z punktu widzenia kolekcjonera pieniedzy, tym samym logicznie zapominajac, ze za pieniedze mozesz sobie kupic ku..wa jakas tam fure, albo szafe do mieszkania, albo wibrator do ucha. Pieniadze sie zbiera z zamilowania i trzeba je bardzo lubic, musza sie podobac i fajnie jest ich miec jak najwiecej. Latwosc polega na tym, ze one sa wszedzie, poniewaz wszyscy je potrzebuja, ale wiekszosc ma do nich stosunek nienawisci. Ja je kocham, one mnie fascynuja. Sa roznokolorowe, szeleszcza, lub czasem mniej, mozna je ukladac w rozne mniejsze i wieksze kupy. Wiekszosc z was uklada plyty i zwija kable. Ja wole ukladac pieniadze przy muzyce i jeczacej lasce. To mi sprawia przyjemnosc. Teraz: Zupelnie przypadkowo, tak sie sklada, ze jak czegos potrzebuje, lub ktos mi o czyms powie i mi sie to spodoba, to wszyscy chca nic innego jak co? Pieniadze. I to hobby kolekcjonowania pieniedzy okazuje sie byc bardzo praktycznym i ulatwiajacym szereg roznych banalnych i bardziej zawilch spraw. A kto chce placki, rysunki, kolekcje srebra, albo jakies winyle? Nikt.

:-)

Jazz, ja tam bym jakiś Twój rysunek przyjął;)

Albo jeszcze lepiej fotkę na T-Shirt:)

No to Panowie wygląda na to, że oto mamy postulat równoleglej jedyniesłusznej Wielkiej Jedni.

Tym razem wszyscy mają mieć światopogląd hedonistyczny:P

Dobrze rozumiem?

Petak polisz werszyn 2006... dokladnie 7zl 91gr.....

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

„Tak samo jak ludzie, Funky, bez żadnej różnicy” | VITUPERATIO STULTORUM LAUS EST

No, sami musicie chyba przyznac, ze ten Jazz to ma jednak NIESAMOWITA WYOBRAZNIE !

Ale trudno sie dziwic ! Lata gimnastyki intelektualnej przy robieniu mniejszych i wiekszych kupek !

Jak slyszeliscie, piniendze te zrobil uczciwie w Polsce !!! Ciekawe ! W aferze "Zelazo", czy jako

wspolnik Grobelnego ? Obserwujac jakies niedobitki polskiej inteligencji, widzac jak jeden z

najwybitniejszych polskich pisarzy (mieszkajacy kolo mnie) przemyka sie w za ciasnym, polatanym

ubranku w strone baru mlecznego, bo tylko w Tym lokalu stac go na zupe to zyc mi sie odechciewa !

Po co Te miliony Ludzi oddawalo Swoje Zycie za ten Kraj, jak i tak zrobila sie taka Globalna Wiocha,

z kolesiami o mentalnosci Jazza na Szczycie tej Piramidy Postepu !

Jazz, jeszcze jedno pytanko: Czy w USA ludzie majętni na podobieństwo naszego kraju stale utyskują/jęczą/biadolą(w przeważającej większości) na niedostatek pieniędzy?

U nas to przybiera rozmiery komiczne, ale przyznam, że ostatnio nie chce mi się takiego pier...a słuchać. Co za oceanem w tym temacie?

Pozdrawiam

AL, tak sobie kilka ostatnich wpisłw przeżartowałem, ale to co napisałeś o tym kto zaszedł najgłębiej tą "drabiną do piwnicy" zgadzam się w 100%. Wystarczy spojrzeć na "najbogatszego" i stale wylatujących z listy 100 najbogatszych kolejnych "kolesi" i "przyjaciół domu". Może kiedyś da sie w tym kraju zarobić kasę normalnie, ale na razie spróbuj skończyć studia, wziąc kredyt(kto go da?) i dobrze żyć ze swojej pracy. Jeden mój kumpel

mgr. historii siedzi teraz w Irlandii i pracuje w fabryce mebli. Jako tapicer oczywiście.

Wiem, wiem, trzeba było skończyć jakaś uczelnię techniczna i pracować dla przemyslu;), komu potrzebna historia?:(

Gość

(Konto usunięte)

Jazz :-), 9 Cze 2006, 08:57

Modne na forum stało się dorabianie filozofii do każdej nawet bzdurnej teorii.

Wierz mi jazz problem z pieniędzmi masz Ty , nie my którzy ich mamy mniej - o ile masz rzeczywiście więcej:)

Wydaje mi sie , ze nie bedzie zadna przesada stwierdzenie, ze zaden Naprawde PRZYZWOITY czlowiek w Polsce,

przy tych stosunkach jakie panowaly i panuja i wartosciach jakie obowiazuja - NIE MOZE posiadac zadnych wiekszych pieniedzy !

W Polsce ani wybitne Umysly, ani Ludzie o wyjatkowych zaletach Ducha czy Charakteru nie sa wogole doceniani,

ani nie stwarza Im sie zadnych warunkow do chocby skromnej egzystencji !

Przypatrzcie sie twarzom Tych z BMW i Mercedesow !

Sa oczywiscie wyjatki (typu Lem czy Penderecki) ale wystarczy palcow jednej reki, aby ich wszystkich wymienic !

(a pieniadze w Ich posiadaniu pochodzily glownie z zagranicznej recepcji ich Dziel !)

Najznakomitsi Ludzie jakich poznalem, czesto osobiscie (ks. Zelazek), z geniuszami wlacznie (jak prof. Sedlak), byli to najczesciej

bideusze, w rozumieniu Jazza - petaki ! Czesto jedynym Ich majatkiem bylo zelazne luzko, stol, krzeslo, miska do mycia i ksiazki !

Tak, ze wydaje mi sie ze widoczne bogactwo (nie oddziedziczone po przodkach - arystokratach) jest po prostu

w naszych warunkach - KOMPROMITUJACE ! A epatowac nim, moze tylko - skonczony buc i kabotyn !

>lancaster

Powstaje wlasnie Muzeum Historii Polski ! Zdaje sie ze to ciekawa inicjatywa !

Jak sie dowiem szczegolow, to dam znac ! Moze zainteresuje to Twojego kolege !

Moze tam, znalazla by sie jakas interesujaca dla Niego robota ! :)

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.