Skocz do zawartości
IGNORED

Zamówienie na kwarce lipiec 2006

bikoz

Rekomendowane odpowiedzi

zależy od parametrów kwarcu

ja dostałem taką wycenę

1. Rezonatory kwarcowe:

QM-490-P1GM07G 11,2896 MHz stab temp 5PPM starzenie 2PPM/rok CL30PFszt 10 cena sprzedaży netto 32,55 zł/szt

2. Termin realizacji 4 tygodnie od potwierdzenia warunków

3. Zapłata należności zaliczenie pocztowe.

4. Dostawa towaru przesyłka pocztowa

Mam nadzieje ze mozna dodawac nowe czest.?

11.2896MHz

1.bikoz 1 szt

2.Adamo 73 1 szt

3..

16.9344MHz

1.saczek_XTRM 1szt

2.Jenkins 1szt.

3.inżynier 2 szt

4.d@rek 1 szt

45.1584MHz

1.

2

12.0000MHz

1.Karibe

->saczek_XTRM

Po cholerę robić układ o stabilności 1..2 ppm i dawać kwarc, który pływa? Albo wszystko, albo nic. Starzenie nie jest problemem, gdyż najwyżej po kilku latach będziemy odtwarzać o 0.05% za szbko lub za wolno, ale stabilność krótkookresowa _jest_ istotna. Może i nie usłyszy si tego "gołym" uchem, ale przyjemnie mieć świadomość, że zrobiliśmy wszystko, aby było najlepiej jak tylko można. Może ktoś potrafi zaprojektować mały termostat, do którego włożymy ten zegar? :)

kwarce OMIG

>11.2896MHz

>

>1.bikoz 1 szt

>2.Adamo 73 1 szt

>3..

>

>16.9344MHz

>

>1.saczek_XTRM 1szt

>2.Jenkins 1szt

>3.inżynier 2 szt

>4.d@rek 1 szt

>5.gasolin 1 szt

>

>

>12.0000MHz

>

>1.Karibe 1 szt

>2.Canti 3 szt

Panowie prośba o pomoc w wyborze kwarcu. Mam Philipsa CD104(303) napis na kwarcu: Philips 4233.600 a poniżej 04561.607. Tam są wogóle 2 kwarce, przynajmniej tak to wygląda ten drugi to: Philips 6000.000, poniżej:04101.602, tyle, ze pierwszy jest przy filtrze i TDA1540, a drugi gdzieś w serwo.

Biorę się za kilka spraw w tym CD(zacząłem od wymiany paska, który się zerwał;)), mam zegar Jacko Detoma i najchętniej właśnie ten zegar bym tam wpakował, tylko pomóżcie w kwestii doboru kwarcu, no i czy ten kwarc pójdzie na ww zegarze. A jakby ktoś miał serwisówkę do tego CD to już wogóle pełnia szczescia:) A może CD da sobie radę z zegarem i standardowym Philipsowskim kwarcem 11.costam?

Ale mam życzenia;)

Pozdrawiam

morris, dzięki, a taki kwarc będzie działał na Jacko Detoma?

Za taki kwarc to Omig policzy sobie pewnie jak za zboze. Powyżej 50-60zł odpada. Warto pchać stary kwarc w nowy zegar?

Pozdrawiam

>>Lancaster

Chociaż na DIYAudio robili tak że budowali zegar 8.4672Mhz i dobudowywali dzielnik przez 2- chociaż nie wiem czy to ma sens. Poczytaj sbie wątek "CD104 tweaks"- tam też ktoś oferował (chyba bo nie czytałem dość dokładnie;)) na emaila skan serwisówki więc może ktoś CI prześle.

morris>

"Nie wiem czy termostat ma sens- stosuje się go właśnie dla uzyskania stabilności długoterminowej, w naszym przypadku nie jest ona niezbędna(chyba). ;)"

Mógłbyś to wyjaśnić, bo myślałem, że termostat stosuje się dla uzyskania stabilności temperaturowej (czyli NIE długoterminowej) a stabilnośc długoterminowa wynika ze starzenia się elementu, w tym przypadku kwarcu.

Chyba, że się mylę...

Pazdr.

kwarce OMIG stab 5ppm starzenie roczne 1ppm CL 30pF

11.2896MHz

1.bikoz 1 szt

2.Adamo 73 1 szt

3..

16.9344MHz

1.saczek_XTRM 1szt

2.Jenkins 1szt

3.inżynier 2 szt

4.d@rek 1 szt

5.gasolin 1 szt

12.0000MHz

1.Karibe 1 szt

2.Canti 3 szt

Miałem tylko na myśli to ,że termostat zapewnia uniezależnienie czętotliwości generatora od zmian temperatury, które są powolne i wpłwają na stabilność długoterminową natomiast nie wpływają na szumy fazowe,natomist w zegarach do CD liczy się przedewszystkim jitter.Tyle co prawda mogłem pomylić pojęcia. Kolejny mój offtopic.

11.2896MHz

1.bikoz 1 szt

2.Adamo 73 1 szt

3..

16.9344MHz

1.saczek_XTRM 1szt

2.Jenkins 1szt

3.inżynier 2 szt

4.d@rek 1 szt

5.gasolin 1 szt

6.Wovo 1 szt

12.0000MHz

1.Karibe 1 szt

2.Canti 3 szt

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.