Skocz do zawartości
IGNORED

STOLIKI AUDIO

zdezintegrowany_3PO

Rekomendowane odpowiedzi

Finite Elemente Pagode Master Reference ... i game over :-)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

post-579-100006336 1174078493_thumb.jpg

post-579-100006337 1174078493_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

-> Zydelek

Idź najpierw do łazienki i spójrz w lustro - dopiero zobaczysz zapitego pokraka... I co? Znów szumisz na forum? Nie wiem po co i dlaczego w ogóle Lukar Cię tu z powrotem wpuścił? Minął równo tydzień, jak się nietrzeźwy skompromitowałeś się wątkiem obrażającym homoseksualistów i wzywającym ich do ujawniania się na Twoje pijackie żądanie... A jeśli byłeś wtedy trzeźwy, to jeszcze gorzej o Tobie świadczy. EOT.

k.

A może taki.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Audio System.

Podobno mają wpyw. Zamówiłem dzisiaj (w ciemno) dwie platformy Master Reference HD09 pod wzmacniacze - zobaczymy jak przyjdą. Teraz używam Finite Elemente Cerapuc pod wzmacniaczami i efekt jest zaskakująco duży i jednoznacznie pozytywny. Mam nadzieję, że dodanie platform jeszcze ten efekt wzmocni.

A jak nie - cóż, za sam wygląd warte są swojej kasy. Płakać nie będę ;-)

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

Dokładnie coś takiego. Po jednej pod kazdy monoblok.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

-> Zydelek

> Jeśli te kabelki idą do sprzętu a tak to wygląda sugeruję zadbać o ten "szczegół"

Tylko jeden przewód sieciowy jest od sprzętu audio. Jest to kondycjoner, który stoi za stolikiem i poszczególne elementy są do niego podłączone.

> Podwójne gniazdka sa lustrzanym odbiciem i tam gdzie w jednej dziórce:) żaróweczka się świeci to w drugiej po tej samej stronie masz minus.

To dobrze To są gniazdka z uziemieniem i bolec uziemiający od górnego jest u dołu, a od dolnego u góry.

... Poza tym mam część sieciówek z przeplotem, a część bez.

Ukryta Zawartość

Cennik tych koncowych elementów :-))

Ukryta Zawartość

Krzych basu nie zmniejsze suba mam prawie na 3/4 glosu a kolumny mam na 0 ustawienia.

Już mam rozwiązanie podłożyłem gąbke pod DVD i działa nie skacze tylko teraz musze poszukać coś estetycznego by też dobrze wyglądało.

Z kolcami też spróbuje zobaczymy co wyjdzie.

Frank

jacy oni skrupulatni - podają ceny z dokładnością do jednego grosza ;-)

np.

HD 08/110 110 cm wys. – 5 półek 20 zł 81 gr (no bo chyba nikt o zdrowych zmysłach nie myśli, że za pięć desek i ramę można dać 20810 zł )

No niestety tyle to właśnie kosztuje. Platformy pod wzmacniacze kosztują 3300zł / szt.

Ale to i tak 15% taniej niż rekomendowana cena w EU.

Nie. Najprościej jest podpisać przelew. 10s i po robocie ;-)

Moja propozycja :

Ukryta Zawartość

post-11583-100006244 1174164316_thumb.jpg

post-11583-100006245 1174164316_thumb.jpg

post-11583-100006246 1174164316_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

gregory69, 17 Mar 2007, 21:45

Cały urok tego hrs to duża masa własna stolika i w związku z tym mała podatność na drgania,część rzeczy za drogo wykonują kmioty mozna to zrobić z lepiej tłumiącego materiału niż stal i jeszcze bardziej masywnego.Oprócz tego pieprzą się amatorzy w frezowanie,co z tego że CNC jak to sobie można pięknie i dokładnie odlać i też będzie wysoka estetyka .Gdyby u nas było tyle osób bogatych do naciagnięcia co w USA też można by taki bałach sprzedawać za okragłą sumkę

pozdrawiam

Rafaell

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

Simonello - hobbystycznie piszę do AUDIO i organizuję Audio Show, a na codzień mam dość sporą (100+ pracowników) własną firmę.

gregory69 - fajny, ale ja potrzebuję amp stand, a nie cały rack.

Ciekawe podstawy robi też Silent Running Audio -

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Proponuję produkt K-141 Kursk klasy Oscar wszelkie wibracje będą w nim tonąć na amen .Sposób wykonania :

1.zagiąć z blachy miedzianej brytwankę

2.Stopić ołow i zalać brytwankę do pełna ołowiem

3.odwróćić brytwankę i na tej blasze wyklepać puncakami jakiś motyw n.p. roślinny + logo

4,blachę przepolerować filcem i pasta polerską

5.Pomalować przeżroczystym lakierem chemoutwardzalnym

6.Policzyć koszty roboty + narzuty i dodać 30% zysku

7.Dodać 1000$

8.ładnie zapakować

9.Znaleść jelonka i go skasować

Tlumienie wibracji to nie wszystko. Czesto doswiadczalem sie ze ich zbytnie tluminie przynosi wrecz negatywne rezultaty. Najwazniejsza jest (ich) raczej odpowiednia "kontrola" i w tym wlasnie produkty renomowanych firm przoduja.

Peter nie oszukujmy się, po prostu elektronika powinna stać w osobnym pomieszczeniu . Na tym forum zauważyłem takie coś tylko jeden raz i to był jakiś link do francuskiej strony. Zbytnie tłumienie niszczy urządzenie tłumione i o tym też powinno się napisać gdyż dżwięk ze zniszczonego urządzenia będzie napewno gorszy niż ze sprawnego.To jest bardzo wdzięczny temat i my mężczyżni lubimy go podejmować Badania nad takimi problemami to takie najdroższe zabawki dużych dzieci -w coś się przecież trzeba bawić bo by tu człowiek na tej ziemi dostał pierdolca z nudów

pozdrawiam

Rafaell

Ja lubie patrzec na elektronike ;-)

Jednym z rozwiazan, pomijajac ustawienie zrodel w oddzielnym pomieszczeniu, sa platformy na poduszce powietrznej (air suspention tables). Mam taka platforme, i podczas gdy sprawdzala sie dosc dobrze z niektorymi zrodlami, w przypadku innych, jej wplyw mogl byc zgola negatywny.

Nie ma wiec rozwiazan uniwersalnych, nawet sprzet w oddzielonym pomeszczeniu moze skorzystac z dedykowanych stolikow.

Peter ja lubię patrzeć na przyrodę i widzieć tylko to co widzę ,czasem dobrze się pooszukiwać że nie ma komarów ,bakterii i takich tam...na chwilę świat wydaje się bardziej piękny niż skomplikowany . Właśnie to njagorsze jest w otaczającej technice ze nie ma uniwersum, niestety każdy problem trzeba rozwiazywać indywidualnie i najciekawsze jest to że często parę róznych rozwiązań , różnych zespołów ludzkich ma ten sam pozytywny efekt mimo różnego oddziaływania na problem. Zastanawiam się w sumie czy to nasze drążenie tematu ma inne oddziaływanie niż zabicie otaczającego nas czasu który wtedy tracimy.Chęć dojścia do jakiejś perfekcji drzemie w każdym z nas a to już zachacza o religię

Pozdrawiam

Rafaell

Mnie przyroda by rozpraszala przy sluchaniu sprzetu. Z kolei kiedy chce obcowac z przyroda nie za bieram z soba sprzetu i moge tak wytrzymac nieokreslony okres czasu. ;-)

Rozrozniam oba kilimaty i jeden nie ma nic wspolnego z drugim. Przyroda wiaze sie z checia przebywania z czyms pierwotnym i nienaruszonym. Z kolei technika zaspokaja moje pragnienie realizacji. Wiem podswiadomie ze nie jest to "prawdziwa" droga ale prawde mowiac, albo nie chce, albo nie moge nic na to poradzic.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.