Skocz do zawartości
IGNORED

HIV i WZW na plaży!!!!

Gość discomaniac71

Rekomendowane odpowiedzi

Messer wyobraź sobie, że w swojej pracy spotykam czasami róźnych ludzi...

wybacz ale słowo "śmieć " w stosunku do człowieka nie przejdzie mi przez gardło....Nie oceniam ludzi , tylko staram sie ich zrozumieć..poza tym mogę krytykowac negatywne zachowania np.agresja a nie człowieka...

wydaje mi się ,że powinienes to rozumieć..

stempur napisał> "Jezu, gdzie ja jestem? Bojówki może jeszcze jakieś założycie, co? I będziecie CZYŚCIĆ! Likwidować narkomanów, brudasów, potem zaczną wam przeszkadzać leworączni, murzyni i Rumuni...

Nie chce więcej czytać Waszych wpisów i od tej chwili już nie będę"

doskonale Cię rozumiem, jestem osobą BARDZO tolerancyjną i nie oceniam kogoś ocenijąc pod kątem tego kim jest ! katowicki dworzec pkp zdarza mi sie odwiedzać co jakiś czas, jest tam sporo bezdomnych i narkomanów, nie czuje sie jakas kasa zapomogową czy ojcem dobrej woli... ale zdarzało mi sie rozmawiać z narkomanami na tymże dworcu... i wierzcie mi że niektórzy z njich to ludzie naprawdę inteligentni i rozważni, a jednego pamietam wrecz tak jakbym wczoraj z nim rozmawiał, chyba nie było tematu na który nie miał czegoś do powiedzenia, a zaczałem z nim rozmowę w ten sposób że pewnego zimowego dnia podszedł do mnie przy kasie i poprosił o... herbatę ! tak włąsnie o to żeby kupić mu goracą herbatę, nie chciał kasy choć go pytałem czy chce, poprostu herbatę... i tylko dlatego kupiłem mu ta herbatę, jedzenie i dałem mu wtedy bodajże 20zł choć nie chciał ich wziąść, wyciagnąłem z niego trochę informacji między innymi jak się stoczył, mówił o tym niechętnie, wstydził się bo wiedział jak jest postrzegany, był naprawde mądrym człowiekiem ale jak sam stwierdził, miał bardzo słabą wolę i cięzko mu było z tym skończyc choc próbował kilkakrotnie... od tamtego czasu inaczej podchodze to narkomanów...

co tu zresztą dużo gadać... sami podniecacie sie niejednokrotnie utworami których słuchacie czy też malowidłami które oglądacie itd..itp... a ich twórcy to nikt inny jak narkomani tworzący swoje dzieła "na haju"...

ale ja zawsze twierdzę że internet to ogromne pole do popisu obojetnie w jakiej formie, ludzie którym nie idzie w życiu(w różnej formie) zawsze będą się tu popisywac grając twardzieli co to pozażynaliby pół świata...

wielu z Was napewno w pracy grzeje dupe za biurkiem, po pracy do domu i na tym sie świat kończy... wyjdźcie do ludzi nie tylko tych "na górze" ale także do tych "mniejszych"...

mbudziol:

"wyjdźcie do ludzi nie tylko tych "na górze" ale także do tych "mniejszych"..."

Typowo politycznie poprawne ględzenie. powiedz mi jak prościej sprawić żeby strzykawki zniknęły z plaż:

a. wyjść do ludzi, rozmawiać z nimi, tłumaczyć, robić dla nich programy socjalne

b. bez litości karać za takie groźne dla uczciwych ludzi zachowania

Podpowiem Ci że Giuliani wybrał b. a jego poprzednicy - a. Skutki działań w obu przypadkach sa powszechnie znane.

PS. Piszę raz jeszcze - nic nie mam do narkomanów na haju - dopóki nie stanowią zagrożenia dla zdrowia, życia, porządku publicznego czy mienia.

Ja tylko dodam, że określenia "śmieć" nie użyłem odnośnie bezdomnych, narkomanów czy jakiejkolwiek innej grupy ludzi, tylko do takich osobników (a trafiają się oni zarówno na "dole", jak i "górze" społeczeństwa), którzy są w stanie bez chwili namysłu zarazić kogoś wirusem HIV dlatego, że nie otrzymali 50 groszy.

Ps.S To co pisza tu na forum niektórzy jest doprawy kuriozalne,jejku,matrix,idealni ludzie z idealnym postepowaniem.Z tym ze swiat jest nieco inny,brutalniejszy....To idzcie np przez dworzec w Krakowie,zule cpuny co 5 sekund beda podchodzic,i co,bedziecie mówic:"przepraszam Pana ale nie dam Panu 5 zł tylko pójdziemy do macdonalda i kupie panu hamburgera".......a cpun bedzie zdesperowany...i potem dostaniecie w gardło cios ze strzykawki i takie wasze gadki.....trzeba zadziałąc odpowiednio,zeby przezyc!.Wiadomo ze nie kazdy zul,cpun bedzie taki zdesperowany,ale na tych wszystkich zdesperowanych tylko zdecydowane działania sa skuteczne.Ja miałem w ostatnia sobote "spotkanie" z zulem,ale jako ze sie okazało miałtroche kulturki,bo prosił a nie chciał, to powiedziałem ze nie mam drobnych i zmył sie.Z kulturka tez sie da załatwic cos,ale jesli zul,czy cpun tez bedzie jej troche posiadał....,bo jak nie.....

"wielu z Was napewno w pracy grzeje dupe za biurkiem, po pracy do domu i na tym sie świat kończy... wyjdźcie do ludzi nie tylko tych "na górze" ale także do tych "mniejszych"..."

stary,ja np co sobote wychodze do "mniejszych" i to w ciagu 5 min zanim dojde do klubu spotykam z 5 "mniejszych".Wiec troche rozeznanie mam,no i zgadzam sie z liankiem i misiomorem......Poza tym jetsem z Krakowa,białego miasta jak sie mówi.....wiec w okolicach centrum zagubionych w swoim swiecie jest dosc sporo;)

No to widze, że tu się doborowe towarzstwo zbiera! Kolega elfan tez chce czyscic!

uwe 300,

raczyłeś napisać: A co to? kazdy jest kowalem wlasnego losu jak cpa to jest smieciem! przez ktorego pozadni ludzie maja problemy, ot tyle, przymusu cpania i picia nie ma.

A właśnie że jest przymus ćpania! Ja jestes narkomanem, to taki przymus masz! To samo z piciem. Powiedz mi koleżko, jaką masz gwarancje, że nie zostaniesz narkomanem albo pijakiem? Skąd wiesz, że Twoja życiowa droga potoczy się prosto i świetlanie do celu? Więc nie pieprz głodnych kawałkow o kowalach i losie!

Drodzy forumowicze! W tym watku zapachniało faszyzmem! Naprawdą tylko dwie lub trzy osoby maja inne zdanie niz "wbijanie w chodnik", "odstrzelanie" i "dawanie kopa"?

słuchaj,o jakim Ty czyszczeniu mówisz? faktycznie cos misiomor cos o tym wspomniałal ale troche moze zafantazjował.Ja mówie nie o czyszczeniu ale o tym jak jest w REALNYM swiecie.Praktyka a teoria to sa 2 rózne sprawy.Ty stempur jestes bardziej po tej drugiej stronie.Naprawde chciałbym zobaczyc Twoje zachowanie jak bys przechodził przez dworzec i spotkał takiego zbłąkanego.....Z tym ze to tez zalezy oczywiscie jak zdesperowanego:) Jak pisałem wczesniej,i chyba Adamo o tym wspomniał,cpun cpunowi nie równy....

Co to za politycznie poprawne pieprzenie?

Jak ktoś ma przykre doświadczenia z ćpunami to nic go nie przekona i ja to rozumiem. Peace and love? - chrzanić to. Każdy dba o siebie i swoich bliskich. Nie uważam, że "ich" wszystkich należy "wkopać w chodnik", ale nie przesadzajmy z tą tolerancją i zrozumieniem, bo ktoś miał trudne dzieciństwo. Jak jest śmieciem, dla którego życie kogoś innego nic nie znaczy to jest śmieciem i tyle.

Miałem obojętne podejście do Cyganów, dopóki stare, obleśne baby nie skroiły mi 200 zł. przy okazji wróżb, na które młody i głupi dałem się namówić. Od tej pory mam dystans (delikatnie mówiąc), a jak Rodowicz o nich śpiewa to krew mnie zalewa. Napieprzać do roboty!!!

Bluesound Node / Synthesis Roma 96DC+ / B&W 706 S3

>Powiedz mi koleżko, jaką masz gwarancje, że nie zostaniesz narkomanem albo pijakiem?

100%, biedny jest czlowiek, ktory nie moze tego samego o sobie powiedziec.

>Drodzy forumowicze! W tym watku zapachniało faszyzmem!

stempur, wybacz ale przez takich frajerow ten swiat spada na psy, pod wieloma wzgledami dzis jest gorzej niz w sredniowieczu, jest zle do tego stopnia, ze wyjscie na plaze staje sie ryzykowne a ty pleciesz jakies pierdoly o faszyzmie . . . czlowieku obudz sie, zobacz gdzie zyjesz i co sie dzieje dookola.

jak to na forum bywa,oczywiscie domyslam sie ze stempur teraz tak zinterperował mój wpis ze niby wsykocze na miasto co sobote o sobie niszcze zuli i cpunów dla zabawy,jestem skinem itd....dobra,ja juz nic nie pisze:D

misiomor i liamk sa moimi kompanami i razem czynimy swiat lepszym...lol....

Tak czytam o tych bojówkach... włosysie jeża nagłowie.Aczy ktoś pomyślał o sprzątaniu plaży?To sie da zrobić , a z tego co wiem,to zażądcy , administratoży plaż mają niezł akase na plażowiczach turystach ,trza tylko chcieć.Problemu narkomanów i bezdomnych nie rozwiążemy niestety lotnymi brygadami, na Wiejskiej siedzi nasza elita i myśli jak zrobić by było dobrze, nam? im?Pozrawiamprzeciwnik rozwiązań siłowych

Stempur:

W tym wątku nikt nie chce robić "porządków" na modłę faszystowską (czy też właściwie nazistowską). My tylko chcemy skutecznie bronić się przed KONKRETNYM (i bardzo poważnycm) zagrożeniem. No ale wytrenowani na GW "yntelygenci" zawsze widzą faszyzm tam gdzie coś nie zgadza się z polityczną poprawnością.

Powiedz mi - przypuśćmy że wyskakuje do mnie ćpun ze strzykawką - co mam robić? I nie wymagaj ode mnie takiego mistrzostwa w sztukach walki żebym był w stanie się skutecznie obronić i na dodatek pomyśleć o tym żeby napastnika za bardzo nie uszkodzić - bo tacy miszczowie to tylko w filmach się zdarzają.

czy Ty tak na powaznie stempur czy masz za to płacone??.Do prawdy jestes typowym stereotypowym człowiekiem,prznajmniej jesli chodzi o ten temat.(moze przez to stereo ;) ).Wyjasnie Ci cos.To ze mam w profilu napisane ze INTERESUJE mnie kulturystyka to niby co to ma to znaczyc?? od razu jestem dresem i kafarem wcinajacym mete co dzien i co sobote jak to okresliłes czyszczacych Krakowskie dworce??.Domyslam sie ze pewnie tak,z tym ze nie za wczesniej na to skoro mnie nawet...nie widziałes??.......i mnie kompletnie nie znasz,no moze poza tym ze w wirtualu mnie znasz,ale to chyba za mało....

Prawdziwy faszyzm jest gdzie indziej...

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

post-1930-100008981 1170296478_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Widzisz nowy 40, tylko tych, co teraz są na Wiejskiej wybierali własnie zwolennicy rozwiazń siłowych, to ten sam sort. Proste recepty, świat czarno-biały, szybkie i skuteczne rozwiazania typu "kop z półobroyu" lub "wbicie w chodnik".

Oczywiście masz rację - wystarczy sprzątanie piasku na plażach, ale oni o tym nie pomyśleli. Wolą inne rozwiazania. Dzięki za poparcie.

Pozdrawiam Stempur

Przepraszam elfajn, masz racje, to był przytyk zbyt osobisty, sorry. Wybacz, ale mnie ponisło. Ale absolutnie nie zgadzam sie z Twoimi pogladami... Sa dla mnie absolutnie nie do przyjęcia i juz poznawac Cie nie chce.

Stempur

Powiem Ci jeszcze cos.Wychodze przewaznie w sobote,zeby posłuchac naprawde dobrej muzyki,w Krakowskich klubach,które sa jednymi z lepszych w Polsce(jak nie najlepszymi),to nie tylko opinia moja jako ze jestem z Krakowa.Jako audiofil nie ide tylko sie zapic na trupa i spac,ale potanczyc i posłuchac niezłej muzyki.Ale zeby posłuchac musze tam dojechac,i to sobie po drodze widze duzo szarosci itd... tak naprawde jestem bardzo pozytywnie nastawionym do swiata osobnikiem,i ze mnie agresor taki jak z Gucio z takiej fajnej bajki dla dzieci:).ALe wiesz,jesli zdarzyło by sie tak zebym musiał sie bronic i nie stracic zycia,to musiał bym siegnac po takie a nie inne metody,no chyba ze chciałbym byc poprawny do konca moich dni i potem polegnac dumnym ze byłem taki poprawny......

Żałuje że ja nie mam u siebie wpisu w o mnie iż lubie kulturystykę, siłownie i sama tam chodzę :-)..Ciekawe co wtedy , Elfan jak myslisz,,,co bywtedy o mnie mysleli??..że dresiara, ćpa i pije po kątach a w pracy stołek i grzecznie swą rolę...?? misiomor napisał o ludziach z dworca... A Ci którzy tak sa negatywnie nastawieni..czy Oni kiedys rozmawiali z któryms z "lumpowych ludzi"??

Wątpie...masz racje , nikt się nie zastanawia nad takimi ludźmi, skąd i dlaczego sa tacy a nie inni i tak żyja..

Akurat przed godzinka jakąs wróciłam do domu i mialam przyjemnośc po drodze spotkac kilku takich ludzi...

Chyba nie mozna tak uogólniać...dres, ćpanie, silownia-sterydy i odrazu mięsień bez mózgu...

Spróbujcie się na chwile postawić w takim położeniu tych " dworcowych ludzi"....gwarantuje że nie uda sie Wam....:-(..

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

elfan mam to samo i doskonale Cie rozumiem... na codzien rowniez jestem spokojny i stonowany nikomu nie wchodze w droge ale do czasu... i nie mam zamiaru sie spowiadac dlaczego zulowi po kilku ostrzezeniach obilem ryja... bo wiem ze gdybym nie ja jemu to on mnie - moze nawet nie tylko by obil ale moglbym stracic zycie...

choc dzis bardziej niebezpieczna od zuli jest nastoletnia mlodziez... niestety...

Stempur:

"wystarczy sprzątanie piasku na plażach"

Takie coś to kompletna utopia. Jeżeli zaczniemy wszystkim pozwalać na wszystko, a państwo będzie miało obowiązek naprawiać szkody, to daleko nie zajedziemy.

Wspomniany już w tym wątku Giuliani pokazał politycznie poprawnemu Nowemu Jorkowi jak działaja recepty "tradycyjne" po tym jak "politycznie poprawne" poniosły kompletne fiasko.

Elfan, aby zakończyć te dyskusje... Mylisz pojęcia, obrona własnego życia to jedno, a "czyszczenie" zaproponowane przez kilkupanówconigdyichwpisujużnieprzeczytamboniesategowarci - to drugie. I nie wycofuj sie teraz z popierania ich, bo to jasno napisałałem. Wychodze z tego watku, ba pachnie tu noca długich nozy.... Idę słuchać muzyki czarnego, leworęcznego ćpuna - Hendrix sie nazywa

stempur,wiec dlatego jestem po stronie misiomora i liamka,poniewaz jak by władze wyczysciły za nas jak to zrobili po czesci w NY to np ja,nie martwił bym sie jak mam pozbyc sie nachalnego osobnika sprzed oczów osbnika który czesie sie bo nie ma na towar.....Nie martwił by sie o to i poszedł sie bawic w gronie pozytywnie nastawionych do swiata ludzi,a bawiłem sie z murzynami,azjatami,i wszyscy byli peace....bo byli porzadni i nie zniszczeni!.

Miłego słuchania

pozdrawiam

Stempurzeoilemniewciażczytaszchoćprzypuszczalniewedługtwojegowidzimisięniejestemtegowarty:

Pozwól, że posłużę się cytatek z kreskówki Disneya, powszechnie uwielbianego w kręgu obiryjów jako producent filmów instruktażowych:

Odstaw już te biopaliwa, szkodzą Ci.

Pzdr.

A, jeszcze jedno:

Tak masz nam za złe to, że chcemy żyć, żyć w spokoju, nie niepokojeni przez żuli grożbą bolesnej i nieuleczalnej choroby? Nam życzysz śmierci w imię obrony naszych (na szczęście jeszcze niedoszłych) zabójców? Chcesz pokazać, jaki jesteś wspaniałomyślny? Opamiętaj się, bo w tym układzie to Ty jesteś faszystą!

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.