Skocz do zawartości
IGNORED

Sprzedawcy sprzętu Audio na Allegro...

Noru

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich.

W zwiazku z tym że pojawiły sie wpisy w innych tematach na temat nieuczciwych sprzedawców sprzętu Audio na Allegro i spekulacje na ten temat to zakładam oddzielny wątek który napewno bedzie przydatny wszystkim tym którzy kupowali,kupuja lub będa kupowac cos na Allegro lub dali sie oszukac i chcą ostrzec innych.

Serdecznie zapraszam do wystawiania opinii sprzedajacym na Allegro :)

Ja sam mam login Pro_Volume i mam nadzieje że do tej pory wszyscy sa zadowoleni z tego co odemnie kupili :)

Pozdrawiam.

No mni eruszyło po tym jak dużo osób siadło na "hifiaudio" bo od niego kupowałem i kupa moich znajomych i wszyscy sa zadowoleni wiec nie bardzo rozumiem to ze duzo ludzi twierdzi ze to oszust i uwazam ze to zasłyszane opinie albo konkurencja chce go wysadzic z siodła bo dla mnie to doskonały kontrahent z którym zawsze mozna sie dogadac czego nie moge powiedziec o "eliza47" u której wiekszosc sprzętu pochodzi z wystawek i jest najnormalniej w swiecie reanimowana....nie widze nic w tym złego gdyby nie kłamała ze sprzet nie był naprawiany i informowała ludzi o jego pochodzeniu a nie robiła ich w trąbe.

Nienawidze ludzi którzy kłamia że sprzet był nieotwierany,nienaprawiany itp. - ptrzecież to widac odrazu i nie wiem po co tam bezczelnie kłamią - mam nadzieje ze ten watek będzie dla nich postrachem :)

Konkretny opis,konkretne zdięcia - wszystko jasne - jezeli tylko sa sprawne i graja tak jak powinny to jest to ok - wydaje mi się ze nikt rozsądny nie kupi tak poobijanych kolumn bo to swiadczy o ich ciezkiej przeszłosci i wielu przeprawach transportowych.

Kurcze denerwuje mnie to ze ludzie czasem sami pchają sie za przeproszeniem w główno a poxniej maja pretensje do sprzedających :)

Przeciez wyrażnie wypowiedziałem sie na początku tematu o hifiaudio czyli wcześniejszym dd32 i nie rozumiem tej uwagi.

Dziwi mnie fakt takich wypowiedzi bo on zawsze daje mozliwosc zwrotu albo wymiany towaru i wedlug mnie jest czlowiekiem z ktorym zawsze mozna sie dogadac - tak twierdze ja i ok 15 moich znajomych ktorzy tez cos u niego kupili.

Po zakupie tuneru u dd32, ktory nie zagrał u mnie jak nalezy zapytalem sie czy nie da sie go zwrocic. Otrzymałem odpowiedz, ze sam jestem sobie winny kupując w ciemno i nie było nic o mozliwosci zwrotu. Także widac roznie ten sprzedawca traktuje ludzi.

Gość Piórkowski

(Konto usunięte)

>Po zakupie tuneru u dd32, ktory nie zagrał u mnie jak nalezy zapytalem sie czy nie da sie go

>zwrocic.

Pytanie - co to znaczy "nie tak jak należy"? Przebierać egzemplarze można w sklepie, gdzie jest ich kupa. W komisie można posłuchać, to przewaga nad Allegro, bo tu faktycznie kupujesz w ciemno. A jeśli towar sprawny lecz "środek nie taki" to jak inaczej miał odpowiedzieć sprzedawca?

Nie rozumiem Noru - wypowiadasz się bardzo autorytatywnie i ze znastwem, broniąc Hi fi a krytukując Eliza47 (Hifi miał w zwyczaju jechać i oczerniać innych sprzedawców - korensponedncja do wglądu) Tak się składa, że Eliza47 to facet:) Więc nie pisz w tonie takim jakbyś miłą z nim do czynienia...

Niestety wielu kupujących traktuje zakup na Allegro jak wypożyczalnie sprzętu, małe piwo jeżeli chcą zwrócić sprzęt sprawny (choć taki proceder powoduje określone utrudnienia), ale często celowo generują usterkę aby pod pretekstem wadliwości sprzętu żądac zwrotu, oczywiście że automatycznie nasuwa się wniosek aby równolegle wprowadzić listę nieuczciwych kupujących, zwykłych naciagaczy i oszustów, którzy bardzo często udając pokrzywdzonych, w różnych wątkach próbują oczerniać uczciwych sprzedawców, ponadto zwykła uczciwość wymaga aby kierować sie obiektywnymi przesłankiami a takimi bezwzględnie są opinie wystawiane po przeprowadzanych transakcjach a nie bajdurzenie i opowiadanie dyrdymałów jak to oszukał mnie taki a taki to sprzedawca, przecierz taką operację można udowodnić.Opowiadanie o wyjatkowej nieuczciwości sprzedawcy który np. ma na ponad 300 pozytywów 3-5 negatywów to chamstwo i nieuczciwa konkurencja, bardzo często takie osoby forują na forum; jedynie; słuszne poglądy i promują modele które potem na Allegro osiągają ninormalnie wysokie ceny, na potwirdzenie moich wywodów proszę wnikliwie przestudiować wątek, zresztą jeden z wielu; znależiska na allegro, myślę że już średnio rozwinięty umysłowo forumowicz zorientuje sie o co chodzi.Jakiś czas temu na forum był wątek o klonach osób występujących na forum, to dopiero bagno i dulszczyzna.

PANY ( również z Kielc ) trochę pokory

arturos pajacu nie znasz mnie, nie masz o mnie pojecia a nazywasz cwaniakiem !!!

Masz cos do mnie?

Prpomonuje spotkanie w neutralnym miescie na solo to wtedy zobaczysz jakim jestem cwaniakiem a nie będziesz mnie tutaj oczernial publicznie w dodatku bezpodstawnie.

A co do eliza47 to paru znajomych kupiło od niego sprzęt a poxniej lezal on u mnie i zastanawiałem się jak go doprowadzic do pożadku po lutowaniu na płytce chyba ze 100W lutownicą przez jakiegoś gamonia który nie miał o tym pojecia i mocno naszpacił :) .....

A co do wypozyczlni na Allegro to faktycznie wielu jest takich kolesi ktorzy kupia ale nie podoba im sie dźwiek i próbuja zwrocic....sam kiedys sprzedałem takiemu wzmacniacz a poxniej chciał mi go zwrocic bo namyslił sie jednak na inny i oszukiwał mnie ze ten który mu sprzedałem musi byc uszkodzony bo nie gra tak jak powinien a pare dni póxniej wystawił go piszac w opisie aukcji że gra cudnie i wogole jest wspaniały :)

Osłabiają mnie tacy goście....bo ja sam kupuje w ciemno no i jak mi nie podchodzi dźwiek to moja strata...czy strace czy nie to sprzedaje i kupuje nastepny ciągle szukajac tego co będzie mi odpowiadalo albo poprostu czegos nowego ale nie robie ludzi w konia i nie probuje nic od nich wymuszac.

Jedyne czego nie znosze to jak ktoś mnie oszuka i przyśle mi złoma....a pare razy miałem juz takie niemiłe sytuacje na allegro - niestety :(

Zreszta pewnie za jakis czas pojawi sie tutaj wpis mówiacy jaki to ze mnie"...." od pewnego chama z Łodzi który przysłał mi "idealny, nie rozkrecany wzmacniacz Onkyo 9711" który w rzeczywistosci przyszedl porysowany,rozkrecany,naprawiany i w dodatku z nie oryginalą gałką od basu po czym jak zadzwoniłem do niego to bezczelnie się smial mówiąc ze widocznie na poczcie mi podmienili :)

HeHe bezczelny cham....no wiec nie było rady...straszenie policja itd nie pomoglo wiec wsiadłem w samochód zatankowałem,wziołem paragon i podjechałem do Łodzi, obiłem mu pyszczek pałeczką, oddałem wzmacniacz, odebrałem to co za niego zaplaciłem + koszta paliwa do Łodzi i wróciłem do domku. Niestety musiałem siegnąc po ostatecznosc bo ciezko pracuje na pieniadze i nikomu nie podaruje tego ze mnie oszuka a zwłaszcza tak wysokie kwoty (700zl) jak wtedy - o czym zresztą ostrzegam na stronie "O mnie" na Allegro.

Niestety takich oszustów jest coraz wiecej na Allegro i nie ma na nich siły i sposobu poza ów ostatecznościa i własnoręcznym odbieraniu pieniedzy.

Witam ja odnosnie sprzedajacego DD czyli HIFIAUDIO.

Mam z czlowiekiem kontakt od jakiegos czasu podilowalismy sobie sprzecikiem i jeszcze kilka przed nami wymian i to kockow za spore pieniadze i problemow nie mialem. Spotkalismy sie w polowie drogi wymienilismy klockami ucielismy mila pogawedke na poziomie (bardzo rzeczowy kolo) i pojechalem szczesliwy do domu ze slicznymi SF MINUETTO i wzmakiem CYRUSA III.

Pozdrawiam Robix.

hehe kurcze uwiesliliśmy sie tego hifiaudio :)

Mogłem zalożyc temat: "hifiaudio ...super sprzedawca czy oszust?" :)

Ja tam uwazam go za jednego z najlepszych importerów używanego sprzetu na Allegro, zresztą mysle że kazdy kto do niego wpadnie i zobaczy co ma,ile ma i w jakim stanie to podzieli moje zdanie.

Myśle że z kupnem od handlarzy jeszcze nie jest tak żle jak z kupnem od jednostrzałowców bo kurcze to własnie kupując u takich czesto miałem problemy ze sprawnościa czy stanem sprzetu.

A kupujac od : dd32 a poźniej hifiaudio czy jamaja albo BM-ART - zawsze wszystko było ze sprzetem ok a jak nie bylo to bez problemu wymieniali na inny albo odawali kase :)

Czyżby ;norek; sie zdenerwował, jak to mówią uderz w stół... a bzdury o jakichś naprawach, ponoć uszkodzonego sprzętu, jakiegoś tam sprzedawcy elizy czy kaśki, każdy może tak napisćżeby być bardziej wiarygodnym przy pleceniu swoich bzdur.

Hifiaudio nie jest oszustem - tylko przy sprzedaży takiej ilości sprzętu każdemu może zdarzyć się błąd - rzecz w tym, że on dziwnie te błędy rozwiązuje. U mnie skończyło się tym, że ja mu odpuściłem, a on nazwał mnie oszustem... Historie już opisywałem na forum i nie mam ochoty do tego wracać...

• Redaktorzy

Skoro hifiaudio jest taki super to czemu sprzedawał Densena B-100 z fotkami DM-10 pisząc, że to real photo i nazywając posiadany wzmak DM-100?

Fr@ntz

---------------------------------

"I am an audiophile"

Kiedys kupowałem od dd32 wzmak. Przypomina mi się, ze jak kurier ledwo doniósł rozwalający się karton wypchany smierdzacymi szmatami na klatke ,i po przekroczeniu przez próg mieszkania wzmak wypadł na ziemie:D:D:D hehehe, teraz to wspominam ze smiechem, ale wtedy myslałem, ze kuriera potrzaskam:P

Poza tym wzmak miał rozregulowane prądy spoczynkowe na koncówkach i grzał sie jeden kanał jak cholera, nie wspominając o obudowie sprawiajacej wrazenia jakby ktos chciał papierem sciernym zetrzec czarna farbe......

witajcie

pomysł z opiniami na temat sprzedawców na Allegro uważam za dobry. Jednak aby taki wątek nie stał się "polem walki" sprzedawców z Allegro, którzy wykorzystaliby go do wzajemnego "podkładania sobie Świnek" należałoby przemyśleć jego formułę. Chodzi o to, aby na handlarzach z Allegro wymusić uczciwość (o ile z ucziwością niektórzy są na bakier).

Proponowałbym, aby zamieszczać tylko opisy "negatywnych" transakcji. Te pozytywne, to pozytywne komentarze na Allegro a tu przeież nie miejsce na reklamę (chyba, że handlarz wykupi u Admina taką możliwość:)). Żeby zminimalizować ryzyko "podkładania świnek" należałoby zrobić jakiś cezus osób wiarygodnych, które na forum dały się poznać pozytywnie i biorą w nim aktywny udział. Ci mogliby zamieszczaś opisy negatywnych transakcji będących przestrogą dla innych. Ewentualnie te zaufane osoby mogłyby opisywać ewentualne sytuacje problemowe w imieniu osób, które znają i biorą za nie odpowiedzialność. Chodzi tylko o taki pomysł, aby żaden z handlarzy nie produkował się tutaj z żadnym bagnem aby pogrążyć konkurencję.

A propos zakupów u handlarzy. Proponowałbym zrobić listę miejsc w których działają i mają oferowany na Allegro sprzęt. Może jakiś forumowicz który mieszka nieopodal np. raz w tygodniu mógłby podjechać i rzucić okiem na to, co ma zostać wysłane. Dajmy na to dostałby za taką "usługę" od kupującego np 20zł (lub tyle, żeby mu się chciało poświęcić chwilę, kupujący mimo wyższych kosztów zyskuje przynajmniej pewność, że nie dostanie kosztownego szrotu) ), może w tygodniu zebrałoby się kilka klocków, więc może ktoś z zaufanych forumowiczów by się zgodził pomóc kolegom za dobrego whiskacza:). Taka osoba, gdyby sprzęt nie odpowiadał ofercie na Allegro od razu robiłaby wpis na forum, że przewiozła tyłek na darmo. To byłby negatywny sygnał dla następnych kupujących. To jeden z pomysłów, który na pewno zdyscyplinowałby trochę handlarzy. W przypadku gdyby były z którymś problemy to w kolejnych jego aukcjach forumowicze podsyłaliby linka do wątku licytującym osobom.

Taka akcja naprawdę mogłaby wymusić poważne traktowanie kupujących.

Dodatkowo w wątku pojawiałyby się informacje, że jakiś noey nick na Allegro to jakiś handlarz, który zdążył już niezbyt pozytywnie zasłynąć.

Taki pomyśł na jakąś "obywatelską" akcję pomógłby tej naszej rzeczywistości być trochębardziej przyjazną:)

Pozdrawiam

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.