Skocz do zawartości
IGNORED

używka do gainclone

uwe300

Rekomendowane odpowiedzi

>lancaster

Jezeli smiech byl "do lez" to znaczy, ze instynktownie (intuicyjnie), przeczuliscie

GLEBOKA PRAWDE z Tej sytuacji - plynaca (smiech byl - nerwowy !)

Jezeli Jezus jezdzil osiolkiem, to niby czemu, nie mialby po 2000 lat, jezdzic Fiatem 126p !? :)

AL - TO WSZYSTKO TO JEST CHAOS ;) i BÓG NAWET W TWOIM ŚWIECIE KWANTOWYM ZACZĄŁ GRAĆ W KOŚCI jak powiedział jeden koleś E.

"Jakkolwiek będzie - będzie inaczej, aniżeli sobie wyobrażamy - ponieważ między Dobrem a Złem znajdujemy się w życiu i w świecie

wielowymiarowym,w którym dokumentnie pomieszane jest Przypadkowe z Nieuchronnym."(S. Lem 1999)

AL - Jezus wjechał do Jerozolimy na osiołku bo tak nakazywał obyczaj gdy miało sie aspiracje do objęcia władzy królewskiej . może za daleko wkraczam .... ale odróżnij fikcję od rzeczywistości !

"Jakkolwiek będzie - będzie inaczej, aniżeli sobie wyobrażamy - ponieważ między Dobrem a Złem znajdujemy się w życiu i w świecie

wielowymiarowym,w którym dokumentnie pomieszane jest Przypadkowe z Nieuchronnym."(S. Lem 1999)

>Rambo

>"...BÓG NAWET W TWOIM ŚWIECIE KWANTOWYM ZACZĄŁ GRAĆ W KOŚCI,

jak powiedział jeden koleś E."

I powinien sie wstydzic, ze to powiedzial !

Rozmawialem na ten temat z Bogiem, i TEN z kolei, POWIEDZIAL, ze wiekszej BZDURY w zyciu nie slyszal !

Einstein, tez czasem, potrafil glupawo cos - palnac !

AL-może po prostu ten Twój Bóg jeszcze za krótko żyje, że nie słyszał większej bzdury ;)

Tan naprawdę to Eistein był niewierzący i to powiedział jedynie jako taką metaforę nie mogąc się pogodzić z tym, że zjawiska fizyczne mogą być takie, iż nie dadzą się jednoznacznie przewidzieć. Zażartował sobie ....że przecież Bóg nie gra w kości !

Tak więc, może jeszcze raz pogadaj ze swoim Bogiem!

AL - o co byś powiedział gdybyśmy założyli sektę , tak dla kasy :) Świrowali byśmy lepiej od o. Rydzyka. Byłoby i mistycznie i kasowo ...? Widzę Ciebie jako Wielkiego Duchowego Przywódcę!

>Rambo

O Zupelnie Nowej, Uniwersalistycznej, Kwantowej Religii myslalem juz od dawna !

Ja tez sie widzę jako - Wielkiego Duchowego Przywódcę !

Ja nie swiruje, Rambo !

Ja jestem NIM !

Mozesz zostac Pierwszym Apostolem !

Ale bez jaj !

>Rambo

To bierzesz ta robote ( PA ) ?

Czy tez - nie ?!

Jesli tak, to szybko musialbys sie zabrac do pracy !

Czy masz talent organizacyjny ?

Potrafilbys zorganizowac, zarejestrowac i poprowadzic - Sekte ?

Ksiegi powinny byc rzetelnie prowadzone (odpisy od podatkow,

wydatki na cele kultu, skladki wyznawcow etc.)

Masz dobra ksiegowa ?

Ja musze miec to wszystko USTAWIONE i spokojna od tego Glowe !

Przeze mnie ma tylko przemawiac Duch Swiety czy tez Atman !

(wsio ryba, jak zwal tak zwal !).

A wiec ? Decydujesz sie ?

Wiecej juz mozesz nie miec TAKIEJ okazji !

Trzeba powiedziec, ze SZCZESCIAZ z Ciebie !

Tak idealnie sie wstrzelic w odpowiedni - MOMENT i KONIUNKTURE !

I z miejsca dostac propozycje bycia PIERWSZYM (po Bogu) !

Czeka Cie Swietlana Przyszlosc - mlody Czlowieku !

Tylko tak dalej, tylko tak dalej - Rambo the One !

Czekam !

No dobra, pozartowalismy troche, ale teraz juz calkiem powaznie :

Kto chcialby, oprocz Rambo i mnie , zalozyc - Zupelnie Swieza Sekte ?

Prosze o wpisywanie sie na liste, jesli to mozliwe - z uzasadnieniem !

Tylko powaznie, bez jaj i trollowania !

>Jazz

My tu rozmawiamy sprawach Ducha, Jazz !

To zupelnie nie jest temat, dla Twojej merkantylnej umyslowosci !

Jesli chcesz wesprzec, nowa, ciekawa i prezna sekte, to prosimy, z ksiazeczka czekowa !

Jesli nie, to prosimy o niezaklocanie powagi Tego Miejsca, Swymi blazenskimi wpisami !

A ja proponuje Zupelnie Swiezego Clona - Sekty Gain-clonowej !

Sekty, ktora moglaby sie frontalnie zmierzyc, z Sekta Katolicka !

Na poczatek odpowiedzmy sobie, co to wogole jest wiara, i jaka wiara, i w CO, umozliwilaby nam zalozenie PRAWDZIWEJ sekty !

Czy nasza wspolna wiara w Gainclona umozliwilaby Nam - Rejestracje ? Kto z Was zna sie troche na Tych sprawach ?

Czy ktos z Was wie, jak zalozyc Sekte i jakie warunki trzeba spelnic ?

załóż lepiej kościół ;) to proste

z tym że niestety porad prawnych udzielam za kasę :(

fundacja też była by dobra bo łatwo przepuszczać przez nią kasę ;) (rejestruję ją góra 2 tygodnie)

Mam lepsze i prostsze rozwiazanie. Poniewaz lupina nie przedstawia pozadanej wartosci do przedsiewziecia religijnego, wystarczy tani woz cyganski z napisem "Freak Show" i kazdy bedzie mogl obejrzec swira za 2 zl podczas objazdu cyrkowego.

a niech mi tam... szkoda by się chłopina marnował w wozie cygańskim :)

ogólne warunki:

Art. 30. Prawo wpisu do rejestru kościołów i innych związków wyznaniowych, zwanego dalej „rejestrem”, prowadzonego przez ministra właściwego do spraw wyznań religijnych, jest realizowane przez złożenie temu ministrowi, zwanemu dalej „organem rejestrowym”, deklaracji o utworzeniu kościoła lub innego związku wyznaniowego i wniosku o wpis do rejestru.

Art. 31. 1. Prawo wniesienia wniosku, o którym mowa w art. 30, przysługuje co najmniej 100 obywatelom polskim posiadającym pełną zdolność do czynności prawnych.

2. We wniosku, o którym mowa w ust. 1, wnioskodawcy składają listę zawierającą swoje imiona i nazwiska, daty urodzenia, miejsca zamieszkania, numery i cechy dokumentów tożsamości oraz składają notarialnie potwierdzone podpisy.

Art. 32. 1. Wniosek, o którym mowa w art. 30, powinien zawierać:

1) listę, o której mowa w art. 31 ust. 2,

2) informację o dotychczasowych formach życia religijnego i metodach działania kościoła lub innego związku wyznaniowego na terytorium Rzeczypospolitej Polskiej,

3) informację o podstawowych celach, źródłach i zasadach doktrynalnych, obrzędach religijnych,

4) adres siedziby kościoła lub innego związku wyznaniowego, imiona i nazwiska, datę urodzenia, adres zamieszkania, numer i cechy dokumentu tożsamości osób wchodzących do kierowniczych organów wykonawczych,

5) statut.

2. Statut powinien określać w szczególności:

1) nazwę kościoła lub innego związku wyznaniowego różną od nazw innych organizacji,

2) teren działania i siedzibę władz,

3) cele działalności oraz formy i zasady ich realizacji,

4) organy, sposób ich powoływania i odwoływania, zakres kompetencji oraz tryb podejmowania decyzji,

5) źródła finansowania,

6) tryb dokonywania zmian statutu,

7) sposób reprezentowania na zewnątrz oraz zaciągania zobowiązań majątkowych,

8) sposób nabywania i utraty członkostwa oraz prawa i obowiązki członków,

9) sposób powoływania, odwoływania oraz kompetencje osób duchownych, o których mowa w art. 12 ust. 3, o ile kościół lub inny związek wyznaniowy przewiduje tworzenie takich stanowisk,

10) sposób rozwiązania kościoła lub innego związku wyznaniowego i przeznaczenie pozostałego majątku.

3. Jeżeli kościół lub inny związek wyznaniowy przewiduje tworzenie jednostek organizacyjnych, zakonów lub diakonatów mających osobowość prawną, w statucie powinny być określone ich nazwy, teren działania, siedziby, zakres uprawnień oraz zasady tworzenia, znoszenia i przekształcania tych jednostek oraz ich organy, zakres kompetencji, tryb podejmowania decyzji, sposób powoływania i odwoływania tych organów, sposób reprezentowania na zewnątrz oraz zaciągania zobowiązań majątkowych.

4. Jeżeli kościół lub inny związek wyznaniowy stanowi część organizacji o zasięgu międzynarodowym, w statucie powinny być określone zakres i formy wzajemnych stosunków.

5. Jeżeli kościół lub inny związek wyznaniowy przewiduje tworzenie jednostek organizacyjnych bez osobowości prawnej, w statucie powinny być określone nazwy, zasady tworzenia, znoszenia i przekształcania tych jednostek.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.