Skocz do zawartości
IGNORED

AIWA HS-J202MkII

Kubak

Rekomendowane odpowiedzi

Szperając ostatnio w starociach znalazłem ten śliczny walkman z lat 80tych, kupiony przez moją mamę w Indiach za PRLu, podobno słuchała go tylko będąc za granicą ale od jakiś 12 lat leży nieużywany. Nie zdziwił mnie fakt, że sprzęt już nie zipie. Stacji radiowych nie chce łapać, słychać tylko jakieś szumy i słaby sygnał radiowy, jakby nie chciał zmienić częstotliwości. Co najgorsze, nie chce odtwarzać. Ze słuchawek dobiega tylko pisk. Sprzęt chodzi tylko z zasilacza - AIWA stosowała do tego modelu dziwne akumulatory, rzecz jasna ten już nie jest sprawny. Chciałbym tego japończyka doprowadzić do stanu sprzed lat, z zewnątrz wygląda jak nowy, ma śliczny pokrowiec skórzany i żal mi go jak tak sobie leżakuje w szufladzie. Nie widział ktoś może gdzieś akumulatorków tego typu? Co może powodować ten pisk przy próbie odtworzenia kasety i co może powodować niesprawność radia? Proszę o pomoc, nie chcę czegoś w nim zniszczyć do cna, to pamiątka w końcu.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

post-12897-100008401 1170297297_thumb.jpg

post-12897-100008402 1170297295_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

https://www.audiostereo.pl/topic/27325-aiwa-hs-j202mkii/

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.