Skocz do zawartości
IGNORED

PVC - relay volume control

veteran

Rekomendowane odpowiedzi

a gdzie je dostales w polsce? na rezystory.net cienko... na allegro podpasowaly wartosci? i czy zmieszcza sie one na plytke?:)

w sumie ja bysle zeby dac BEYSCHLAGi 1% i miec z glowy... co o tym myslicie?

zoltar7, do Ciebie jak i kilku innych osób płytki zostały wysłane w czwartek, także powinny już być. Natomiast aleksanero1 i inne osoby, które również chciały "kity" muszą niestety jeszcze poczekać przynajmniej do przyszłego tygodnia, za co przepraszam, ale przyśpieszyć tutaj niczego nie mogę.

Co do rezystorów, liczyłem, że znajdzie się ktoś, kto zorganizuje je z partsconnection, ale sprawa leży:( (a chciałbym PRP:) ).

Jedna rzecz której nie wiem, to które scalaki mają być w wersji SMD... bo na zdjęciach płytek nie wszystko widać. Może msfalcon mógłbyś tak szybko napisać które są SMD... chyba 3 z PVC ale nie jestem pewny i nie wiem co kupić, a długi weekend za pasem :(

to ja się pochwalę :-) (post z serii "komu mam to powiedzieć?"): wersja na przekaźnikach zettlera i rezystorach PRP, uruchomiona w tymczasowej obudowie ze starego magnetofonu.

odpaliło od pierwszego podania zasilania (pomijając uwalenie procesora przez pośpiech /tu podziękowania dla msfalcona za helpdesk!/).

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

post-6155-100004312 1209410472_thumb.jpg

post-6155-100004313 1209410472_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Może ktoś wie gdzie można kupić wyświetlacz LED 2x16 lub 2x20 ale z wielkością znaków ok. 10mm i w kolorze AMBER (pomarańczowe znaki na czarnym tle) lub ew. Negativ Green (Jasno zielone znaki na ciemno zielonym tle - jak na zdjęciu wyżej). W ARTRONIC nie mają takich wyświetlaczy w grupie dużych wyświetlaczy (BIG).

to szkoda. moze obudowe w miedzyczasie sobie sklepiemy ?

Ukryta Zawartość

;)

Ukryta Zawartość

Czy ktoś może mi udzielić informacji kto ma uruchomione PVC, na być może głupie pytanie, to ile stopni głośności ma PVC msfalcona, 8 czy 255, a może inna liczba, bo w końcu nie wiem? Do końca nie rozumiem, czy on będzie przełączał sie tylko między ośmioma pozycjami czy będą to kombinacje które dadzą np. 255 skoków głośności. A jeżeli inna liczba niż 8 czy 255 to co decyduje o ilości stopni głośności, czy krok w dB się ustawia?

zoltar7:

>Czy ktoś może mi udzielić informacji kto ma uruchomione PVC, na być może głupie pytanie, to ile

>stopni głośności ma PVC msfalcona, 8 czy 255, a może inna liczba, bo w końcu nie wiem?

kroków głośności jest 255 (maksymalnie, a poprzez konfigurację w odpalonym systemie można "widzieć" ich mniej, wg własnych potrzeb). wartości poszczególnych kroków ustalane są poprzez dobór odpowiednich wartości rezystorów w PVC. gdzieś wyżej w tym wątku msfalcon podawał link do kalkulatora, dzięki któremu można to dokładnie 'obejrzeć' (link podany przez msfalcona, a nie Petera Daniela)

Nie no o doborze rezystorów już wiem prawie wszystko u mnie od wczoraj są:

DALE 75, 150, 332, 681, 1k4, 2k2, 4k8, 9k09 Ohm.

Tylko się zastanaiam jak to działa, bo przyznam się, że nie rozumiem jak działa PVC.

To znaczy rozumiem, że nie jest tylko 8 kroków głośnoći (jak np. w mechanicznych drabinkach gdzie najczęśćiej jest 12, 23 lub 24 kroki), tylko w PVC jest tych kroków znacznie więcej.

To jak to działa ?

Może pytanie jest głupie, ale chciałbym pojąć zasadę przełączania tych przekaźników?

msfalcon PROSZĘ :)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.