Skocz do zawartości
IGNORED

Temat tylko dla moderatorów

Redaktor

Rekomendowane odpowiedzi

andrea29, 9 Wrz 2006, 19:11

>Nie mogę się zgodzić z Peterem, że zaczęło się od usuwania wpisów Atoposa...

>Tak? A o czym pisał, do czego nawoływał, za co dostał bany i to od wielu z nas ?

Andrzej - polecam wyszukiwarka, "szukaj wpisów autora" i wpisz atopos. Wtedy zobaczysz że "poznałeś" atoposa po tym jak zaczęły znikać jego wątki.

>Walery

A ilu atoposów Ci potrzeba na tym forum abyś przestał na nie zaglądać? Czy ze względu na to że jest jeden to należy przyznać mu jakieś specjalne prawa? Oczywiście możemy uznać że gość ma żółte papiery (jego wpisy nawet już są odpowiednio oznakowane ;-) i przejść nad nim do porządku dziennego. Przyznasz jednak że w realnym świecie, gdyby się tak zachowywał jak tu, to drugi raz byś go nie zaprosił?

Zgadzam się natomiasz, że atopos w sumie jest mało ważny, jego uperdliwość wynika wyłącznie ze skali a nie z wagi działań. Niestety dużo małych smieci jest w stanie wytworzyć całkiem spory bałagan.

Ja go nie chcę banować, tyle tylko że jak będziemy usuwac tylko niektóre jego posty, np. te z obraźliwymi atakami personalnymi, to zabawa będzie trwac bez końca, a ja nie mam ochoty całego czasu wolnego poświęcac na moderację.

Uważam co uważam, ale poprę też propozycję Petera, bo jest bardziej doświadczony w kwestii skutecznego moderowania forów jak sądzę.

Mała obserwacja co do protestów przeciw moderacji: Piotr Ryka ogłosił że opuszcza to forum, ale jak widzę pojawia się na liście "w ciągu ostatnich 5 minut na forum" czyli jednak choć milczy to zagląda.

Walery, 9 Wrz 2006, 14:35

Nie powinno się na tematycznym forum pozwalać na ogromny rozrost BOCZNICY (IMO).

Zakładka KD powstała, by nie mieszać w STEREO oraz dlatego, że "trzeba z żywymi naprzód iść". Są tacy co ją cenią i nie dyskutują o dźwięku wielokanałowym gdzie nie powinni (jestem im za to wdzięczny ;) No i doszedł temat wizji (czasem czytam ale rzadko).

Oprócz wojenek z locoloco, chyba wielkich problemów z KD nie ma i nie było ?

* * *

Choćbyśmy stworzyli nie wiem jak przerośnięty regulamin, nie rozwiąże on wszystkiego.

Np. kultury wypowiedzi piszących (czasem poniżej pasa). Interweniować czy nie ? Ale czy potrzeba na to punktu w regulaminie ? Czasem ciężko osądzić czyja racja większa. Gdzieniegdzie osobiste ataki zaciekłego forumowicza są jedynym celem wpisu. I co? -Usuwać wpis w nieskończoność gdy serią się pojawiają ? Przecież to robota w niekończoność (głupiego). Nie chciałbym się tak zapędzić. Życie należy sobie ułatwiać, bo jutro dojdzie 5 innych problemów do rozwiązania, o których dziś nam się nie śni...

Jest awers, rewers i jeszcze "M" mieliby pilnować takich dwóch ? -W piątkę ? :-)))

Uważam, że nie tędy droga. A najlepszego rozwiązania tego problemu niestety nie znam :( Takie wpisy, póki co zostają, a któraś ze stron pozostaje niezadowolona z naszej bierności czy tam jakości pracy i to wytyka... /I bądź tu mądry./ Przykładem duet: foxbat i McGyver.

Użytkownicy forum muszą przyjąć do wiadomości, że nie da się idealnie "M" forum bez względu na to kto to czyni.

Nie dadzą mi powodu - nie będę moderował. Proste. /

* * *

Na ile nam sił, chęci i czasu starczy - nie wiemy. /Widzę, że niektórzy już mają zdrowo dość./

Oczyszczam wątek "Propozycje, uwagi, pomysły..." ze wszystkiego co nie na temat.

* * *

Przygotowuję go w ten sposób do przeniesienia do zakładki STEREO.

Tyram i tyram, czasem pewnie się pomyliłem, no ale od czego potrzebnych jest aż 5 głosów.

Może się przyłączycie ? Tam prawie nikt nic sobie nie robi z tytułu wątku -swobodna rozmowa na każdy temat. Może dlatego, że temat jest na BOCZNICY ?

andrea29, 10 Wrz 2006, 22:09

>Oczyszczam wątek "Propozycje, uwagi, pomysły..." ze wszystkiego co nie na temat.

Bardzo dobry pomysł, wszelkie sugestie dotyczące działania forum które nie znajdują naszej akceptacji należy bezwzględnie usuwać. Co ONI mogą wiedzieć o forum???

Walery, 11 Wrz 2006, 11:24

Tak jak napisałem. /A nie, że wyczyszczam wszystko jak leci. A to różnica, nie? To czego się czepiasz ? -Wpisy na temat wątku zostawiłem (sprawdź - np. jar'a1)/

Więc nie nadinterpretuj. (Może za dużo czytałeś atoposa i j. p. ? Więc możliwe, że nasiąkłeś tą pokraczną atmosferą, że masz teraz problem z odróżnianiem jaki jestem. Naprawdę tak mnie oceniasz ?

-Na szczęście są jeszcze inni, a każdy ma swój rozum i widzi jaki kto jest. Rób swoje ja jak robię, a będzie dobrze.

I poczekaj proszę aż wyczyszczę wątek do końca - i wtedy mnie oceniaj -ok. ?

* * *

Na drobne polemiki nie temat - przymykam oko (2-3 wpisy tych samych osób pod rząd). (Rozumiem, że nie da się idealnie rozmawiać.) Ale ten wątek chciałbym by był merytoryczny, wzorcowy - pomóż mi w tym. W inne tak b. na BOCZNICY nie ingeruję i nie czytam. (Pewnie znalazłeś, że się gdzieś machnąłem - tak- ale póki co nie mamy możliwości cofnięcia kliknięcia w chwilę po :(

Możesz mieć inne zdanie - szanuję, więc jeśli wytniesz czego ja nie wyciąłem - nie będę maił żadnych pretensji. (I tak przebrzmiało, przeczytał kto miał, chciałczy brał udział.)

Możesz też nie podejmować żadnych działań - Twoja sprawa i punkt widzenia. Ja mam jaki mam.

Wszak każdy z nas myśli samodzielnie.

Rób swoje.

Żałuję, że myślisz o mnie jak w 2. ostatnich wersach Twojego wpisu - b. zawiodłem się na Twojej inteligencji. Mylisz się i to bardzo.

Jestem i zamierzam pozostać sobą. I nie jestem idealny ale to jak wszyscy ludzie. I nadal będę robił swoje jak uważam.

Pozdrawiam.

Andrea>

Dopiero teraz zauważyłem, na końcu mojego wpisu powinno być ;-))))))))

Poważnie. Albo już wycieliście;-)))

Rzeczywiście znalazłem w paru miejscach omsknięcie ręki.

PEACE

• Redaktorzy

Zydelek zaczyna wyciągać archiwalne wątki:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Zostawiamy, czy zamykamy?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Fr@ntz

---------------------------------

"I am an audiophile"

a ja wczesniej rpzenioslem na bocznice to o Darkulu, moze byc?

"jakać grupka zadufanych w sobie palantów" - tak nas postrzega Jar1 i nieustannie o tym przypomina, co sie temu gosciowi stalo? to niesamowite, ta zajadlosc

pitdog, 12 Wrz 2006, 15:35

>"jakać grupka zadufanych w sobie palantów" - tak nas postrzega Jar1 i nieustannie o tym przypomina,

>co sie temu gosciowi stalo? to niesamowite, ta zajadlosc

Może warto poczytać też inne jego wpisy.

Sytuacja wygląda tak:

- Lukar znalazł sobie 20-tu chłopa (kobit brak chyba?) z czego 10-ciu coś próbuje robić.

- Wygląda na to że większość z tej dziesiątki do swoich działań podchodzi bezkrytycznie - Bo ja wiem co jest DOBRE i tak będzie.

- brak jakiejkolwiek przejrzystości działania powoduje masę podejrzeń po drugiej stronie "barykady" co do sposobów działań i chęci przywłaszczenia sobie forum na własność, a zbyt mało zróżnicowane środowisko M jedynie to potęguje.

- Zamiast poczekać (forum przeżyło tysiące dni bez moderacji zmasowanej;-)), stworzyć model i zasady moderacji M rzucają się do "przycisków" tnąc głównie wpisy na bocznicy i powodując kolejne inkarnacje atoposa.

- brak przejrzstych zasad moderowania ( np. 3xwulgaryzmy = ban) powoduje wrażenie że jedyną zasadą moderacji jest własne "widzimisię" co oczywiście powoduje sprzeciw

- Lukar w końcu (nie mnie go oceniać) angażuje się średnio a wystarczy jeszczę pare chwil poświęcić żeby doprowadzić do porządku i mieć spokój zostawiając pracę nam.

A jak ktoś zamieści ogłoszenie na forum - "Zlecę ..." - górka to okazuje się że niektórym M "widzimisię" podpowiada że wpis jest OK - bo przecież co, kolumn nie sprzedaje.

Nie zamieszczaj ogłoszeń na forum - od tego jest zakładka ogłoszenia.

Jeden z bardziej jednoznacznych punktów niedopracowanego do końca regulaminu.

>Walery wybrales ladne przyklady, ja widze ciagle zlosc i zajadlosc, widac zalezy od chwilowego samopoczucia piszacego, faktyczeni bywa, ze jest napisane spokojniej, bravo...

co do ogloszenia "zlece", jesli slepo przestrzegamy zasady, ze brak ogloszen, to pewnie, wywalic, jelsi trzymamy sie zasady, ze tepimy ogloszenia jasno zwiazane z audio, to juz niekoniecznie.

>Walery podalem wpisy, ktore mnie po prostu zadziwiaja, trudno bym cytowal te, ktore mieszcza sie w jakichs normach dobrego wychowania. coz, na szcescie nie widuje tych osob, bo bym sie dopytywal live jak to jest heh

wiec wlasnie dlatego sie tak dziwie tej forumowej zajadlosci u czlowieka, co do ktorego slyszalem wlasnie to co piszesz :) po co ten jad, nerwy, miotanie sie, psucie atmosfery etc, wrzodow sie chlopina nabawi ot co, sam sie boje cokolwiek napisac do typa, raz to zrobilem ok. tydzien temu i pozalowalem...

pitdog, 12 Wrz 2006, 18:13

>co do ogloszenia "zlece", jesli slepo przestrzegamy zasady, ze brak ogloszen, to pewnie, wywalic,

>jelsi trzymamy sie zasady, ze tepimy ogloszenia jasno zwiazane z audio, to juz niekoniecznie.

Widzisz i to jest problem - "widzimisię"

Jest zgodne z regulaminem - zostaje

Nie jest zgodne - tniemy

I ograniczamy się do regulaminu a nie do "widzimisię", tylko najpierw go trzeba stworzyć.

sluchaj,a le wiesz - czasem np. wlasciciel forum moze i miewa swoje apokaliptyczne juz "widzimisie", i co? ma sie tlumaczyc nadal np. Jarowi1, ktory w swoim wilkiem gniewie najsprawiedliwszego znow ruszy kazacym paluszkiem i schmurzy czolo? ;)

omawiany punkt akurat jest prosty do dopracowania btw

pitdog, 12 Wrz 2006, 18:41

>sluchaj,a le wiesz - czasem np. wlasciciel forum moze i miewa swoje apokaliptyczne juz

>"widzimisie", i co? ma sie tlumaczyc nadal np. Jarowi1, ktory w swoim wilkiem gniewie

>najsprawiedliwszego znow ruszy kazacym paluszkiem i schmurzy czolo? ;)

No widzisz tu jest problem, bo M-om też się wydaje że są właścicielami.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.