Skocz do zawartości
IGNORED

Ostatni koncert na którym byłem

Champignon

Rekomendowane odpowiedzi

...tak sie odgrazalem i w koncu wczoraj nie dojechalem, zaluje :-(

Jak wypadl ten drugi koncert, grali ten sam material? Frekwencja rzeczywiscie marna, garstka ludzi, a pewnie i wiekszosc z lapanki...

Przeczytajcie koniecznie ! :)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Cocorosie, Poznań Dziedziniec Różany CK Zamek.

Moje wrażenia: średnia wieku na publiczności chyba z 17 lat, ale przynajmniej dzięki temu nikt mi widoku nie zasłaniał :-P

Jeśli chodzi o muzykę, no cóż, fajne dziewczyny, ale bez rewelacji... Nie popędzę do sklepu i nie wykupię ich dyskografii. Ale też nie żałuję że poszedłem na koncert... Tak w sam raz na jedyny raz w życiu.

Myślę, że pomogłoby gdyby zamiast niejakiego TEZ'a (

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) ) dziewczyny sprawiły sobie prawdziwą sekcję perkusyjno-basową...

Najbardziej podobały mi się kawałki, w których w ruch puszczana była harfa...

Pozdrawiam

Ukryta Zawartość

Ornette Coleman wlasnie wrocilem, byl to koncert na ktory czekalem...

Ogolnie bez wielkich uniesien, chociaz momentami wspaniale, Mistrz gral swoje, spogladajac na jego wiek trzyma sie i nawet jakby tylko stal to rowniez bil bym brawo!, a tutaj prosze przez caly koncert prowadzil i dawal ton, basista z prawej napedzal i robil najwiecej energii, Denardo na perkusji przespal polowe koncertu, gitara basowa robila w tle, lewy kontrabas w kratke, na poczatku balem sie, ze wogole nie zaskoczy i troche zaczalem byc smutny, pozniej ruszyli, momenty byly i nalezaly sie gromkie brawa i dwa bisy, pieknie i brawo, bo to jest wielka MUZYKA!!! :-))

ps

bilet kupilem przed koncertem za 140zl, a siedzialem na srodku sali, bylo pare wolnych miejscowek w 14rzedzie, frekwencja bardzo dobra, pelna sala!

powiem krótko: wielka muzyka, wielki koncert, wydarzenie

potem autografy i zdjęcia z tyłu romy

live in stockholm podpisany jest mój!

pozdrowienia dla qb_1, szanownej małżonki i nieśmiertelnych kolegów koncertowych: witkab, vlada no i wojciecha i.

pstryknął, pstryknął mało go z sali nie wyrzucili hehe

ja tylko z komórki

szkoda, że nie miałem analogów do podpisania tylko gówniane cd...

ale i tak warto było czekać

i uścisnąć dłoń mistrzowi i chłopakom

no i miło pogawędzić o muzyce z kilkoma freakami

dobrze, że nie wszyscy sa audiofilami trzypłytowymi

w czwartek pierończyk

no i koniec czekamy na dżemborkę ;-)

Rośnie powoli kolekcja sztandarowych plyt, z autografami - Samych Mistrzów !

Peter Brotzmann - The Complete Machine Gun Sessions

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ornette Coleman - Free Jazz

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

No to jeszcze moje wrażenia z koncertu Colemana.Po pierwsze spotkanie z Legendą,jednym z ostanich Wielkich!

Człowiekiem bezkompromisowym,który zmienił oblicze Jazzu.Muzykiem,który grając swoje (często wbrew publiczności i krytyce) w końcu osiagnął sukces( a jednak można!).

A muzyka?Świetna jak z ostatniej płyty.Trochę obawiałem się o kondycję Mistrza ale bezpodstawnie.Grał pięknym,pewnym tonem.Fascynujący powrót do żródeł ale i jakby pożegnanie z nami ( obym się mylił!).Po prostu Mały Wielki Człowiek!

Pozdrowienia dla Witka B. i Broya oraz dla Krakusów.Szkoda,że nie dostrzegłem Vlada.

...kolejny koncert z serii WSJD - Pieronczyk, ktorego bardzo cenie i poszedlem z duzymi nadziejami,

...wyszedlem przed koncem, lider chyba nie mial wsparcia w kolegach, perkusista jeszcze sie zbieral, ale to co wyczynial basista chcialbym pominac milczeniem, powinien przestroic wyzej kontrabas i grac mniej solowek, bo dla mnie to facet jakby sobie troche trenowal, moze z jeden raz zalapalo tak ze wszyscy pojechali, wole posluchac czegos innego w domu, szkoda, a jak Wy uslyszeliscie ten wystep?

Frekwencja troszeczke lepsz niz poprzednio.

Vladka poprosimy jak zwykle o pare fotek :-)

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.