Skocz do zawartości
IGNORED

Audioquest, Cardas czy Audionova jako IC

ganzz_gut

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Mam pozyczonego sommera jako IC i przychodzi czas, ze bede go musial niedlugo oddac... zastanawiam sie wiec co wpiac od systemu, zeby bylo lepiej niz do tej pory.

Sprzet - jak widac w opisie. Slucham glownie 'leniwej' muzyki - troche jazzu, down-tempo. Lubie wyeksponowane wokale i tzw. cieplo w muzyce (ale tez precyzje i porzadek w dzwiekach). Poszukuje kabelka, ktory pozostanie na dluzej w systemie - a ten mam nadzieje zmieniac (w planach Musical Fidelity E10 i moze Ushery s-520...).

Sommer z wokalami sobie radzisobie dobrze, troche slabiej z przestrzenia (kiedys porownywalem do Cordiala GCK)

Myslalem nad Audioquestami Copperhead, Cardas Crosslink - zrobione z kupowanego na metry kabla lub gotowe (o ile to co mozna nabyc na allegro to oryginaly) lub audioquesty Phobos lub Galatea (po te moge sie udac do sklepu)...

A moze cos innego, np. DNM Reason - recenzowane na forum zdaja sie miec wlasciwosci, ktorych szukam...

dzieki za pomoc.

Szczerze polecam wyprobowanie srebrnej sznurowki od Bodo.

Jest na forum osobny watek posiwecony temu kabelkowi:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Nie wiem, czy zmiesci sie w Twoim budzecie, ale naprawde warto sprobowac.

Cos mi mowi, ze jest to dzwiek, ktorego poszukujesz.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

A moze uzywanego vdH the First ? Myslę że za ok 300zł można by trafić uzywany.

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

Obie propozycje ciekawe, ale drogie... bo chyba nie ma sensu, zeby kabelek kosztowal tyle (no prawie tyle) co sam wzmacniacz, ktory teraz mam w systemie ;-). A kazda 100 wiecej, wydana dzis na kabel to stowa mniej w kasie, do ktorej wrzucam walute na wymiane reszty zabawek. Reasumujac - na dzis chcialbym sie zmiescic w budzecie 200 PLN.

Może najpierw faktycznie dozbieraj i kup tą elektronikę i kolumny, które zamierzasz, a potem dopiero dobieraj kabelki.

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

Problem w tym, ze te co mam sa pozyczone i musze je oddac... a wtedy zostane bez niczego. Konfekcjonowane sommery kosztuja kolo 100, wiec... albo wydam 100 na kabel, ktory i tak bedzie do wymiany, albo wydam 200 i bede mial kabelek na troche dluzej.

Gdyby ten co mam byl moj, to bym nie zawracal glowy i kable dobral juz do gotowego sprzetu. a tak - wciaz czekam na porady i opinie

W takim razie polecam Sonus Oliva na Neutrikach troszkę powyżej 200, albo sam kbelek SO a wtyki dokupić samemu.

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.