Skocz do zawartości
IGNORED

VIFA XT25SC-50-04 Czy ktos posiadal?

borysgo2

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

W ofercie VIFY jest kopolka z malym 60mm frontem (chyba samochodowka) i neodymowym ukladem magnetycznym,

XT25SC-50-04 z racji swoich gabarytow dobrze nadawala by sie do ukladu MTM (WTW). Chcialbym sie dowiedziec czy ktos z Was tak owa kopolke posiada badz posiadal i czy moze sie podzielic jaka kolwiek wiedza na jej temat. Za wszelkie info bede wdzieczny. Ponizej troche wiecej info:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

post-8025-100009670 1170295484_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

iAMP, iPSU, iSMPS i kto tam wie co jeszcze :D

https://www.audiostereo.pl/topic/26904-vifa-xt25sc-50-04-czy-ktos-posiadal/

Ukryta Zawartość

Cos w temacie jeszcze!

Ukryta Zawartość

saczek

Dziekuje za zainteresowanie tematem, nie wiem czy byl bym w stanie poradzic sobie bez ciebie.

Pozdrawiam goraco (moja dziewczyna rowniez).

borysgo2,

może juz to widziałes ale na www.zaphaudio.com znajdziesz dokładne pomiary wielu głośników , między innymi tej nowości . To nie jest opinia o dźwieku ale zawsze coś.

...there is no spoon...

arturp

Juz przegladalem. Ogolnie mysle ze zle nie bedzie z ta kopolka, mysle ze do MTM bedzie lepsza niz xt19 choc mam pewne obawy nie ukrywam, zreszta dostane ja do przetestowania i pomierzenie. Swoja droga xt19 jest bardzo dobra w swojej cenie i nie wiem czy warto dla tej mniejszej srednicy frontu kombinowac z zmiana zalozenia projektu, tzn zamiast xt19 xt25sc50. Uwidzimy jak bedzie.

Uwidzimy jak bedzie... ciag dalszy...

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Uwidzimy jak bedzie .... ciag jeszcze dalszy.

XT19TD & 2x SPH165KEP (1 i 2rz, 3kHz, no moze 2,8k)

Temet uwazam za zamkniety. Dzieki za pomoc.

ADMINISTRACJA FORU MOZE ZAMKNAC TEMAT !!

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

uwe300

Z tym m18 i mdt29 to bardzo dobry zart :P

W porownaniu do tych co sluchales:

Te na kepach sa jak sprite a te na vifach jak pragnienie. Kolumny na kepach sa zdolne wyprodukowac znacznie wiecej ciarek na ciele czlowieka. Moim zdaniem 18cm vify zostaja naprawde z tylu (choc nie twierdze ze sa zle, moge ci je sprzedac :P).

borysgo2, 3 Lip 2006, 14:28

>ADMINISTRACJA FORU MOZE ZAMKNAC TEMAT !!

niestety adminiracja tego przezabawnego forum nie wylania sie z bocznicy, pilnuja zeby tematy nie byly tam zbyt bocznicowe:)

nie schlebiam tylko skoro bylem i sluchalem to powinienem napisac co slyszalem, prawda? a co do stx-ow to dziwnie malo na nich konstrukcji, jak na razie tesla kroluje, zwrotnica to pikuś, lepiej wez dobierz na ucho paste srebrna pod trany zeby bylo najwiecej basssssu, a tak powaznie to wlasnie kleje nowe podlogowki:D:D:D ale nie na ucho;) ide chyba dla relaxxu od tego upalu poprzycinam roslinki w akwa:D troche mi sie rece schlodzą. daj jakas fotke tych podlogowek na kepach i xt, dales kopolke w offsecie?

Na fotki trzeba bedzie jeszcze poczekac, kopolka idzie symetrycznie. Jak narazie jest dobrze tylko czasu nie mam za duzo - jak zwykle zreszta.

wovo

Jeszcze nie udalo mi sie przeczytac nawet jednej zlej opinii o w/w kepach. Zerknij sobie nawet na diyaudio.com . XT19 jest kiepska tylko twoim zdaniem.

>>borysgo2

nie tylko wovo zdaniem... było kilka osób żeniących tego Monacora m.in. na tym forum i z tego co pamiętam (tylko cholera czy ja dobrze gadam... nie wiem a może KEH?) były olbrzymie problemy z dobraniem właściwej zwrotki i rezonansem membrany tego woofera. Każdy głośnik ukazuje swoje zalety w pewnych połączeniach i nie ma tu co ogólnikować. Vifa serii TC (szczególnie ta 14cm) też jest podobno do dupy, ale mimo wszystko w niektórych połączeniach daje bardzo ładny środek, really :)

saczek

Ukryta Zawartość

Powyzej masz ten rezonans na wodospadzie, zauwaz ze nie wychodzi on poza 2ms!!!! Takze przeszkadzajacego rezonansu nie ma sie co na sile doszukiwac, to nie jest problem, problemem tez nie jest gorka przed 1kHz, problemem staje sie zwrotnica, czyli to co jest najwazniejsze w zestawie glosnikowym. Pierwsze to dobor odpowiednich przetwornikow (z tym i z $ jest roznie), z zwrotnica przy odrobinie checi da sie dogadac tylko to trzeba zrobic dobrze a o tym sie czesto zapomina. To czy sie glosnik sprawdzi czy nie glowine zalezy od rodzaju i charaktru filtrow. Jak sie zrobi poprawnie technicznie to nie ma bata zeby to nie gralo. Pewna suchosc itp moze byc spowodowana zlym doborem filtrow. Ja z zwrotnicami problemow nie mam, zestawik gra naprawde na bardzo wysokom poziomie, przestrzen, lokalizacja, wszystko jest na miejscu tak jak ma byc.

Ukryta Zawartość

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.