Skocz do zawartości
IGNORED

UKRAIŃSKIE WZMACNIACZE LAMPOWE- warto?

zwykłybanan

Rekomendowane odpowiedzi

Ja mam natomiast pytanie o Phast Integra. O monoblokach można wiele poczytać o integrze prawie nic.

Czy ktoś miał możliwość odsłuchu? Co jakiś czas pojawiają się jako nowe lub używane...

Warto zaryzykować?

Jak przedstawia się kwestia obsługi?

Koszt i częstotliwość wymiany lamp?

Proszę o wyrozumiałość - jestem totalnym laikiem.

Ja mam Omak Ambassador Number One i jestem bardzo zadowolony to 10 watt przy 8ohm ale dzwiek to ściana polecam tą firme gorąco.Dodam za to klasa A i wzmacniacz jest wyposazony w auto bias nawet głupiec wymieni lampy!Polecam sasiadów ze wschodu:)

No proszę! 10 W radzi sobie z JBL-ami:)

OMAKi to takie T-34 z najlepszych czasów:)

Niewiele budżetowych tranzystorowych integr dorównuje im w potędze brzmienia i prezentacji basu.

Ma ktoś do sprzedania? Tęsknię za Jewel ONE...

Czy mógłbyś wrzucić zdjęcia Abasadora? Wnętrze również mile widziane:)

Pozdrawiam!

"Measurements can provide a measure of insight, but are no substitute for human judgment. Why are we looking to reduce a subjective experience to objective criteria anyway? The subtleties of music and audio reproduction are for those who appreciate it. Differentiation by numbers is for those who do not".--Nelson Pass

Jacku!

Jako że temat odświeżony pozwolę sobie wrócić do naszej baaardzo dawnej rozmowy, może się przydać jeszcze komuś!

Z danych dostępnych o Omakach - także danych technicznych wynikało raczej, że Omak Ambasador to była raczej najniższa, a nie najwyższa półka tego producenta!

Wyżej był zestaw końcówki mocy Omak Jewel one z preampem Omak Jewel Four, a szcytem katalogu były monobloki Omak Jewel Three (wraz z tym samym preampem).

Zresztą odsłuchy ukraińskich lampek (nie słuchaliśmy Ambasadora) potwierdzały rozsądek w budowaniu oferty!

Omak Jewel One to fantastycznie grające bydle, niemniej - jak zwykł był mawiać Lucmaster "od jednego Omaka lepsze są tylko... Omaki dwa".

I święta to była prawda!!!

A ja dodam od siebie: "Ten nie zna życia, kto nie służył... ekh, pardon, nie grał na Omakach" ;)

Jacku!

Co do tęsknoty... może kupimy jednego Omaka na spółkę i będziemy się nim co jakiś czas wymieniać??? ;-)

Pozdro 4 all people!

I żeby wywołać w Tobie nastrój łzawy - dwa odnalezione zdjęcia gołych Omaków Jewel Three - tych, których nigdy ne posiadałeś, a których nasłuchałeś się w konfiguracjach przeróżnych... ;)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

post-15273-100004847 1242560505_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Prosze o fotki Omaka Ambassadora,nie zwracajcie uwagi na dvd,gdzieś musi stać

Ukryta Zawartość

post-16638-100004845 1242561984_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Dzięki za wszytskie foty! PIKNE! Ambasadora nie widziałem jeszcze od wewnątrz. Jakie to lampki?

Już sam nie wiem, co było wyżej, co niżej stało. Mnie sama nazwa "Ambasador", kazała postawić go na szczycie. Na stronie nie ma cen. Byłoby dużo łatwiej:)

Jedno jest pewne. I Omaki, i Phasty made in Ukraina - to znakomity bardzo dobry jakości do ceny.

Pozdrawiam!

P.S.

Bartku - przecież ja kupiłem Jewel Three, tylko Łukasz zapłacił i zabrał...

"Measurements can provide a measure of insight, but are no substitute for human judgment. Why are we looking to reduce a subjective experience to objective criteria anyway? The subtleties of music and audio reproduction are for those who appreciate it. Differentiation by numbers is for those who do not".--Nelson Pass

"przecież ja kupiłem Jewel Three, tylko Łukasz zapłacił i zabrał..."

:-))

Łobuz!!!

Ps.

Moja propozycja była na serio! Ty się zacznij rozglądać nad Ukraińcem/ami! ;)

radoslavm, 16 Maj 2009, 13:05

>Ja mam natomiast pytanie o Phast Integra. O monoblokach można wiele poczytać o integrze prawie

>nic.

>Czy ktoś miał możliwość odsłuchu? Co jakiś czas pojawiają się jako nowe lub używane...

>Warto zaryzykować?

>Jak przedstawia się kwestia obsługi?

>Koszt i częstotliwość wymiany lamp?

>Proszę o wyrozumiałość - jestem totalnym laikiem.

Phast Integra nie słuchałem wiec w tym temacie nie pomogę.

Co do Phasta ogólnie to od 2 lat posiadam monobloki i dedykowany przedwzmacniacz ( nowsza wersja niz na stronie producenta - na 6SL7)

Sprzęt wykonany solidnie, na początku mała niedoróba - miałem załozony jakiś dziadowski potencjometr w preampie - wymieniony bezplatnie na Alpsa.

Poza tym wszystko solidnie pomontowane i polutowane jak w elektronice ze stacji radiolokacyjnej made in CCCP :)

Nie narzekam na obsługe, dzwiek miodzio, lamp jeszcze nie zmienialem, ale ostatnio bardzo mało słucham ( małe dzieci )

Wypada mi się dopisać i potwierdzić wysoką jakość Omakow serii Jewel.

Potwierdzam taże wysoką jakość wyrobów firmy Phase (PhaSt). Miałem już monobloki na EL34, teraz mam triodowce na 6S4S (sowiecka wariacja na temat 2A3), słuchałem kilku preampów. szystkie grały bardzo dobrze, a ten model na 6S4S jest wręcz wybitny. Poważnie.

Ja również dziękuję Koledze!

Przy okazji odżyły dawne, niezwykle miłe wspomnienia:)

Aż dziw, że te malutkie monobloczki Phasta grały z takimi kolosami (preamp firmy JAG z Łodzi).

I to jak pięknie!

Wrzucam też fotkę OMAK Jewel One z wymienionymi kondami. Z lewej strony głównego trafa jest postawiona płyta CD:)

Pozdrawiam.

P.S.

Przychodzi mi na myśl założenie klubu. Ale zaraz wywaliliby go na bocznicę:(

Szkoda byłoby...

Ukryta Zawartość

post-7648-100004829 1242576297_thumb.jpg

post-7648-100004830 1242576297_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

radoslavm, 17 Maj 2009, 18:30

>Jest odpowiednia zakładka i większość klubów działa. Nie sądzę aby temu miało to zaszkodzić.

W moim mniemaniu szkodzi i to dość mocno.

Ludziska generalnie poruszają się po zakładce "stereo". Sam łapię się często, że nie zaglądam do klubu Infinity Classcics.

Daje głowę, że gdyby ten temat był w zakładce "kluby", zaglądających do ukraińskich wzmacniaczy lampowych(i wpisów) byłoby połowę mniej.

Uważam, że zakładka "kluby" - to taka lepsza bocznica:( Niestety - Redakcja ma swoje argumenty.

Pozdr.

a ja dodam od siebie: myślę że Omaki rozwiązałyby mój obecny problem z poszukiwaniem wzmaka.

człowiek jednak głupi jest, goni jakiegoś króliczka, a po pewnym czasie do głowy przychodzi już tylko jedno: "lepiej to już grało".

co do tematu wątku - jako były użytkownik Jewela One, Jewela Three, i Four - polecam wszystkie te elementy bardzo gorąco.

pozdr.

Łukasz

Ano. Rzekłeś!

Phast, podobnie jak inne ukraińskie manufaktury, jest raczej firmą niszową.

Typowa ręczna robota ( solidna) raczej pod konkretne zamówienia.

W Polsce można kupić produkty z Ukrainy raczej od indywidualnych odbiorców albo z drugiej ręki.

Mimo całkowitego braku reklamy produkty te są dobrze znane w audiofilskim światku.

Myśle, że podobnej klasy urządzenia opatrzone znaną marką kosztowałyby co najmniej 2 razy więcej.

• 4 tygodnie później...

Ukryta Zawartość

...najbliżej masz tu - nawet forumowego kolegi.

pzdr

Ukryta Zawartość

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.