Skocz do zawartości
IGNORED

Reklamacja płyty DVD co zrobić

Jupiter

Rekomendowane odpowiedzi

Miesiąc temu kupiłem w Saturnie płytę DVD z filmem "Stygmaty".Niestety płyta nie zawiera wszystkich pozycji jakie były wypisane na pudełku (np.orginalny zwiastun kinowy, komentarz reżysera, sceny usunięte,...) jaki i możliwości wyboru orginalnej ścieżki z polskimi napisami (tylko lektor). Uważam że zostałem oszukany a towar nie odpowiada opisowi .

Saturn jak i większość sklepów zastrzega sobie prawo przyjmowania zwrotów płyt DVD, CD itp.Dystrybutorem płyty jest Imperial Entertainment Home Video zwróciłem sie do niego z zapytniem drogą elektroniczną ale bez odpowiedzi.

Oczywiście posiadam dowód zakupu i może nie są to duże pieniądze ale długo zbierałem się na zakup tego filmu , bo posiadam wersje piracką , która ma część dodatkowych możliwość ,których nie posiada orginał np. teledysk ale też nie posiadała wersji z napisami.

Czy rekalmować to w Saturnie?

Czy napisanie listu poleconego do dystybutora będzie dawało mi większe szanse na rozwiązanie tego problemu i zwrot pieniędzy ewentualnie płyty zawierającej cały materiał .

Może ktoś miał podobny problem ( może też z tym filem,)

zgóry dziekuje za odpowiedzi.

1.reklamację składasz w miejscu zakupu (sklep)

2. skłądasz ją na piśmie

3. sklep ma 14 dni na odpowiedż

4. jeśli cię nie satysfakcjonuje odpowiedż jest ktoś taki jak Rzecznik Praw Konsumenta ktory bezpłątnie załatwia sprawę za ciebie - najpierw polubownie, potem sadownie (nie ponosisz z tego tytułu żadnych kosztów)

5. sprawę reguluje ustawa okonsumencka z 2003r

6. jeśli rzeczywiście wystepują deklarowane braki to masz PEŁNE prawo do reklamacji i zwrotu kasy

7 Pamiętaj że od chwili zauważenia wady do chwili zgloszenia jej sprzedawcy może minąć nie więcej niż 30 dni (ale zauważyłeś wadę chyba dopiero wczoraj prawda ?;)

pozdrawiam

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.