Skocz do zawartości
IGNORED

PARADIGM MONITOR 7 CZY JBL NORTHRIDGE ?

lennox

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć Wam!

Oczywiście mam mały problemik, otóż mam amplituner Pioneer 915 i chce do niego kupić fronty(centralny i tylne mam)

No i tu jest dylemat. Zastanawiam się nad JBL Northridge E90 lub nad Paradigm Monitor 7. Wcześniej była opcja Magnat Quantum 505 bo podobno wygrały rywalizację z JBL Northridge???!!!! Mam pokój raczej niewielki tzn.18m2.

Bardzo proszę o pomoc bo nie wiem co kupić. Wiem, że najlepiej jest pojechać do sklepu i posłuchać ale nie znalazłem żadnego w którym były by wszystkie te głośniki a w każdym sklepie jest inny odsłuch.

Jeszcze raz bardzo prosze o poradę!!!

Z góry DZIĘKI!!!!

https://www.audiostereo.pl/topic/27572-paradigm-monitor-7-czy-jbl-northridge/

Do tego amplitunera nie ma najmniejszego sensu zakup żadnych z wymienionych kolumn bo jest on zbyt słaby żeby je napędzić, szkoda kasy po prostu. Prędzej będzie pasował zestaw JBL BALBOA czy coś jakaś tania KODA. Żeby myśleć o kolumnach które wymieniłeś trzeba byłoby mieć przynajmniej VSX 1015 ale nawet i dla niego Monitor 7 i E80 będą za trudne do głośnego słuchania. Lepiej zagrałaby jakaś używana Yamaha z wyższej półki albo Onkyo.

• 1 miesiąc później...
Gość masterofdeath6

(Konto usunięte)

A poza tym z E80 na ten pokój trza ostrożnie.Mam 18m2 ale pokój jest bardzo oobliwy i dają jakoś radę.O E90 zapomnij.Mr Norwidos słusznie stwierdził kwestię wzmaka :)

:

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.