Skocz do zawartości
IGNORED

Reklamy - ile można wytrzymać?

geertgen

Rekomendowane odpowiedzi

Lukar, rozumiem że musisz jakoś zarabiać na to forum. Ale zrozum też, że są jeszcze ludzie, którzy chcieliby z tego forum skorzystać. Niestety, ostatnio natłok irytujących reklam (głownie tych, których nie mozna zamknąć) jest tak duży, że mam dość, po prostu nie mam ochoty tu wchodzić. OK, zarabiaj, należy Ci się, ale rób to, proszę, z wyczuciem i szacunkiem dla ludzi, ktorzy to forum współtworzą.

https://www.audiostereo.pl/topic/27190-reklamy-ile-mo%C5%BCna-wytrzyma%C4%87/

Niestety sporo osob jest przyzwyczajonych do typowej przegladarki IE, z calym szacunkiem i zrozumieniem dla Admina, ale tez mnie to troche...denerwuje, pogon za krzyzykiem przez 5 min potrafi czasem zniechecic

Mag

od IE należy się jak najprędzej odzwyczaić. Inne przeglądarki oferują znacznie więcej, pod względem szybkości, bezpieczeństwa, wygody i właśnie blokowania róznych zbędnych okienek. Jest to w pierwszej chwili trudne, zwłaszcza jak ktoś nie lubi nowości, ale nie znam nikogo kto raz spróbowawszy np. Opery wrócił do IE. Nawet mój stary ojciec zrozumiał co lepsze :) Do tego zakłada się dodatkowy programik, adblocker czy inny admuncher i nie ma żadnych reklam, nigdzie. Więc samemu trzeba zdecydować czy lepiej te 5 minut zamykać wściekle idiotyczny baner za każdym razem, czy raz poświęcić godzinkę na obznajomienie się z czymś nowszym i lepszym.

Opera 9.0 - blokowanie tresci. Prawy przycisk myszy -> Zablokuj zawartosc... -> wskazujemy wybrany obiekt -> Zastosuj. Zaden element z adresu z ktorego pochodzil wskazany element juz sie na stronie nie pokaze.

Oczywiscie reklamy pochodza z roznych miejsc, ale raz zablokowane drugi raz nie wyskocza.

Gdyby to jeszcze były jakieś inne reklamy niz te nadawane w kółko w TV, ale jak widzę czerwoną łapę w metrze, na przystanku, na dachu kiosku, w przejsciu podziemnym, w gazecie i jeszcze na naszym forum, to już sie niedobrze robi...

A ja myślę, że trzeba jednak dać Lukarowi spokój z reklamami. Też mnie denerwują, ale niech chłopak trochę zarobi. To nie taki wielki problem dla nas, a długi czas prowadził Forum bezinteresownie. Coś mu się chyba jednak należy, tym bardziej, że sam chyba średnio jest zainteresowany tematami audio. Założył dobre forum, idealnie spełniające oczekiwania (układ, grafika, funkcjonalność) i chwała mu za to. Pozdr. Piotr

Tu chyba nikomu nie zalezy na tym zeby na Lukara naskakiwac, chodzi tylko o taka informacje, moze jednak mozna cos z tym zrobic, co by zarobic i nie szkodzic:), ale jak widze bez zmiany przegladarki chyba nie bedzie to mozliwe, a czy do IE nie ma jakichs programow ktore takie reklamy blokuja??a przy okazji nie spowalniaja kompa?

Mag

może ktoś lubi reklamy - nie wiem..

ja nie lubię i te pop-upy mnie normalnie wk***iają na maksa - może do profilu usera forum można by dorobić czy ktoś chce to oglądać czy nie - tak najsprawiedliwiej (w pracy mam IE i nie mogę tego zmienić)

Posiadaczom IE (też mam w pracy) proponuję jakąś nakładkę.

Sam używam Avant Browser i bardzo polecam!

nie dość, że można sobie poblokować reklamy to ma całą masę przydatnych funkcji (np. nie wyobrażam już sobie otwierania stron w osobnych oknach).

Bardzo jestem ciekaw toku "marketingowego" myslenia i argumentacji debila, ktory umieszcza taka reklame !

Wydaje mi sie, ze poza irytacja, znuzeniem czy SZCZERA NIENAWISCIA, taki "reklamodawca",

nie moze z Naszej strony raczej na NIC liczyc !!! Ja sam i inni koledzy przyznaja, ze nawet nie patrza,

jakie reklamy zamykaja !!! Sa wiec one, nie tylko jawnie - NIESKUTECZNE, ale wywoluja wrecz,

uczucia repulsji, niecheci czy nawet nienawisci do reklamodawcy jakiego reprezentuja ! (swoja chamska natarczywoscia !)

Wbrew pozorom, maly statyczny banerek (nawet wielkosci ikony) duzo lepiej moglby sie

"zakonotowac" w umysle, niz takie rozpasane, halasliwe, agresywne i lekcewazace odbiorce - REKLAMOWE CHAMSTWO !

Nie chodzi wiec o zaprzestanie reklam w ogole, ale o zaprzestanie TAKICH reklam !

Reklamy te powoduja tez dys-funkcjonalnosc interface-u samego Forum !!!

Wszystko to bylo wielokrotnie omowione w watku "Propozycje, uwagi, pomysly" i doczekalo sie - 0 reakcji !

(moze nalezaloby wywalic ten watek jako calkowicie - MARTWY, a stwarzajacy pozory, ze COS od Nas - zalezy !)

Pozdrawiam

dla tych którzy nie mają "przyjemności" oglądać reklam na swych kompach :>

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

No nie!

Reklamy wyskakują nawet gdy chcę napisać posta na forum.

Ale jest jedno pocieszenie - które kieruję do nieuków (niedouczonych, ograniczonych, tępych i bez wyobraźni magistrów i nie magistrów marketingu) którzy te reklamy wymyślaja i projektują:

Reklama jest sztuką której nie pojmujecie! Nachalne wpierdalanie się z gównem pod oczy powoduje u odbiorcy odrazę i trwałą niechęć! Daleko wam do profesjonallizmu! Utrwalacie w podświadomości wzorzec skłaniający do unikania marki!

Nigdy nie kupię telefonu ani żadnych usług HE(u)YAH itp!!

Miło mi, że bezskutecznie wywalacie kasę a uzyskany efekt negatywny jest wielokrotnie większy od możliwych korzyści!

josef czy komp pracuje, czy już wisi, bo troszkę Ci się otworzyło tych okienek no i programów aktywnych tez masz nie mało :))

Co do reklam to rzeczywiście od cholery tego z mieisąca na miesiąc więcej :)

Gość

(Konto usunięte)

Molibden,

>No nie!

>Reklamy wyskakują nawet gdy chcę napisać posta na forum.

>Ale jest jedno pocieszenie - które kieruję do nieuków (niedouczonych, ograniczonych, tępych i bez

>wyobraźni magistrów i nie magistrów marketingu) którzy te reklamy wymyślaja i projektują:

>Reklama jest sztuką której nie pojmujecie! Nachalne wpierdalanie się z gównem pod oczy powoduje u

>odbiorcy odrazę i trwałą niechęć! Daleko wam do profesjonallizmu!"

zamiast się denerwować, mając Firefoxa NIE należy instalować dodatkowych programów typu Macromedia Flash Player. Dzieki nim macie to co macie.

Jest pewna niedogodność, jesli nie zainstalujsz playera nie uruchomisz czasem pewnych stron.

U mnie jest spoko, plaża, czasem dziewczynka, żadnych nachalnych chmurek z krzyżykiem..:):):):)

• 3 miesiące później...

Molibden, 18 Lip 2006, 19:00

"Nachalne wpierdalanie się z gównem pod oczy powoduje u odbiorcy odrazę i trwałą niechęć!"

Ostro powiedziane, ale niestety prawdziwe. Tak wygląda przytłaczająca większość reklam.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.