Skocz do zawartości
IGNORED

Śliczne kasety audio

k.mik

Rekomendowane odpowiedzi

A teraz kasety inaczej ....

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

post-24346-100008201 1270111854_thumb.jpg

post-24346-100008202 1270111854_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

ciąg dalszy ....

Ukryta Zawartość

post-24346-100008197 1270113940_thumb.jpg

post-24346-100008198 1270113940_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

no i jeszcze ....

Ukryta Zawartość

post-24346-100008194 1270114142_thumb.jpg

post-24346-100008195 1270114142_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

akai, 1 Kwi 2010, 10:50

>A teraz kasety inaczej ....

Toż to profanacja... :-( A ludzie tacy jak my mogliby mieć z nich tyle radości... :P

Gdzieś już to zdjęcie widziałem chyba...

I trochę kasety w popkulturze ;)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

kasety inaczej ciąg dalszy i ostatni na dzisiaj ... pozdrawiam

Ukryta Zawartość

post-24346-100008177 1270130424_thumb.jpg

post-24346-100008178 1270130424_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

odpowiedz na zadane wczesniej pytanie: te czarne obwodki w Super Metal Master to wstawki z tworzywa. po swietach w wolnej chwili rozkrece ta kasete i zobaczymy co ma w srodku:)

Main: CD880, Alpha 9 ---> Arcus

Head: CD880, Alpha 9 ---> HD600, K340

Coś takiego już wklejałem, ale skoro jest cykl to proszę bardzo:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

a tutaj link do aukcji

Ukryta Zawartość

i cena 39 zlotych

pozdrawiam

Ukryta Zawartość

"Kaseta magnetofonowa, prawdziwy hit lat 80. Niezliczone ilości magnetofonów typu "jamnik" nagrywających na żywo kawałki ulubionej kapeli. Później mozolne nawijanie taśmy wciągniętej przez tegoż samego "jamnika". To na zawsze pozostanie w naszych sercach. W celu odświeżenia wizerunku kaset magnetofonowej ktoś bardzo cwany wymyślił tą torbę. Jest naprawdę bardzo stylowa i niezwykle oryginalna."

Bardzo podoba mi się ten opis aukcji :-) Niestety wspomnieli tylko o jamnikach :P

Na allegro wysyp konkretnych kaset. Chyba najbardziej przykuwa uwagę trójpak Basfa Coca-Cola, ale i pozostałe to sama klasyka:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

I tu się Reaper mylisz. I to bardzo. Myślisz że jak ktoś ma podobne kasety to od dr.bo.?

Kup chociaż jedną sztukę od dr.bo. zanim zaczniesz oskarżać. Zapewniam, że wyjdzie Ci ponad 200zł za sztukę. Jak się z tym nie zgadzasz to znaczy, że nie masz pojęcia co piszesz, więc nie pisz. Bo najlepiej oskarżać będąc zielonym w kwestii kosztów wysyłki zapłaty i przeliczania walut.

Witam.

Przepraszam bardzo forumowiczów,wiem że nie jest to dział kupię-sprzedam,ale sprzedałem magnetofon i pozostało mi 10 zafoliowanych kaset TDK SA-X typ II / całe w kolorze złotym z 1986 roku /.Jeśli jest ktoś zainteresowany proszę pisać na priva...Pozdrawiam.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Sorry dodaję zdjęcie

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

>>>I tu się Reaper mylisz. I to bardzo. Myślisz że jak ktoś ma podobne kasety to od dr.bo.?

Kup chociaż jedną sztukę od dr.bo. zanim zaczniesz oskarżać. Zapewniam, że wyjdzie Ci ponad 200zł za sztukę. Jak się z tym nie zgadzasz to znaczy, że nie masz pojęcia co piszesz, więc nie pisz. Bo najlepiej oskarżać będąc zielonym w kwestii kosztów wysyłki zapłaty i przeliczania walut.

Koszt wysyłki u dr. to ponad 30USD, jak od każdego z USA. Do ceny każdej kasety dolicz 1USD za obsługę ( wszystko masz opisane po angielsku). Nie wiem skąd taką cenę wytrzasnąłeś. 6USD za przesyłkę z USA to jest rzecz niemożliwa!!!!!!!!!!!!!! Zmyślasz i do tego oceniasz!!!!!!!

Wejdż i poczytaj kolego. Na Paypalu przeliczją 1USD po 3,45zł. Jeśli dr.bo. ma w swojej ofercie kilkaset modeli, to ciężko, żeby część się nie pokrywała. Są też takie i to większość, których dr.bo. na oczy nie widział.

Amber skończ pier**lić, że już się tak muszę wyrazić. Wypisujesz totalnie brednie. Na eBayu ciagle kupuję jakies kasety miedzy innymi także od DR.BO. Kupuje takze sporo plyt CD. I nigdy nie zdazylo mi się zapłacic za wysyłkę wiecej jak 7-8 dolarów. Oczywiscie, sa aukcje gdzie sprzedajacy liczą sobie za wysylkę znacznie wiecej ale te aukcje omijam. Zazwyczaj wysylka 1 kasety czy plyty CD to koszt 6-7 dolarów. A zdazalo mi sie ze placilem po 3-4 dolary za wysylke. Oczywiscie przy zakupie wiekszej ilosci sztuk koszt wysylki wzrasta, to normalne ale jest to zazwyczaj 1-2 dolary do dodatkowej sztuki.

Czytajac twoje posty wyraznie wiadac, ze znasz eBay jedynie z nazwy, a nie jako uzytkownik i dalsza dyskusja z toba na ten temat niema sensu.

Zreszta niech wypowiedzą sie inni, którzy kupowali kasety ze Stanow ile placili za wysylkę.

Ja w kazdym razie wole sobie kupic tam niz wzbogacac handlarzy na Allegro.

Jeśli chodzi o zakupy w USA, to chyba jest różnie z cenami przesyłek - niektórzy dyktują bardzo wysokie, a inni - rozsądne. Jakiś czas temu skorzystałem z uprzejmości znajomego w USA, który na moją prośbę przez dłuższy czas kupował dla mnie wybrane kasety, a potem zebrał je wszystkie i wysłał razem w jednej paczce, która kosztowała $50 - na pewno wyszło to taniej niż wysyłka każdej kasety oddzielnie do Polski, a poza tym udało się kupić kasety, których sprzedawcy zastrzegali sprzedaż tylko na terenie USA.

Natomiast całkiem niedawno kupiłem pojedynczą kasetę i za przesyłkę zapłaciłem, o ile pamiętam, $3,45 - to mniej więcej tyle, co za przesyłkę poleconą priorytetową życzą sobie niektórzy na Allegro... Faktem jest jednak, że zdarza się znaleźć aukcje, w których podawana cena za przesyłkę do Polski wynosi nawet i ok. $20! Wtedy oczywiście wychodzi to bardzo drogo.

Tak, tyle, ze 20 dolcow i wiecej zdaza sie rzadko. Dokladnie wczoraj kupilem kasete Denon od DR.BO i za przesylke liczy sobie 6 dolarów.

U innego sprzedawcy kupilem demagnetyzer widoczny na poniższym foto i za przesylkę tez zapłaciłęm 6$.

Tak przy okazji zna ktos ten demagnetyzer? Spełnia swoją funkcję tak jak należy? Kupiłem bo był dosyć tani.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Wydaje mi się, że sprzedawcy na ebay trochę obniżyli ceny za przesyłki, albo dają inne opcje niż tylko np. zagraniczny UPS, bo taka przesyłka jest naprawdę droga.

Mam taki demagnetyzer, kupiony w USA 20 lat temu pod marką Recoton. Używałem go przez wiele lat gdy nie miałem innego, i nie zauważyłem, by coś "zepsuł", ani też szczególnie poprawił...

Ponieważ ta cewka dosuwana jest do głowicy i odsuwana mechanicznie, cyklicznie, nie jest to stopniowo zanikające pole magnetyczne, jak w kasetach całkowicie elektronicznych (jak np. TDK HD-30). A zalecają, że takie właśnie być powinno.

Panowie sam kupuje czesto od dr.bo. ale jest tez paru innych sprzedawcow z drugiej polkuli, np. vinyleap. Przesylka pojedynczej kasety nigdy nie przekracza 6-7 baksow. Jesli ktos zada wiecej tzn. ze sobie liczy za duzo zeby pokryc oplate ebay I paypal ktory pobiera od sprzedawcy prawie 3% od kwoty wplaty plus 1% dodatkowo dla przelewow zza granicy.

Przepraszam, ale jestem przeciwnikiem łączenia tego forum z aukcjami sprzedawców i nie lubię, jak ktoś pisze o wysypach aukcji ( funland zanim go rozpracowano puszczał takie teksty ).

To co kto robi i co kupuje, to jego sprawa, ale to jest forum, a nie targowisko. Co innego jak ktoś nie chce sprzedawać na Allegro i tak jak kolega Karunesh pozbywa się tego, że tak powiem jednorazowo, a nie w sposób ciągły.

Od dr.bo zapłaciłem kiedyś $30 za wysyłkę ale było chyba za 60 kaset.Poza tym jest to jeden z największych posiadaczy kaset więc chyba widział więcej kaset niż większość z nas.Z tego co pamiętam to ma ok.15tys. kaset.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.