Skocz do zawartości
IGNORED

Futerko dla żony

audiofreak

Rekomendowane odpowiedzi

>

>Tak szczerze, wszystkie zwierzeta lapalem WYLACZNIE dla zdjec (nawet - motyle) !

>Kazde po sfilmowaniu - wypuszczalem !

No, to jest dopiero sk...stwo. Zadawać ból by zaspokoić swoje bałwochwalstwo!:-)

Film rzeczywiście wstrząsający... i obrzydliwy - właśnie ze względu na bezsensowne i barbarzyńskie okrucieństwo. Chciałbym wszakże zapytać wegetarian - wiecie na pewno, że taki (za przeproszeniem) burak nie cierpi, kiedy się go obdziera ze skóry i wrzuca do wrzątku? ;-) Może należałoby jeść tylko żywność syntetyczną?

Wczoraj o polnocy ogladalem Warszawe z 37 pietra PKiN'u (mam fajne zdjecia, ale niestety w tym miesiacu wykorzystalem swoj przydzial na cukier) i nagle oprawadzajaca mnie osoba wskazala na szlachetnego ptaka, ktory mial jeszcze cos zywego w swoim dziobie. Kilka godzin pozniej bezmozgowy komar napoil sie moja krwia, takze dzisiaj nie odmowie sobie krwistego befsztyku tatarskiego.

Jazz :-), 20 Lip 2006, 12:46

>Wczoraj o polnocy ogladalem Warszawe z 37 pietra PKiN'u (mam fajne zdjecia, ale niestety w tym

>miesiacu wykorzystalem swoj przydzial na cukier) i nagle oprawadzajaca mnie osoba wskazala na

>szlachetnego ptaka, ktory mial jeszcze cos zywego w swoim dziobie. Kilka godzin pozniej bezmozgowy

>komar napoil sie moja krwia, takze dzisiaj nie odmowie sobie krwistego befsztyku tatarskiego.

... nafaszerowanego sterydami, środkami uspokajającymi i hormonami .... SMACZNEGO !!!

... oby rósł Ci w przełyku a później zatkał ... !

zdezintegrowany_3PO

>emesze2

Szacunek dla zwierzat ? Zawsze !

Dla ludzi ? Ktorych ? Katolikow ? Nigdy ! Niby za CO ?

Za powtarzanie w kolko - banalnych bredni ?! ?

Za reakcyjnosc, sprzeniewierzanie sie WLASNYM zasadom ?

Za bezmyslnosc i totalne zaklamanie ?

Za zlo, dziejace sie w ich WLASNYM srodowisku i TOLEROWANIE go ?

Szacunkiem obdarzam (indywidualnie) kazdego bez wyjatku (kredyt zaufania).

Szacunkiem obdarzam Buddystow, Dzynistow (bylem, widzialem) !

Natomiast nie wydaje mi sie mozliwe obdarzenie szacunkiem katolikow jako calosci !

(bylem, widzialem, slyszalem !!! :P).

Pozdrawiam

>Szacunkiem obdarzam (indywidualnie) kazdego bez wyjatku (kredyt zaufania).

>Szacunkiem obdarzam Buddystow, Dzynistow (bylem, widzialem) !

>Natomiast nie wydaje mi sie mozliwe obdarzenie szacunkiem katolikow jako calosci !

>(bylem, widzialem, slyszalem !!! :P).

Jesteś więc szacunkowo szacunkowo niespójny w osądach. Dla czego buddystów szacnujesz jak grupę a katolików wybiórczo? Szanujesz grpe czy indywidualne w nich przejawy?. Wpadasz sam w streotypy własnego umysłu i ulegasz mitom, jakie Twój umysł wyprodukował sobie na swój własny użytek. Jest wiele niespójnosci w tym, co próbujesz głosić.

>jar1

Nie dbam o spojnosc ani - precyzje ! :)

Dlaczego Buddystow ?

Bo obcowalem z Nimi i nie stwierdzilem - ZAKLAMANIA,

bo im DOBRZE z oczu patrzylo, bo podczas rocznego

pobytu w Indiach nigdy nie widzialem Buddysty - pijanego !

Bo TAK i juz ! :))

>Arsen dołącz się:

"Przed rozpoczęciem dzisiejszych obrad Sejmu posłowie zebrali się w kaplicy, gdzie została odprawiona msza święta w intencji deszczu. Mszę zamówił klub parlamentarny PiS.

Wczoraj informację o mszy podano podczas ogłoszeń dla posłów. Sekretarz obrad odczytujący komunikat był bardzo zaskoczony. Z kolei prowadzący obrady marszałek Marek Jurek (PiS) był zbulwersowany reakcją posłów."

jar1, 20 Lip 2006, 14:06

>O, i jeszcze pasożyty! taki tasiemiec i glista ludzka:-)

... jakbyś nie żarł mięsa to byś nie miał w sobie tego paskudztwa ;)

Ale jeśli chcesz dam Ci namiary do pewnego lekarza z Ukrainy który odtruwa organizm z tego typu pasożytów :)

Niestety każdy z nas nosi w sobie mnóstwo tego typu dobrodziejstwa :)

zdezintegrowany_3PO

jar1, 20 Lip 2006, 14:01

>>Arsen dołącz się:

>

>"Przed rozpoczęciem dzisiejszych obrad Sejmu posłowie zebrali się w kaplicy, gdzie została

>odprawiona msza święta w intencji deszczu. Mszę zamówił klub parlamentarny PiS.

>Wczoraj informację o mszy podano podczas ogłoszeń dla posłów. Sekretarz obrad odczytujący komunikat

>był bardzo zaskoczony. Z kolei prowadzący obrady marszałek Marek Jurek (PiS) był zbulwersowany

>reakcją posłów."

Jamen !!!

NIEKATolu

Odpowiedzią na mój post właśnie udowodniłeś, że niewiele różnisz się od tych, których tak opisałeś...

Buddyzm jest tolerancyjny, szanuje inne istoty... a ty wrzuciłeś wszystkich katolików do jednego wora... brr...

>Ale jeśli chcesz dam Ci namiary do pewnego lekarza z Ukrainy który odtruwa organizm z tego typu

>pasożytów :)

A ja Ci moge dac namiary na taką 'chinkę' z Ukrainy, że łolaboga...:-)

A wiesz, ze teraz robi się modna terapia przeciwuczuleniowa polegająca na celowym wprowadzeniu w 'pewne' (tzw. świete miejsce gejowskie:-))) miejsce właśnie tasiemca?

jar1, 20 Lip 2006, 14:23

Ale jeśli chcesz dam Ci namiary do pewnego lekarza z Ukrainy który odtruwa organizm z tego typu

pasożytów :)

A ja Ci moge dac namiary na taką 'chinkę' z Ukrainy, że łolaboga...:-)

A wiesz, ze teraz robi się modna terapia przeciwuczuleniowa polegająca na celowym wprowadzeniu w

'pewne' (tzw. świete miejsce gejowskie:-))) miejsce właśnie tasiemca?

... nie wiedziałem że taki modniś z Ciebie ;)

>emesze2

>"NIEKATolu

Odpowiedzią na mój post właśnie udowodniłeś, że niewiele różnisz się od tych, których tak opisałeś...

Buddyzm jest tolerancyjny, szanuje inne istoty... a ty wrzuciłeś wszystkich katolików do jednego wora... brr..."

A czym to udowodnilem - konkretnie ?

Po pierwsze - nie jestem Buddysta, a tylko darze Buddystow sympatia i szacunkiem !

Po drugie nie wrzucam wszystkich katolikow do jednego wora ! Poznalem kilka wspanialych Osob,

bedacych katolikami i osobami duchownymi ! (i majacych z zasady olbrzymie klopoty z hierarchia

koscielna, bynajmniej nie z powodu konszachtow z Diablem czy ateizmu, a np. postepowania SCISLE

wg. zasad jakich nauczal - Chrystus, a nie zasad narzucanych im przez hierarchie koscielna !).

Czemu mialbym szanowac i byc tolerancyjnym, wobec ludzi NIEGODNYCH szacunku, zaklamanych i obstajacych przy swoim - zaklamaniu ?!

Przypuszczam, ze nawet w szeregach NSDAP, bylo wielu ludzi szlachetnych, ale nie widze powodu aby "szanowac" i te organizacje !

Kosciol Katolicki to ORGANIZACJA o strukturze hierarchicznej ! Wstepujac do niej, dostajesz "propozycje nie-do-odrzucenia",

(w czym przypomina inna, znana, wloska hierarchiczna organizacje ! :), ze nie bedziesz podwazal slow ludzi "ktorzy wiedza lepiej" !

(nota bene, niedawno czytalem o pewnej wloskiej wiosce, w ktorej WSZYSCY mieszkancy naleza do lokalnej Mafii i jednoczesnie

WSZYSCY sa- katolikami !).

Papieza wybiera Opatrznosc Boska (moze okazac sie zbrodniarzem, zboczensem, morderca - nie wazne) ! Widocznie Bog tak chcial !

Bog moze robic rozne dziwne rzeczy ! Np. jak podczas ostatniego Tsunami - nabijac na palmy male,kilkuletnie, modlace sie w Kosciele - dzieci !

Nie Twoj interes zeby to oceniac ! Chcesz wstapic do Naszej organizacji, zrobic w niej kariere ? Jesli jestes sprytny, napewno - nie pozalujesz !

Nawet jak powinie Ci sie noga i udowodnia Ci, ze jestes zlodziejem, malwersantem, pederasta czy pedofilem ! Kosciol to - Rodzina !

Zaplaci, uciszy kogo trzeba, skieruje Cie gdzies, gdzie nie bedziesz rzucal sie w oczy, poki sprawa nie przycichnie etc.

Jako szeregowy katol, nie masz prawa kwestionowac decyzji hierarchow Kosciola ! Albo jestes moralna szmata, i slepo wierzysz, co Ci Kosciol

kaze wierzyc, albo - won z Kosciola, ty Masonie, Pedale, Zydzie i Komunisto ! Albo KATolu - utozsamiasz sie ze Swoim Kosciolem,

albo - do niego nie nalezysz ! Niczego kwestionowac - nie masz prawa (jesli nie chcesz zostac heretykiem i bluznierca) !

Plac na tace, potakuj, udawaj wiare, powtarzaj banalne komunaly o "prawdzie' i ze "Bog jest miloscia", a "Maryja wiecznie dziewica",

i morda w kubel ! (zadnych autentycznie wlasnych przemyslen, czy wypowiadania - watpliwosci !)

Liczy sie tylko - dogmat, a ostateczna jego wykladnie zna tylko "Cappo di Tutti Capi" ! :)

I jak tu jednakowo - SZANOWAC tego rodzaju "wspolnote", oraz - Buddystow, ktorzy w dodatku "w imie milosci blizniego",

czy "braku wiary w Budde", NIE mordowali dziesiatkow tysiecy inaczej myslacych przedstawicieli wlasnego gatunku !?

Tolerancja - TAK, dla - Tolerancyjnych, Szlachetnych, Madrych i Uczciwych ! Inaczej, to - Absurd !

NIEKATolu

Przeginasz, upraszczasz, bierzesz dla siebie co ci pasuje...

Nie ma sensu dyskutować, za dużo wkładasz emocji...

Starczy mi jeden taki, ostatnio z mównicy, ale sejmowej...

Pozdrawiam,

zdezintegrowany_3PO, 20 Lip 2006, 13:31

>jar1 -->

>

>O ile sobie rpzypominam z lekcji biologii bakterie to rośliny ;)

Dobrze sobie przypominasz (bo tak uczono) ale źle sobie przypominasz - bo to ani rośliny, ani zwierzęta. Podobnie jak grzyby, tym bardziej wirusy.

>emesze2

To prawda emesze2 ! :)

Przeginam, upraszczam, zbyt duzo emocji ! Zgoda !

Porozmawiamy spokojnie, rzeczowo, bez mocji ?

Odpowiesz rzeczowo i ze zrozumieniem na pytania ktore chcialbym zadac ?

Powiem Ci tylko, ze WIELOKROTNIE rozmawialem z robiacymi bardzo sympatyczne

wrazenie - katolikami ! Zadawalem im spokojnie i bez emocji zupelnie rzeczowe pytania,

oni wydawali sie niemal szczesliwi, ze moga mi wszystko "wyjasnic", a i tak, najbardziej

chyba pojednawcza konkluzja tych rozmow bylo, ze chyba jestem "pomiotem szatana",

ze "chyba diabel mnie opetal", ze zadaje tego typu pytania ! :))

Poza recytowaniem dogmatow i powtarzana w kolko jak mantre : "a moze Bog tak - chcial !?",

nie mieli ZADNYCH argumentow (moralnych, emocjonalnych, logicznych, metafizycznych czy duchowych) ! :(

Pozdrawiam

... czyli jakby nie patrzeć to i tak będziemy zabijać - świadomie czy bez świadomości, że jakieś stworzenie pozbawiliśmy życia.

Wczoraj jechałem wieczorem swoją bryką (dość szybko), dziś właśnie ujrzałem ile to ja istnień ubiłem - ile ich wisi na tablicy rejestracyjnej. Hmmm .... muszę umyć auto.

jodel.

Człowiek nieświadomie zawsze będzie zabijał - choćby nawet w nocy zje pająka czy nadepnie żuczkana swej drodze.

Potraktujmy to jako coś czego raczej nie zmienimy, ale pamiętajmy jak wiele zależy od naszych świadomych wyborów.

Od nas samych, indywidualnie, zależy czy będziemy kupowac jakieś futra z szynszyli czy innych zwierzaków i to od nas tylko zależy co będziemy jeść i jak traktować zwierzęta.

Do tego dochodzi bezduszna maszyna masowego przemysłu przez, który cierpią zwierzaki a pozatym mięso jest niezdrowe :P

Pozdrawiam

wojtekitek

> wojtekitek

muszę się z Tobą zgodzić

przeraża mnie uprzemysłowienie masowego uśmiercania zwierząt, gdzie inne stworzenia są sprowadzone do poziomu produktu i nic poza tym, do tego dochodzi handel żywymi zwierzętami, no no jest tych naszych grzechów :((

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.