Skocz do zawartości
IGNORED

W duchu cenzury..

jar1

Rekomendowane odpowiedzi

>I moje prawo w tym wypadku byłoby ważniejsze od twojego ?

Niczyje prawo nie jest ważniejsze - w tym rzecz.. Mnie wcale nie przeszkadza, ze Tobie się taki film nie podoba, natomiast Tobie najwidoczniej przeszkadza, że mnie się może spodobać. Jest w tym zasadnicza różnica.

Nie mam zamiaru nakazywać Ci jego oglądania - Ty natomiast nakazujesz mi go nie oglądać! Jarzysz już, kto tu czyje uczucia depcze?

Jakie masz prawo decydować o tym, co jest dla mnie dobre czy złe - przecież nie myślisz chyba, że ja oglądając ten film ranię Twoje uczucia? Wiesz facet, co ja już w życiu oglądałem?!;-) I jakoś to przeżyłeś - więc głowa do góry!

Ja mam prawo do własnego wyboru i osądu - dlaczego chcesz mnie go pozbawić?

"Ja mam prawo do własnego wyboru i osądu - dlaczego chcesz mnie go pozbawić?"

Bo większość katolików nie akceptuje wyborów i osądów innych bądź nie zgodnych z ich własnymi jako fundament bycia katolikiem.

I tylko nieliczni z nich mają się odwagę przyznać.

Jar czy jarzysz :-)))?

Pozdrawiam.

>Bo większość katolików nie akceptuje wyborów i osądów innych bądź nie zgodnych z ich własnymi jako

>fundament bycia katolikiem.

To zbyt wyświechtane stwierdzenie i na dodatek nieprawdziwe.

Zresztą ja rozmawiam z człowiekiem, a nie 'funkcjonariuszem' ;-)

Kurt Dupel, 6 Cze 2006, 21:57

>"Ja mam prawo do własnego wyboru i osądu - dlaczego chcesz mnie go pozbawić?"

>

>Bo większość katolików nie akceptuje wyborów i osądów innych bądź nie zgodnych z ich własnymi jako

>fundament bycia katolikiem.

>

Bo rzeczeni mają WIERZYĆ I SŁUCHAĆ a nie MYŚLEĆ. I tyle.

Pierwsza zasada ukształtowania sobie społeczeństwa posłusznego i potulnego. Czysta polityka.

pzdr.

zabraniać w kraju demokratycznym?

mnie obrazala np Pasja Mela Gipsona a podobniez nakrecona zostala tak jak poinno byc. a dlaczego? bo Nie wolno pokazywac obrazu Boga i czcic go na ekranie tak jak w rzeczywistowsci. Kto z was nie byl wstrzasniety obrazem mela gibsona bo potraktowal to jak rzeczywistosc?Przeciez to grzech panowie i panie.Pasje sie ma w sercu w duszy a nie rozrzewnia sie na widok aktora.

a w kodzie zabraniaja ogladania poniewaz zle jest ukazane Opus Dei. i nie ma co dywagowac ze Jezus mial dziecko z Maria Magdalena i ze nie umarl na krzyzu bo to bzdura.A zabraniac? Po co?Mamy sie niczym nie roznic od wyznawców allacha ktorzy napadaja na ambasady i morduja ludzi,Czy cos zmieni twoje uczucia do Boga dltego ze Pan autor wymyslił ze jan to kobieta etc etc. Bedziesz od razu szedl na krucjate?

jar1, 6 Cze 2006, 22:08

To przekonaj mnie że nie prawdziwe, a na tym forum ile ludzi bawi sie w funkcionariusza wiary że o terminatorze nie wspomnę?

Prywatnie i na forum ile jest wątków i postów od myślących że są obrażani, obrażajacych i zakazujących?

>To przekonaj mnie że nie prawdziwe, a na tym forum ile ludzi bawi sie w funkcionariusza wiary że o

>terminatorze nie wspomnę?

Mimo wszystko, ja widzę ich tutaj w mniejszości... Chyba, że 'ukryci' ;-)

Ukryci to mogą być rozsądni wierzący, ateiści, innowiercy, nieortodoksi, albo zwyczajnie nie zainteresowani tematem.

To że Ty widzisz ich w mniejszości nie oznacza że automatycznie na pewno jest ich mniej.

Hmmm... "Pasja"... Wlaśnie ten film unaocznił kręgom producenckim z Zachodniego Wybrzeża, że jest duża grupa malo aktywnych widzów, którą można przyciągnąć do kina tematyką tzw. chrześcijańską. Było jasne, że producenci nie odpuszczą okazji, aby znowu wyciagnąć z kieszeni widzów co najmniej 400 mln $. Wistowano "Opowieściami z Narni", ale nawet nie warto wspominać, bo było to działanie wprost. Drugi wist był mocniejszy, wymuszony mocno podrażnioną miłością własną tzw. kręgów opiniotwórczych, których zmasowana akcja oplucia Gibsona nie tylko mu nie zaszkodziła, ba spowodowała napłynięcie tłumów do kin a forsy do kiesy reżysera. Właśnie forsa, która zamiast do ich kasy trafiła do kiesy Gibsona wpieniała pewnych producentów najbardziej. Postanowili dać nauczkę niepoprawnym politycznie widzom i zrobić film z lekka ich obrażający, koncypując, że swoi, jak i obrażan, pójdą, by zobaczyć to na własne oczy.

Film robiony z takich pobudek, to najczęściej płaska, jednostronna agitka. I tym razem udowodniono to w całej rozciągłości.

A jeśli już drodzy koledzy piszecie o tolerancji, to dlaczego o niej zapomina się, kiedy mieszkańców Oświęcimia traktuje się przedmiotowo i wielu pętaków mówi co im wolno, a co nie, celowo pomijając ich prawa do samostanowienia.

Ekstermistom przeszkadza nawet widok Papieskiego Krzyża.

>Oświęcimia traktuje się przedmiotowo i wielu pętaków mówi co im wolno, a co nie, celowo pomijając

>ich prawa do samostanowienia.

No to w ramach zemsty zamknijmy im kino.... i k... jest pięknie!!

Gość

(Konto usunięte)

jar1, 6 Cze 2006, 21:52

...Ja mam prawo do własnego wyboru i osądu - dlaczego chcesz mnie go pozbawić?...

absolutnie nie , tylko dlaczego twoja chęć do poznania przez autopsje ma kogoś ranić ???

Dzisiaj film.

Następna będzie trzyletnia dziewczynka ?

Potem śmierć "zobaczona" na własne oczy?

....Tobie najwidoczniej przeszkadza, że mnie się może spodobać....-brutalne ale....

-- co nie pasuje do układanki?

Chęcią poznania , doświadczenia czegoś nie możesz krzywdzić innych!

W zasadzie koniec mojego " przesłania":)

I aż się prosi , żęby zakończyć babcinym powiedzonkiem - ŻYJ I DAJ ŻYĆ INNYM.

Kilka razy już je cytowałem , ale jest niesamowicie uniwersalne:)))

>jacch, 7 Cze 2006, 00:09

>>jar1, 6 Cze 2006, 21:52

>>

>>...Ja mam prawo do własnego wyboru i osądu - dlaczego chcesz mnie go pozbawić?...

>>absolutnie nie , tylko dlaczego twoja chęć do poznania przez autopsje ma kogoś ranić ???

>Dzisiaj film.

>Następna będzie trzyletnia dziewczynka ?

>Potem śmierć "zobaczona" na własne oczy?

>....Tobie najwidoczniej przeszkadza, że mnie się może spodobać....-brutalne ale....

>-- co nie pasuje do układanki?

A to już czysta demagogia. Nikt cię nie zmusza do oglądania czegoś, na co nie masz ochoty.

Wyobraź sobie, że:

-lobby żydowskie zabrania ogladać kontrowersyjnych filmów o Holocauście (a sa takie - np. Shoah)

-mniejszość niemiecka zabrania oglądać filmów o Oświęcimiu i II Wojnie Światowej (bo Niemcy tam to zbrodniarze)

-lobby postkomunistyczne zabrania oglądać filmów o okropnościach komuny

-lobby proamerykańskie zabrania oglądać prześmiewczych filmów o Bushu (np. filmy Michaela Moore'a)

etc.

I jak Ci się podoba ??? Bo to jest właśnie taki z lekka paranoiczny sposób myślenia.

P.S.

I to nie jest pierwszy atak lobby katolickiego na sztuke filmową. Pamiętacie jaka była burza sporo lat temu o "Imię Róży" (dzieła bez porównania wybitniejszego i artystycznie i ideowo) ???

Gość

(Konto usunięte)

Wszystkie podanie przez ciebie przykłady to filmy oparte w jakiejś mierze na faktach ,chyba ,że mówisz o filmie gdzie obóz nazistowski( rozróżnia się od niemieckiego)jest miejscem wychowania kryminalistów żydów ---ńie dziwiłbym się wtedy gdyby był zablokowany, byłoby to nawet zgodne z prawem.

Natomiast kod............argus przechylaj głowe ruchem wahadłowym raz w lewo raz w prawo to jest poranna gimnastyka.

R.u.s.t, jako fan ruchomych obrazków, lubi, jak na ekranie coś się rusza, a jak jeszcze, do tego wydaje dźwięki, jest w pełni usatysfakcjonowany :-)

W filmie "Kod da Vinci", kontrowersji nie dostrzegł.

Może było to spowodowane malo ruchliwymi aktoramii, jak i zbytnio "zakodowanymi" dialogami, które uśpiły czujność R.u.s.t`a :-)

A może to wina dekoracji? :-)

Precz z komuną!

i jej zepsuciem, zgnilizną i rdzą :-)

i nową The Mysią Policją

jacch, 7 Cze 2006, 00:09

>absolutnie nie , tylko dlaczego twoja chęć do poznania przez autopsje ma kogoś ranić ???

>Dzisiaj film.

>Następna będzie trzyletnia dziewczynka ?

Czyż nie za daleko sie zagalopowaliśmy chłopie? ;-) Co, wracamy do palenia na stosie?

Naprawdę nie ma dla Ciebie róznicy między filmem kryminalnym a gwałceniem trzyletniej dziewczynki? To raczej Ty jesteś zagrożeniem....i należałoby Cię poddać kolaudacji;-)

Też więc zacytuję Twoje powiedzonko:

>I aż się prosi , żęby zakończyć babcinym powiedzonkiem - ŻYJ I DAJ ŻYĆ INNYM.

Czego i Tobie życzę:-)

>jacch

>"I aż się prosi , żęby zakończyć babcinym powiedzonkiem - ŻYJ I DAJ ŻYĆ INNYM.

>Kilka razy już je cytowałem , ale jest niesamowicie uniwersalne:)))"

Poniewaz jacch uporczywie i maniakalnie cytuje frazes : "ŻYJ I DAJ ŻYĆ INNYM" (widocznie musi sobie

rozne zdania wielokrotnie powtarzac zanim je zrozumie), pozwole sobie SPECJALNIE DLA NIEGO, zacytowac

raz jeszcze, jedna z pierwszych, skierowanych do mnie JEGO wypowiedzi ! (postaram sie ja cytowac ZAWSZE,

ilekroc bedzie wypowiadac sie w temacie "dawania zycia innym" ! :) (zeby wbilo Mu sie w jego u-lotny umysl !)

"atopos dla mnie jesteś durniem , który nie ma prawa bytu na tym forum , jak równierz w realu !!!!!!!"

Pozdrawiam Wszystkich (Ciebie rowniez - jacch ! :)

Dobra jar, kręcimy film (to już drugi w naszej wytwórni, pierwszy był o murzynie i robocie) kryminalno-spiskowy o Żydach którzy utworzywszy światową sieć gangów od stuleci trudnią się porywaniem małych dzieci. Następnie przetrzymują je w jakichś podziemnych labiryntach które wiekami ryli a o których nikt nic nie wie i kiedy nadchodzi rytualny dzień, wrzucają te niebożęta do beczek wybijanych od środka straszliwymi szpikulcami. Przez zmyślnie dziurkowane dno beczek spływa krew którą się zbiera do pieczenia macy. W filmie będzie jakiś goj który wpada przypadkiem na trop ohydnego spisku i postanawia się z nim rozprawić, z jakichś powodów musi to robić sam i nikomu słowa nie pisnąć ale oto pojawia się problem bo zakochuje się w pięknej Żydóweczce, córce pewnego szczególnie krwawego starca która, jak to młoda buntuje się przeciw starym i postanawia mu pomóc. Na przeszkodzie ich dziełu i miłości staje zgraja bezwzględnych i krwawych Żydów z jej ojcem na czele.

Klimatyczne zdjęcia, posępny nastrój, wartka akcja, gwiazdy w obsadzie, fajny soundtrack.

Kręcimy ?

>Klimatyczne zdjęcia, posępny nastrój, wartka akcja, gwiazdy w obsadzie, fajny soundtrack.

>Kręcimy ?

Jasne! A masz sponsora? Jeśli fajna ta Żydóweczka, to mogę zagrać tego goja ;-)

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.