Skocz do zawartości
IGNORED

Futerko dla żony

audiofreak

Rekomendowane odpowiedzi

Arsen Lupin, 21 Lip 2006, 14:51

>

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

>

>Ani chybi, zazarty (i wypity !) - KATOLIK ! (dosc typowa oznaka kultu religijnego w Polsce ! :)

Coś ten link ci nie wyszedł. Chyba się zbyt mało poopalałeś na słońcu i nie doszło do emisji. Rowerzysta w katedrze ? A były też śpiewy i tańce ? Może jakaś fajna katoliczka cię poprosiła do tańca ? Chociaż chyba nie... man kann singen, man kann tanzen, aber nicht mit den zasrancen. :)

Ukryta Zawartość

>dudivan

Oj , faktycznie, nie pomodlilem sie i Pan mnie pokaral zlym linkiem !

Teraz powinno byc dobrze !

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Dalem plame z tym blednym linkiem ! Wiecej sie to nie powtorzy !

W ramach ekspiacji oglaszam dla wszystkich Prawdziwych Katolikow - KONKURS,

w ktorym sa m.in. do wygrania :

1. Swiete mietowki z Lourdes !

2. Opaska potwierdzajaca Wasza orietacje !

3. Komplet katolickich markerow do golfa !

i wiele, wiele innych, do wybrania ze strony "Totallycatholic" ! :

Ukryta Zawartość

Szczegoly KONKURSU - wkrotce !

post-12189-100008631 1170296976_thumb.JPG

post-12189-100008632 1170296975_thumb.jpg

post-12189-100008633 1170296974_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

A takze :

4. Plastikowa buteleczka z woda swiecona z popiersiem Papieza !

5. Gustowny brelok do kluczykow od BMW (7 series) !

6. Unikalne zdjecie zrobione przez Paparatzzingera - Papieza z Maryja !!!

Ukryta Zawartość

post-12189-100008629 1170296979_thumb.jpg

post-12189-100008630 1170296977_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

>audiofreak

Tak, to prawda ! Nieco zboczylem, przepraszam !

Moje skojarzenia wygladaja w ten sposob :

Jestesmy krajem niemal 100% - katolickim ! (podobno)

Wszyscy znamy stosunek katolikow do zwierzt ("bedziesz je sobie czynil poddanymi" !)

Falsz slow i czynow. Zaklamana argumentacja. "Katolicka moralnosc" etc.

Dla mnie WSZYSTKO to JAKOS sie ze soba wiaze ! Choc oczywiscie odbiega od

zasadniczego tematu watku !

Pozdrawiam

AL- trudno mi być oponentem do tego co powiedziałeś, bo mam podobny pogląd na katolicyzm, ale w podobnych nurtach chrześcijańskich widziałem "wzbudzenie" cudów. Ta prześmiewana przez Ciebie modlitwa mogła powodować wyzdrowienia, prorokowanie innymi językami, tłumaczenie tych języków czyli czysto biblijne objawy ducha świętego. Tak więc, ludzie ci pobudzali tą ogroną siłę nie rozumiejąc jej i jedynie w oparciu o biblię. Tak więc, z tym wyszydzaniem byłbym wstrzęmięźliwy, bo nawet w oparciu o taki dogmat dzieją się rzeczy niewiarygodne. Gdyby tradycyjny katolicyzm oparty był w mniejszym stopniu o dogmaty a w większym o żarliwą miłość i wolę też działoby się.

"Jakkolwiek będzie - będzie inaczej, aniżeli sobie wyobrażamy - ponieważ między Dobrem a Złem znajdujemy się w życiu i w świecie

wielowymiarowym,w którym dokumentnie pomieszane jest Przypadkowe z Nieuchronnym."(S. Lem 1999)

AL, bydle jesteś i tyle!;(

Jak możesz kpić z magicznej mocy płynącej wprost z tych gadżetów?

Nawet ostatnio przeczytałem w jakimś automagazynie, że ten brelok poprawia moc silnika o 50koni!:))

Do bumy 5series jest też wersja z lokalnymi arcybiskupami!;p

eeech, kiedyś to były gadżety do kupienia...

>dudivan

Nie udawaj dudi, ze nie rozumiesz !

Samo kicanie z grzechotka nic tu nie uzdrowi !

Chodzi o SZCZEROSC intencji i samej Wiary !

"Szaman z grzechotka" to czlowiek obdarzony autentycznie "wyzsza", "duchowa" wiedza, ktory w najlepszych

intencjach, wykorzystuje ja dla dobra spolecznosci w ktorej zyje i kazdego jej czlonka z osobna !

"Papiez" jest tylko FIGURANTEM, realizujacym POLITYKE I INTERESY Instytucji - KOSCIOLA !

Rzadzi i tak - dogmat, wiec zeby nie wiem jak dlugie Encykliki pisal, to NIC sie raczej od Niego - Nowego czy Ciekawego

nie dowiemy, poza tym, ze "Bog jest Miloscia", "Maryja - Dziewica", a "Las to Zdrowie i Mleko" ! :)

Wszelkie decyzje maja glownie charakter POLITYCZNY, zachowawczy (utrzymanie Wladzy, Wplywow, Majatku etc.),

a bynajmniej nie czysto duchowy i moralny ! Kosciol zamiast sie OCZYSZCZAC, posluguje sie TUSZOWANIEM spraw,

UKRYWANIEM, PRZEKUPSTWEM, przesuwaniem w hierarchii najbardziej kompromitujacych go "duchownych" etc. !

Nie ma to NIC z wspolnego z tym co nauczal Chrystus, chyba, ze w rozumieniu tak plytkim, ze az - GROTESKOWYM !

(jak groteskowe sa przyklady "ortodoksyjnego, katolickiego kultu religijnego" ukazane we wpisach wyzej !).

Opowiedz nam dudi, prosze, o Swoich watpliwosciach co do Swej wiary czy Kosciola Katolickiego !

Przedstaw jakies argumenty MORALNE, a nie tylko - ironizuj na temat grzechotek, muszelek czy krowiego lajna !

Czy naprawde lykasz "jak indyk - galki", wszystko , co Ci ksiadz z ambony gada ?!

Czy uwazasz, ze dzielac sie watpliwosciami, bylbys nielojalny w stosunku do - "Firmy" ?! :)

Pozdro

>lancaster

Nie wiem skad zes lancaster, wzial te 50 koni ?!

Tez czytam prase motoryzacyjna i mowa byla zawsze o "najwyzej" 30-stu !

Nie ma rady, bez "slepego testu" sie nie obejdzie !

Moznaby namowic Jazza, na test audiofilskich "ekskluzywnych" sieciowek,

a przy okazji na jego BMW-7series, sprawdzic moc brelokow z JP 2 i B 16 !

Tylko Go nie uprzedzaj co jest grane, niech sam sie przekona ze to dziala,

to moze "ustrzelimy" Go na jakas "kasiorke" ! :) (dzielimy sie fifty-fifty ! :)

AL, interesy z Tobą to czysta przyjemność!

Jest niemal pewne, że masz rację z tymi 30-toma końmi. Obejrzalem gazetę raz jeszcze i znalazłem dwie strony reklam z dewocjonaliami;( Wygląda mi to na artykuł sponsorowany!

Pozdrawiam

Katolicyzm jest religią MARTWĄ i łatwo to naocznie sprawdzić, skierowaną głównie na dogmaty opracowane na różnych soborach. Jednak nawet z tą religią jest wielu ludziom łatwiej żyć, bo nie mają odwagi by być wolnymi (np. E.From - "Ucieczka od wolności"). Tak więc, nie naśmiewam się nawet z tej religii, bo wczuwam się często w ludzki strach i chęć złapania pomocnej ręki. Wszystko robimy, żeby ktoś myślał za nas ..................

"Jakkolwiek będzie - będzie inaczej, aniżeli sobie wyobrażamy - ponieważ między Dobrem a Złem znajdujemy się w życiu i w świecie

wielowymiarowym,w którym dokumentnie pomieszane jest Przypadkowe z Nieuchronnym."(S. Lem 1999)

dudivan - właśnie takim ludziom jak Ty podałem lekturę do poczytania, bo zdawałem sobie sprawę, że nie wszyscy mają pojęcie o nowoczesnej szkole psychologii reprezentowanej m.in przez E. Froma. Trochę poczytaj a potem ironizuj. To jeden z najwybitniejszych psychologów społecznych naszych czasów, tak więc trochę pracy a potem jeśli jesteś na tyle dobry to podważaj to co powiedziałem.

Powodzenia :)

jar1 - może mi nie uwierzysz, ale możesz jeszcze sporo w życiu zobaczyć i mocno się zdziwić. Warunek - nie zapatrz się za mocno na mamonę :).

>dudivan

Dudi, czy naprawde nie widzisz HIPOKRYZJI I FALSZU ?!

Wsluchaj sie jeszcze raz, w te czerwone, nabite pyski,

mielace w kolko, jak krowa trawe, wyswiechtane androny,

stojac na tle swoich BM-ek i Maybachow !

Jeczac przy tym niemilosiernie, jakby od jakichs skrywanych

seksualnych rozkoszy ! :)

Myslisz, ze taki "nabity" wieprz ma jakos blizszy kontakt z Bogiem ?

Jego pysk, male, chciwe oczka zatopione w tluszczu, przypominaja

Ci - Twarz Chrystusa ?!

Powiedz przynajmniej, czy uwazasz, ze Nauka Chrystusa POKRYWA sie

z Nauka (doktryna) Kosciola Katolickiego ?!

AL- no a np. o. Pio? TEż był w tej strukturze i jej słuchał a jednak .... :)

>Rambo

Mnie tez wydaje sie, ze wczuwam sie w ludzki strach i z pewnoscia pomocnej reki bym nie odmowil !

Ale nie wydaje sie, zeby katolicy byli tego wlasnie spragnieni ! To oni raczej wyciagali pomocna dlon do innych !

(wymordowujac "pogan", palac na stosach, obcinajac to i owo, wlewajac roztopiony olow do ucha etc.)

Czemu szanowac i tolerowac mam agresywnych, zaklamanych TCHORZY, sprzeniewierzajacych sie nawet wlasnym,

wartosciom, mordujacym w imie "milosci blizniego" i usilujacym NARZUCIC Calemu Swiatu (misje katolickie),

swoja chora, zaklamana, dogmatyczna "wiare" ! Czy to ze strachu i checi zlapania pomocnej reki organizowali

Wojny Krzyzowe ? Wszystko podlega jakiemus wartosciowaniu ! Czy Buddysci nie odczuwaja "ludzkiego strachu" ?

Nie potrzebuja "pomocnej reki" ? Jak tu byc rownie "tolerancyjnym" dla OBU ?! I PO CO ?!

Czemu Zla, Glupoty, Nikczemnosci czy Falszu nie nalezy obnazac i pietnowac, tylko - TOLEROWAC ?!

AL - to co piszesz to historia! Obecnie wielu ludzi wyrosło w katolicyzmie i są zadowoleni, że mają religię z którą czują się bezpieczni. I tu tkwi ta delikatna sprawa - nie każdy życzy sobie by burzyć jego wiarę i nie każdy dałby sobie z tym radę. Katolicyzm można by nawet wskrzesić ale to chyba tylko teoria.

Ps. wydaje mi się, że wspomiani przez Ciebie szamani też w sporej ilości są picerami i narobili jedynie masę dogmatów, co nie wyklucza istnienia prawdziwych szamanów bo oni po prostu są.

Większość ludzi nie dorosła i nigdy nie dorośnie do wolności.

Gdyby nawet boga nie było, to trzeba by go było stworzyć.

Albo

Boga nie ma, ale trzeba go było stworzyć.

albo

Boga nie ma, ale ludzie go wymyślili i okazało się, że ma on swoje zalety.

Less is more

Everything Should Be Made as Simple as Possible, But Not Simpler ...

Less, 24 Lip 2006, 15:10

>Fakt, sympatyczny i nie zadawał niewygodnych pytań.

Nie zadawał JUŻ żadnych pytań bo znał odpowiedzi na WSZYSTKIE pytania. Udałoby mu się uciec od wolności całkiem gdyby nie niepokojący nos Wielkiego Gonzo. "Co on chce przez to powiedzieć ?" - spytał sam siebie Kermit i w tym samym momencie poczuł jakby na jego rękach zacisnęły się kajdany.

>Rambo

Nie znam dokladnie historii ojca Pio, ale wierze, ze w TAKIEJ sytuacji (jak mamy), mozna byc

prawdziwym Chrzescjaninen WYLACZNIE - POZA obrebem Kosciola !

Wedlug mnie Instytucja Kosciola jest CALKOWICIE ZBEDNA i wrecz UNIEMOZLIWIA

prawdziwe, AUTENTYCZNE przezywanie wiary ! Inaczej taka "wiara", prowadzi do licznych aporii,

konczacych sie (jesli nie jest sie konformista i faryzeuszem) - calkowitym moralnym klinczem,

z ktorego mozna wyjsc tylko, jako : "moralna szmata" lub opuszczajac te "zorganizowana instytucje" !

Zawsze mozna tez pojsc na kompromis udajac "dobrego mafjozo", ktory zapisal sie do Mafii,

wylacznie aby ja "uzdrowic", dla dobra "Rodziny" etc.! :)

Nie jestem anty-chrzescianski ! Nie uwazam ze chrzescianstwo jest be, a buddyzm - cacy,

ale nie spotkalem jeszcze (zyjac w Polsce !!!) - prawdziwego Chrzescjanina, tak jak spotkalem

wielu prawdziwych Buddystow czy Dzynistow ! (chodzi o AUTENTYZM, jednosc slow i czynow !)

NIEKATolu

Trolujesz!

Albo jesteś tak ograniczony i zachowujesz się jakbyś pochodził nie z kraju katolickiego, tylko z najbardziej dzikiej odmiany religi, ale muzułmańskiej

albo

obrażając i wyśmiewając chcesz sobie poprawić nastrój, bo już stwierdziłeś, że to czym się tak zachwycałeś np buddyzm ze swoją tolerancją jest dla ciebie nieosiagalne...

To nie religia katolicka jest zła, tylko często ludzie którzy się za nią chowają... i to mnie też wkurza.

Zresztą myślę, że czarne owce wszędzie sie znajdą.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.