Skocz do zawartości
IGNORED

Jakie Radio Samochodowe do 350zł?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

jakie radio samochodowe do 350zł polecacie? Musi mieć mp3 i ładnie grać. Czekam na typy:)

Co sądzicie o firmie boschmann np.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Czekam na Wasze opinie.

Dzięki

Ukryta Zawartość

https://www.audiostereo.pl/topic/26950-jakie-radio-samochodowe-do-350z%C5%82/

Nie, nie! Żaden buszmen!

Jak już mały budżet to poszukaj coś z uzywancyh. Ja ostatnio za 550zł nabyłem Clariona, który gra naprawdę bardzo miło - tak jak ma być.

Przy twoim budżecie polecam Ci:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) (niestety bez gałki głośności)

Wybioerz sobie któreś z tych, jakościowo na pewno zmiażdżą Boschmanna.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

ok, najbardziej w zasięgu jest ten jvc kd 321/322. Szkoda tylko, że w mojej okolicy(Sosnowiec) jest ona za 360zł, a z POznania za 330zł:(. Trochę przepłacę:(

mam tez ten model JVC.Moim zdaniem i nie tylko(patrz fora car audio) chyba najlepsza propozycja!.W pełni to potwierdzam!!.Mało tego,testowałem tez Clariony i alpiny za 700zł i wypadły...gorzej......

Co prawda te JVC ma niestety troszku "wsiowy" wyglad, ale grac to faktycznie moze dobrze.

Jezeli o mnie chodzi, to po ostatnim wlamaniu do samochodu i pozbyciu sie poprzedniego radia, zalozylem alarm i kupilem Clariona DXZ-558 RMP (byla jakas promocja chwilowa i w MM - Miejskiej Macalni - dostalem za 599 zl).

Musze przyznac, ze fajnie to gra... Zwlaszcza przy duzych glosnosciach jakosc jest przyzwoita (plastiki i szyba w drzwiach mi juz brzeczy, a dzwiek jest nadal w miare malo znieksztalcony i dobrze wzmocniony).

Na allegro chodza takie po nieco ponad 500 zl, np.

Ukryta Zawartość

W sumie to wybor jest duzy. Ludziska bardzo sobie chwala Alpine CDE 9828RB (np.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) ) lub Alpine CDE-9846R/RM(

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) ). Niestety w obu przypadkach lekko mniej, niz JVC, ale nadal... "wsiowy" wyglad... :( W kazdym razie na pewno to gra.

Pozdrawiam,

Lete

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Hmmm... a slyszal ktos Pioneer'a DEH-2800MP ??? Sam kiedys myslalem o "najlepszym" radyjku samochodowym w cenie podanej w temacie. Moze to by bylo niezle rozwazanie?

• 2 miesiące później...

Podepnę się pod temat, bo też szukam radia do 350zł - narazie wyszukałem Pioneera DEH 2800 MP i JVC KDG 322 - zależy mi na czerwonym podświetleniu guziczków. Musi być mp3, oraz przyzwoity dźwięk. Myślałem nad używanym, ale kompletnie nie wiem co tu wybrać, poza tym nie bardzo da się na szybko to sprawdzić i boję się kupić złomu.

Teraz mam fabryczny kasetowy... w sumie się zastanawiam, bo radio jest całkiem przyzwoite, ale czasem chciało by sie coś własnego puścić...

Przerabialem niedawno temat bo zachcialo mi sie wymieniac silnie budzetowego philipsa na cos innego. Typowalem Clariona ale sprzedawca mi odradzil (brzydki i slabo gra) a zachwalal Jvc, ktorego takze sam mial wmontowanego w swoim samochodzie. Gdzies przedtem czytalem, ze Jvc ma 'aksamitny dzwiek' zatem sie skusilem. I do dzis nie moge odzalowac decyzji. Gra to po prostu jak fajansik od prosonica czy inne chinskie badziewie. Firmowe radyjko philipsa mialo o niebo prawdziwszy dzwiek. Jvc to porazka! W drugim samochodzie mam Pioneera i jest niezle. Prznajmniej barwa dzwieku jest zblizona do typowej radiowej z domowych zastosowan i ma jakies minimalne miesko. Clarionow niestety nie znam.

pzdrw

soso

W tej cenie tylko kenwood. Na chwile obecną jest to najlepiej brzmiace - grające radio na rynku. Poza konkurencją innych. Sprawdzone i przetestowane.

Nowy Kenwood z MP3 na chwilę obecną z polską gwarancją i fv kosztuje 539 zł.

A tutaj potwierdzenie z testu w którym kenwood wygrał z innymi odtwarzaczami :

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Jak ktoś chce tanio i żeby dobrze grało:

Ukryta Zawartość

Design hm... dyskusyjny (łagodnie mówiąc), obsługa i funkcjonalność również pozostawia wiele do życzenia, ale gra to naprawdę bardzo dobrze, a jak za taką kasę - rewelacyjnie. Tanie Clariony i JVC zjada na sniadanie! Z nówek do 350 zł prawdopodobnie nic lepiej brzmiącego się nie znajdzie. Prawdopodobnie? Na pewno! Możliwe, że nawet do 500-600 zł nie będzie łatwo.

pozdrawiam

Ukryta Zawartość

Dwa tygodnie temu kupilem w "Avansie" Pioneer'a DEH-2820MP. Dlaczego ten model? Po pierwsze podswietlenie: zielone, wyswietlacz bez zadnych fajerwerkow i migotek, wysoka kultura pracy wszystkich przyciskow (wciskaja sie miękko i z takim lekkim skokiem przez co czujemy np o ile oczek przeskoczylismy, radyjko reaguje od razu na wcisniecie klawisza a nie jak inne modele, ze od momentu wcisniecia do reakcji mamy kilka sekund).Cena? 399pln, na allegro widzialem za 329pln.

Ukryta Zawartość

Wybralem ten model przede wszystkim ze wzgledu na cene- nie bede płakal jak mi ukradną (juz raz mi ukradli radio za 1200pln).Dzwiek? Moge powiedziec ze jest poprawny-jesli chodzi o car-audio to nie mam większych wymagan. Zdecydowanie polecam ten model ze wzgledu na stosunek jakosc/cena.

Pozdrawiam

L.P.

Ukryta Zawartość

Witam!

Kupiłem niedawno takie radio (PIONEER DEH-2800MP). Gra sobie w hondzie civic '97 na fabrycznych głośnikach. Tragedii nie ma-da się słuchać ;), ale wiem ze moze byc lepiej.

JAKIE GŁOŚNIKI POLECACIE? - zęby uzyskać w dobry, naturalny dźwięk(przede wszystkim), jak i też solidny bas gdy puszczę muzę do szybszej jazdy.

Myślę o 4 głośnikach do przodu: 2 nisko-średnio tonowe w drzwi, 2 wysokotonowe na kokpit pod szybę.

Budżet- zależy jak bardzo się w temat wkręcę. Myśle o np. 150-300 zł.

pozdrawiam i z góry dzieki za odpowiedzi

Michu... w cenie do 300zł szukałbym odseparowanego systemu firmy Helix (należącej do koncerny Braax`a). Sam miałem Helixy dwudrożne (w tylnej półce) i było przyzwoicie, ale prawdziwe zauroczenie przeżyłem kiedy usłyszałem zestaw Helixa w... Lanosie (!). Napędzał to jakiś nie zbyt wysoki model Clariona i powiem tylko jedno... z uporem maniaka szukałem subwoofera... zaczynając od bagażnika, później pod bagażnikiem, a na końcu pod fotelami... i nie znalazłem... i tym samym przegrałem zakład o butelkę dobrego whiskacza, że system wspomagany był subem...

Ps. Stratny nie byłem... bo whisky wypiliśmy wspólnie w fajnym towarzystwie :)

Luxmany i winyle 

• 1 rok później...
Gość Przemski

(Konto usunięte)

Obecnie systemy Helix serii Dark Blue (np system 16,5 Dark Blue 62.1) można kupić w bardzo atrakcyjnych cenach. Są one jednakże nieco bardziej wymagające od tego co je zasila w stosunku np. do JBL i serii GTO (np system 16,5cm obecnie pod nazwą GTO6507), które jednak przy wielu aplikacjach grają bardzo natarczywie/ostro. Zdecydowanie dopłaciłbym do Hertz ESK165

• 2 tygodnie później...

CASKP przychylam sie do twojego zdania do w tej kategori cenowej kenwood jest najlepiej brzmiaca propozycja JVC odradzam graja strasznie(mimo ze reklamuja ze maja 24bitowe przetworniki).Przy zakupie swojego radia testowalem z modelami o wiele wyzszymi, KDC-w409(odpoiwednik modelu KDC-W4034 tylko srebrny)zmiazdzyl reszte jak walec biedronke dorownal mu dopiero Alpine CDE 9828 trzymalo jego poziom(i tak czasem dostawalo baty),sam byłem zdziwiony(a byłem uprzedzony do tej marki)ostatnio montowalem w Corsie C na seryjnym nagłosnieniu(oplowski zestaw 2drozny z przodu i i cos z tylu;)i grało to naprawde dobrze wazne ze milo sluchalo sie muzyki i brzmialo to naturalnie(jak na ten przedzial cenowy swietnie jeszcze z seria to rewelacja).

pyby z calym szacunkiem ale porównanie kaseciaka kenwooda z przed kilku(o ile kilkunastu lat)do serii od ktorej zeczelo sie zmiana designu(pojawienie sie galki)to nieporozumienie bo poprawili brzmienie i to bardzo podnoszac poprzeczke konkurencji i to zdrowo.(mowie o CD , dzwiek z radia jest dla mnie obojetny bo i tak kiepska jakosc)

(sory za byki literowki itp. spiesyzlem sie)

• 3 tygodnie później...

>olo21

Jak nie chcesz wywalić kasy w błoto polecam Clarion DXZ378RMP.

Jest droższy, ale te wszystkie inne polecane tu zabawki mogą się przy nim schować. 100 pln to nie duża suma, a różnica w jakości ogromna. Kupiłem go chyba z 2 lata temu za ok. 700 pln i nie żałuję jednej złotówki.

Dźwięk raz, poza tym panel (jak na malutki odtwarzacz ogromny).

Mam w domu na prawdę dobry sprzęt, ale kiedy wsiadam do samochodu nie czuję dyskomfortu. Ten model mogę Ci w ciemno polecić.

Tu przykładowy link (pewno można znaleść taniej):

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• 4 tygodnie później...

Ja mam właśnie tego Clarion-a DXZ-378RMP i te wyżej wypisane JVC, Kanwood-y i Pioneer-y zjada na śniadanie. Jeżeli zależy wam na brzmieniu nie podbarwionym, swobodnym z dobrym stereo i przestrzenią polecam tego Clarion-a. Ja kupiłem go za 330zł w sklepie internetowym w marcu. W kwocie Do 400zł nie wiedzę innego sensownego rozwiązania.

• 3 miesiące później...

witam,

padł mi właśnie mój becker i szukam w miarę taniego radia - nie wiem, max 500 PLN, chętnie taniej, bo zamierzam zmienić auto i prawdopodobnie będzie to kolejne miało włąsne firmowe...

Założenia:

1. kolor podświetlenia pomarańczowy lub czerwony - mam renault megane i konserwatywny jestem, nie wyobrażam sobie mojego podświetlenia pomarańczowego w połączeniu z jadowicie niebieskim kolorem radia

2. wyjście USB - obojętnie czy z przodu czy przez kabel z tyłu, byleby było

3. czarne lub tytanowe - nie srebrne

4. dobry tuner radiowy...

Jak ktoś ma wiedze i chętny jest sie nią podzielić to będę wdzieczny :)

pozdrawiam

Ukryta Zawartość

Ktoś ma jakieś zdanie poparte praktyką lub intuicją na temat tego odtwarzacza?

Nie ma USB, ma tylko wejscie na karty SD do 2G - to jakaś róznica użytkowa w porównaniu z pamięciami przez port USB?

Ukryta Zawartość

Od momentu, kiedy kupilem radio z wejsciem SD do samochodu swojej lepszej polowy, nie widze lepszego rozwiazania. Zero kabli i problemow z kluczami USB. (fakt, ze tamto radio ma dodatkowe wejscie na USB, ktore podlaczylem obecnie do zasilania nawigacji nie zmienia tego). Sprawa druga - czesc radyjek obsluguje SD only (do 2GB) - nie jest to rozwiazanie przyszlosciowe. Warto sie rozejrzec za radiem z obsluga SDHC. Kupilem sobie takowe (china no-name)jako tymczasowe radio - lyka 8GB karty bez problemu.

• 3 tygodnie później...

Cos juz skrobnalem w tym watku wiele miesiecy temu. Dzis sytuacja jest inna - wymienilem pioneera na clariona. Mialem takze w samochodach kenwooda i mam w innym JVC, byl takze philips.

Wniosek koncowy jest clarowny - dzwiek - tylko clarion. Zdecydowanie i bardzo wyraznie odbiega od reszty i oczywiscie na plus. Majac clariona nie ma powrotu do reszty stawki.

Jezeli ktos lubi inne wartosci - rozmiar karty, ilosc kolorowych diodek, disko-wyswietlacz itp. to rozumiem, sa inne wybory. Jezeli dzwiek - dla mnie tylko clarion (nie znam alpiny)

pzdrw

soso

• Pokaż nowe odpowiedzi