Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Spoko krytyka zazwyczaj przyczynia się do podniesienia poziomu jesli jest konstruktywna .

Tytół jest wasze najlepsze strzały . Tutaj są zwolennicy audio i każdy jest róznym fotografem to i strzały będą różne . Fotografia ma coś ze sztuki , trzeba miec talent oko i sprzęt .

Ale tak naprawde w fotografii liczy się to co ma do przekazania dla jednych będzie to ładny krajobraz dla innych wydarzenie itd. Dla mnie osobiście istnieje tylko fotografia czarno-biała i tylko taka mi się podoba co nie znaczy że zaraz mam pisać że wszystkie kolorowe foty są do bani jak ktoś uważa że mu sie zdjęcie podoba i cos ukazuje to jego wola . można nawet napisac że srednie zdjęcia ale zaraz uogólniać że jak zwykle w Polsce to i tamto be to już troche zagalopował sie ktoś .

>>jacm

prosze cie, przeciez sam widzisz ze wiekszac tych fot oprocz tego ze nic nie mowi to jest taka jak zyriald innych w necie :)

mi nie chodzi o to ze ktos sie chwali swoimi fotami, jezeli byl by watek " moje ulubione foty" tez bym pewnie cos tam wkleil ale nie tam gdzie w tytule jest NAJ.

a co do rownania w dol to niestety wlasnie tak jest w naszym kraju i nie uogolniam tylko stwierdzam fakt.

jacm, 12 Sie 2006, 08:59

o w mordę - teraz sie dopatrzyłem bo tochę ciemne... Sokół upolował lisa który polował na srokę???

To lipa chyba i fotomontaż???

A jesli nie, to zaraz zagraj w totolotka!

strzały są jakie są , jakby na forum o tematyce foto założyć wątek wasze najlepsze zestawy muzyczne to posypało by się : IPOD a w najlepszym wypadku Yamaha pianocraft . Także racje przyznam zdjęcia nie najwyższych lotów ale tródno wymagać od złotouchych :) . Jak ktoś ma lepsze żeby równać w górę to niech wkleja . pozdrawiam .

Ja się tez mogę pomądralić, a co!

Majo ma mnóstwo racji. Popatrzcie na zdjęcia, które (wybaczcie zainteresowani) zamieścili ahfc czy pawcio. Czy to są "najlepsze strzały"? Nuda, sztampa, banał. Pawcio jest może cokolwiek wytłumaczony (choć nie usprawiedliwiony) bo jak wiadomo rodzicom hormony rozum odbierają i uwielbiają zamęczac innych czymś tak nieestetycznym jak małe dziecko sfotografowane w 7239 nieciekawych pozach i sytuacjach.

Na tym tle Paryż jacma - moim zdaniem przywoite, porządne widokówki (trochę zmarnowane datami - ludzie dajcie z tym spokój!!!) okazują się niemal niedoścignionym ideałem. Mimo, że możnaby zaproponować kilka drobnych poprawek.

Walka o padlinę bardzo ciekawa reportersko - kompozycyjnie trochę jej braknie - przydałoby się troszkę klatki od góry i z prawe, by złapać całe skrzydło orła i by sroka się zmieściła cała. Ale moment jest świetny - szpony i skrzydła orła, mina lisa, skrzydła sroki (ułamek sekundy później byłyby na dole) - gratulacje!!!

I gratulacje dla mahlera za ścianę płaczu!

w takim razie coś regularnego sprzed 2 tygodni :)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

"Space for rent" w Tate Museum

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Pocztówki też czasami pstrykam :)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

>pq spróbuj zrobic podobne zdjęcia

Zdjęcia córki pawcia nr 1 i 3 z pierwszego setu i 1 z drugiego sa bardzo udane. Pokazują małego człowieka, który czasami ujawnia refleksyjną stronę swej natury. One obserwują, myślą i oceniają. Zdjęcia są b. naturalne, dziecko nie mizdrzy się, jest sobą. Może to tylko świadczyć, z jednej strony o urzeczeniu ojca, a z drugiej, że mała fotograficzny sposób objawiania uczuć przez ojca traktuje jako coś normalnego.

>zorro

Popełniłem małe nadużycie i wyciągnąłem z tego bałaganu na zdjęciu motyw, który byc może zatrzyma na chwilę uwagę widza. Walących się ścian nie tykałem.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

>Nowy2

Prawie idealnie wykadrowałeś ten fragment - też o tym myślałem. Gdyby jeszcze to była pełna klatka zrobiona z oddaniem atmosfery tego światełka - to miodzio fotka.

Znam tylko kilka osób, które z pełną świadomością podchodzą do każdego wciśnięcia spustu migawki. Niestety sami mówią, że jedna z 10-20 fotek wychodzi tak jak chcieli to pokazać.

Trochę luzu jest na bocznicy wskazane. Nie róbmy się plfoto, czy inne forum fotograficzne, gdzie krytyka jest tak ostra, że nigdy nie odważyłem się cokolwiek tam wstawić, po krytyce jaką zostały poddane fotki mojego kolegi (zresztą bardzo dobre w mojej ocenie).

Nowy2: Ok, przyznaję, zdjęcia dziecka są zrobione bardzo dobrze - oświetlenie, kompozycja. Tyle, że dzieci zwłaszcza takie młode do IMO obiekt nudny i brzydki. Rodzice niech sobie robią takie zdjęcia żeby się nimi cieszyć tudzież zanudzać w przyszłości dziecko i potencjalnych narzeczonych, ale czy trzeba konieczne zamęczać nimi Bogu ducha winnych forumowiczów?

Wspomnienie z knajpki (od jakiegoś czasu nie istnieje), w której spotykaliśmy się z kolegami z technikum.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Właśnie spodobal mi sie ten nieład ,zrujnowana , zamarła tawerna jakby po katastrofie .

To był dziwny kontrast w okolicy tętniącej knajpianym życiem.

Jak dla mnie szkoda byłoby dzielić taki surrealistyczny widok na drobne .

>zorro

Pisałem o tym niedawno, że do tych co oglądają przemawia wyłącznie zdjęcie, a fotografujący ma wspomnienia. Ze zdjęcia nie wynika, że wokoło porządek, a tu opuszczona tawerna. Musiałbyś zrobić jakiś dyptyk, tryptyk albo reportaż i wtedy dla nas oglądających twoje odczucia też byłyby czytelne. Do mnie przemawia Tate Museum.

>Nowy2

Lubię fotografować takie rzeczy ,wolę obskurne dzielnice i różne zakamarki niż pięknę

nowe budynki . Dlaczego miałbym pokazywać tryptyk i tworzyć jakieś punkty odniesienia.

Nie zamierzam opowiadać żadnych historii.

Zamiesciłem to zdjęcie gdyż podejrzewałem że wywoła pewien ferment , tak więc

cel swój osiągnąlem . Cóż jest gorszego niż obojętnosc ? :)))

Mam też sporą czarno-białą kolekcję z wysypisk śmieci ale nie będę nikogo zanudzał :)))

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.