Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

W naszym wykonaniu ta LN to typowe sparingi mające na celu przetestowanie drugiego garnituru graczy oraz podciągnięcie tych co mało grali albo są pod formą .Cel I.O. Paryż.

Mamy kwalifikację do I.O. , niezagrożone pierwsze miejsce w rankingu (ważne w kontekście rozstawienia) oraz występ w finale L.N. Łódż  (gospodarz) .

Czym tu się emocjonować jak nie ma stawki ?

18 minut temu, tadeo napisał:

Właściwie tylko tym, że Grbič chyba dąży do tego, abyśmy mieli dwie a nawet trzy "pierwsze szóstki" w tej dyscyplinie i bardzo być może, to właśnie mu się udaje? 😉

Dzisiaj dobre, kolejne "zaliczenie" - mecz, z nie do końca chyba jeszcze przełamaną klątwą Słowenii... 

...tylko, że w tym samym czasie, też Hubi grać będzie...i znowu wygra tenis? 😁

Edytowane przez iro III
5 godzin temu, tadeo napisał:

Dla mnie każdy mecz jest ciekawy chociażby z tego względu, że można poobserwować grę zaplecza i walkę samych zawodników o miejsce w pierwszej drużynie. Do końca "drugi garnitur" to nie jest...grają Śliwka, Kochanowski, Bednorz, Łomacz, Semeniuk.

7 godzin temu, iro III napisał:

Dzisiaj dobre, kolejne "zaliczenie" - mecz, z nie do końca chyba jeszcze przełamaną klątwą Słowenii...

No i wykrakałem, dooopa zbita na kwaśno.

Gdybym był treneiro, to teraz wszyscy trenowaliby wyłącznie serwis.

Każdy w seriach po 10 razy, przeciw szóstce najlepiej przyjmujących, do porzygania, lub osiągnięcia skuteczności  minimum: 2 asy + 5 odrzucajacych od siatki, na 10.

To był mecz przegrany serwisem i następnie wszystkimi konsekwencjami z tego wynikającymi + śwoetna i zdeterminowana Słowenia, która chyba walczy jeszcze o udział w IO (?)

Raczej nie .Mieli co prawda złote gwiazdy na piersi za wygranie poprzedniej edycji LN ale przeciwnik się nie przestraszył , nie położył przed nimi i może stąd to zdziwienie i zniechęcenie po kilku nieudanych akcjach ,

W dniu 25.05.2024 o 17:37, dong napisał:

Jak to nikt? A Soundchaser z Grbiciem to się nie liczy? 😉

No i, gwoli ścisłości, za nami już nawet 7 meczów :-).

Ano prawda, ale znajduję czas tylko na oglądanie chłopaków, z całym szacunkiem dla siatkarek. 

W dniu 25.05.2024 o 22:37, soundchaser napisał:

Siatkówka to niszowy sport. Spójrz co się dzieje w wątku tenisowym (o Radwańskiej).
Tutejsi eksperci lubią się podniecać sportami elitarnymi - jak piłka nożna, tenis, formuła 1, jeśli tam jacyś Polacy występują. Kubica już nie występuje, to i wątek umarł, ale tenisowy kwitnie.
Wątek o siatkówce zdechł, mimo iż jesteśmy najlepszą drużyną świata.
To świadczy tylko o naszych kibicach na forum.

Chciałbym tu pisać i piszę, ale jak widać często sam do siebie...

Ja myślę, że i tak nic na siłę się nie da. Ale wątek jednak ożywa przy większych turniejach i to jest fajne, że spotykamy się tu w ścisłym gronie od lat. Które to Igrzyska i który ćwierćfinał (tfu, tfu na psa urok) będziemy razem oglądać?

Ł.A. Woman

1 godzinę temu, negra napisał:

Które to Igrzyska i który ćwierćfinał (tfu, tfu na psa urok) będziemy razem oglądać?

Czwarte? Ty jesteś starsza - masz 19 lat, ja tylko 14 - to widziałaś więcej. 😉

Ciekawa opinia słoweńskiego siatkarza. Zgadzacie się z nią?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

No, no, Bułgarzy z Blenginim za chwilę mogą się stać groźnym przeciwnikiem. Szkoda, że tak kiepsko szła im dziś zagrywka. Mecz byłby ciekawszy. Zastanawiam się jak się zaprezentuje Brazylia w tej serii spotkań . Ale to dopiero w sobotę.

Edytowane przez negra

Ł.A. Woman

W dniu 4.06.2024 o 13:58, soundchaser napisał:

Brazylia znokautowała dziś Niemców, z którymi Polacy przegrali w sparringu przed LN.
Ale to o niczym oczywiście nie świadczy.

Chyba świadczy 🙂

• 2 tygodnie później...
5 minut temu, negra napisał:

Ciekawe czy ktoś dziś obejrzy mecz siatkarek z Chinami. Zwłaszcza po godzinie 15tej ;-). 

Ty będziesz oglądała i ja też. Na kopaczy będę zerkał.
Bardziej emocjonuję się grą naszych siatkarek i siatkarzy niż nieudolnością piłkarzy. 😉 

Ciekawą taktykę stosują przeciwko naszej reprezentacji.
Włosi dziś nie wystawili najsilniejszego teoretycznie składu - wygraliśmy 3:0, ale sety dość wyrównane, jednak kontrola była i przede wszystkim optymalnie rozegrane końcówki.
Serwis najsłabszym elementem.
Japończycy też wystawili rezerwowy skład, podczas gdy Brazylia i Słowenia grali optymalnym. Ci drudzy właśnie sobie zapewnili udział w IO we Francji, więc od początku wiedzieliśmy, że grają w tej LN na maksa.

Przed Japonią w Lidze Narodów grała nasza kadra B. No i też ćwierćfinału Igrzysk też nie przeszliśmy. Nie zazdroszczę sztabom opracowywania strategii. Co jest lepsze? Oszczędzanie zawodników topowych, czy traktowanie Ligi jako ich rozgrzewkę przed turniejem najważniejszym? 

Ł.A. Woman

Nasze dziewczęta pięknie się naparzają z Turczynkami.

Po pierwszym (przegranym) secie troszkę wątpiłem, ale jest dobrze. Teraz przycisnąć koniecznie, żeby obyło się bez tiebreaka.

BRAWO!!!

Jesteście cudne!

Bałem się tiebreaka i zaczął się od 0:2.

Dalej poszło pięknie, Czerniańska MVP!

P.S. ależ ta Justynka Łysiak jest łaaaadna, mój typ zdecydowanie 😋

...i jeszcze meczową piłkę wystawiła idealnie zagrywając metodą dolną. 

Edytowane przez iro III
18 godzin temu, iro III napisał:

Justynka Łysiak jest łaaaadna, mój typ zdecydowanie 😋

A co powiesz o Monice Gałkowskiej?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

K a t a s t r o f a l n y występ naszych Pań.

Dla mnie to mało zrozumiałe. Nawet Lavarini nie potrafił im wszczepić tej woli zwycięstwa, którą miały w poprzednich meczach.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.