Skocz do zawartości
IGNORED

Rozbierane zdjęcia naszych urządzeń

Elberoth

Rekomendowane odpowiedzi

zapraszam do mnie... zmienisz zdanie i tak szybko jak ja oddales bedziesz ja znow chcial :P

Super selektywnosc genialna scena naturalnnosc z lekka nutka chlodu (w zaleznosci od kondensatorow w okolicy)...

To co napisales tyczy sie nie robionej serii x90

niech zgadne ty slyszales:

Brak sceny instrumenty sie ze soba zlewaja dajac szare wypelnienie. Brak selektywnosci/separacji instrumentow. Co ja wogole pisze... wcale nie slyszales instrumentow tylko dzwiek jak z cd za 40zl :P

To co ludzie pisza o tych modalach to stek bzdur... trzeba je gleboko przekopac a oddadza z nawiazka :D

Ps. roznicy w natezeniu dzwieku nie ma. Nie meczysz sie podczas sluchania bo slyszysz tylko glosniej grajace instrumenty,

Az dziw bierze ze nikt wczesniej nie opisal tak dobrze grajacego scalaka jak ten YAC514F montowany w modelach od590...

najbardziej mnie smiesza opisy na allegro audiofilski cdx880 lub 890... komedia nie z tej ziemi... Nie zrobionego cd nie chcialbym nawet za darmo.. Dlatego zabralem sie za mojego. Dac ma oddzielne zasilanie cyfry i analogu co stwarza dobre warunki do tuningu. Analog jest bardzo rozbudowany. Tu jest wyzszosc 590 nad 890. Mniej elementow do wylutowania :D

Nie bede sie rozpisywal. Jesli chce ktos posluchac/porownac to jestem otwarty na propozycje. Sam jestem ciekaw jak wypadnie :)

Wszystkie info na temat przerobek i wplywu na brzmienie w watku 32544 gdzie to juz na dziendobry wszyscy stwierdzili ze cd jest do d. i szkoda na niego czasu... dzieki pomocy elektronikow akustykow udalo sie jednak cos z niego wyciagnac.

Z kondensatorami ELNA DUOREX na wyjsciu gra bardzo naturalnie i cieplo. Filtrujace dla analogu w takim zestawieniu to BLACK'i 1000uF 6,3V przeszczepione z wiekowej 810. (to drobny opisik poczatku przerobki 890 dla mojego kumpla)

discomaniac71, 13 Gru 2007, 00:56

>Chyba podziekuje:) Sa znacznie lepsze modele Yamahy ktore na starcie zagraja lepiej od

>modyfikowanej serii x90. Pozdrawiam.

Tylko 1 pytanie. Ile modyfikowanych cd porownywales z lepszymi modelami Yamahy?

Sluszna uwaga. Mozna np zmodyfikowac cdx993... Tylko ze to dokladnie to samo jesli chodzi o DAC co 'gniot' a koszt samego cd to cena np Black Gate'ow plus koszt gniota.

Gniot ma ta wyzszosc ze ma mniej zbednych czesci co daje wiecej mozliwosci ingerencji... Kto powiedzial ze nalepiej zagra stalowa ciezka skrzynka. A moze jednak kawal plyty wiorowej? A moze plaster granitu?

Taka 1030 lub 1060 pewnie fajnie zagra. Dobre kondensatory itp. Tylko pytanie jak byla uzywana? Jak wymieniam kondensatory w 'gniocie' to przynajmniej wiem ze sa nowe i wszystko jest OK. Jesli pada laser (co bylo z moja) to ide do sklepu i kupuje mechanizm za 50zl. A co zrobie ze starym zmodyfikowanym?dawca?

cdx1030 jest bardzo skomplikowana. 'gniot' to przy 1030 pustynia i moim zdaniem to plus dla gniota. Najprostsze rozwiazania sa najlepsze.

Trzeba patrzec na wszystkie aspekty. Do tego gniot jest zrobiony na scalaku ktory gra cudnie i mnie jak najbardziej odpowiada. Gdy raz sie uslyszy to powietrze na scenie to ciezko isc do czegos innego. Ja lubie szczegol i detal, na gorze dobra selekcje. tda1541 jak dla mnie graja 'zbyt analogowo'. Moze maja i klimat itp ale to nie moje brzmienie...

Im mlodszy cd tym lepszy mechanizm dobry soft itp.

wystarczy porownac koszt 1060 a 'gniota'.

Za zmodyfikowanego z nowym laserem dalem juz 600zl a tyle kosztuje wlasnie 1060. Jesli ktos chetny na porownania to zapraszam. Na razie nie mialem okazji sprawdzic czy najwyzszy gra tak jak przekopana 590.

W przyszlym tygodniu bede mial cd2000 i z tym bede porownywal.

To fakt nie ma sensu porównywac TDA1541 z YAC 514F....dzieli je epoka w rozwoju technologii...szkoda,ze yamaha nie najlepiej go zaaplikowała..ale to fakt mozna toto poprawić dwa LM317 zdziałaja cuda..CDX 993 to dobry cd mozna z niego wycisnać niesamowicie dużo...i wcale nie trzeba kupowac w tym celu wiadra black geatów czu cudnych clocków 1ppm..

No i z mojej strony szacun dla CDX590:-)

Gość masterofdeath6

(Konto usunięte)

Gdzie jest 1060 za 600zł? Jak coś to ja biorę od razu!

Miałem raczej na myśli stuningowanie np 1060 zamiast 590. A nie porównanie tuninga590 do samej 1060 :)

masterofdeath6, 13 Gru 2007, 13:38

>Gdzie jest 1060 za 600zł? Jak coś to ja biorę od razu!

>Miałem raczej na myśli stuningowanie np 1060 zamiast 590. A nie porównanie tuninga590 do samej 1060

>:)

jakbys sledzil allegro to juz by byl twoj :P

Piotrek 608> Widze ze wiesz o czym mowie. Dzieki za pomoc w moim watku :)

Wczoraj zasmakowalem polaczenia black gate'ow F z duorexem i nie moge o nim zapomniec... Jaki kondensator jest nastepca duorex'a? Cerafine? (bo tez czerwony)

Moja Yamaszka gra na Fc i bardzo przyzwoicie jej to wychodzi... Nie chce juz zmieniac tych Fc na cos innego. Sprzedaje ja za 650zl jak tylko sie znajdzie chetny.

Gość masterofdeath6

(Konto usunięte)

Ja bym miał tu jeszcze takie pytanko, może ktoś wie. (również w imieniu kolegi).

Na tym zdjęciu są jakieś elementy w prawym górnym rogu przy wyjściach.

Zarówno w moim jak i w kolegi CDku tego nie ma - po prostu mamy w tym miejscu puste miejsce na płytce.

Co to za ustrojstwo? (to CDX930RS)

post-10320-100006886 1197619040_thumb.jpg

marosik, 14 Gru 2007, 13:35

>a720 cd

Po odkurzeniu powinien wyglądać ładniej . Proponuję miękki pędzelek i odkurzacz na pewno poczuje się on lepiej tak jak każdy po wyjściu z kąpieli.

Pozdrawiam.

dzieki za rade. nastepnym razem jak bedzie otwarta to z cala pewnoscia ja dopieszcze. Niestety dlugo i tak nie bedzie czysta. Stoi na podlodze gdzie gromadza sie tony kurzu juz po tygodniu :(

kenwood ka-990v

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

post-15723-100006712 1197816246_thumb.jpg

post-15723-100006713 1197816246_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.