Skocz do zawartości
IGNORED

wharfedale sw150 i denon 2105

lolekczq

Rekomendowane odpowiedzi

własnie kupiłem suba wh sw-150 podłaczyłem go do denona avr 2105 i gra on wraz z zestawem cristal 2 na 18 m2

no i gra zupełnie nijak rewelacji nie ma prawie go nie słychać a wszyscy mnie zapewniali że zrobi mi to w domu małe trzęsienie ziemi może trzeba by to jakoś inaczej poustawiać w amplitunerze ale nie wiem za bardzo co mu moge zmienic moze ktos się orientuje co może być źle ustawione i co zmienić zeby to zagrało lepiej?

w menu sub jest włączony na on, dodałem mu jeszcze +5 db włączyłem mu autokonfiguracje i czestotliwosc odcięcia na 60 hz w subie jest jeszcze pokretło które nic nie daje i odwrócenie fazy 0-180 tez nic nie daje moze jestem głuchy ale jak dla mnie nie ma różnicy moze pominełem jakieś ustawienia sub gra napewno tylko bas jest taki sam jak z kolumn centralnych zmieniałem jeszcze kilka ustawien ale wiekszej roznicy nie odczuwam czy sub jest włączony czy nie to i tak gra tak samo

https://www.audiostereo.pl/topic/27303-wharfedale-sw150-i-denon-2105/

Witam!

Jeżeli pokrętło regulacji głośności w subie "nic nie daje" to masz coś:

a. źle podłączone

b. źle skonfigurowane

c. sub jest uszkodzony

Z tego co piszesz konfiguracja jest prawidłowa, ale spróbuj się jeszcze pobawić, np. częstotliwość odcięcia w apmlitunerze daj na maxa, tak samo w subie itp. Możesz spróbować również podłączenia przez wejście wysokoprądowe (dla sprawdzenia, czy to coś zmieni).

W moim systemie (podobnym-opis w o mnie) sub w kinie daje bardzo dużo, mam też pokój o podobnej powierzchni, a pokrętło reg. gł. suba ustawione jest w połowie - regulacja jest słyszalna, przy przekręceniu na max. szyby w oknach zaczybnają nerwowo buczeć :-)

Ostatecznie może coś z subem nie tak ...

moze sie troche źle zrozumieliśmy chodziło mi o te pokrętło obok głośności "crossover" kręcenie nim nic nie daje przynajmniej ja nie słysze różnicy jak głośność w subie wezme na maxa to sub chodzi słychać go tyle że bez żadnej rewelacji bo bas jaki sie z niego wydobywa jest na poziomie głośników centralnych i tak jak napisałem przy włączonym i wyłączonym subie poziom basu jest taki sam praktycznie nie czuc duzej roznicy teraz odcięcie zrobiłem na 100hz a pokrętło w subie do konca w prawo na 85hz i tez nie czuc różnicy nie wiem co mozna jeszcze zmienic suba mam podłączonego z wyjscia subwoofer w amplitunerze do wejscia input left w subie czyli normalnie po podłączeniu do right gra tak samo

W takim razie pozostaje Ci jeszcze kwestia ustawienia suba...

Spróbuj wstawić go w róg pokoju, powinno zdecydowanie wzmocnić bas - pogorszy się kontrola, ale metodą prób i błędów powinieneś dojść do optymalnej pozycji.

Jeśli jeszcze nie czytałeś, to polecam artykuł xajasa o subach:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Powodzenia !

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

dzięki za wszystkie podpowiedzi pokoj mam mało ustawny więc nie moge sobie tak ustawic gdzie powinien stac tylko tam gdzie mam miejsce, ale zauważyłem ciekawą rzecz jak zestaw sobie normalnie gra to bas mam ale w pokoju obok:) więc bede słuchał tego zza ściany:P

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.