Skocz do zawartości
IGNORED

Snobizm, ignorancja i tym podobne...

Adunaphel

Rekomendowane odpowiedzi

Ja proponowałbym zakładkę FRUSTRACJA ;))

Tylko trzeba byłoby ściągnać kilku kolegów-forumowiczów-psychoanalityków w celu poprawy samopoczucia niektórych forumowiczów ;))

pozdrawiam jodel

jodel

Nie widzę przeszkód, żebyś mógł, jak to ujałeś "ściągnać kilku kolegów-forumowiczów-psychoana lityków" :-)

Np. do watku "brak humoru na forum" ?

Pozdrawiam

pani Aniu, czy tez Małgosiu - zółwie zdecydowanie NIE POWINNY jadac sałaty. Pisze to w trosce o zdrowie wszelkich skorup bedacych w ewntualnym posiadaniu osob odwiedzajacych ten watek :).

Dodam swoje 3 gorsze a propo słów autora...

Nie znam się na sprzęcie tak, jakby chciał się znać i faktycznie odczuwam pewną tremę przed zadaniem pytania na które odpowiedź zna 95% użytkowników forum a ja nie. Wielokrotnie bowiem widziałem mało twórcze i niewiele wnoszące odpowiedzi na pytania mniej doświadczonych forumowiczów.

Co do wątpliwości pani Ani... przeglądając forum od jakiegoś czasu (robiłem to jeszcze przed rejestracją) na "bocznicę" zajrzałem... dwa, trzy razy, nie więcej. Słowa autora skierowane są do "stereowiczów" i jest to jak najbardziej właściwy dział:)

Pozdrawiam serdecznie

Edycja postów by się przydała. Miało być:

Po bardzo zaczepnym tonie wypowiedzi widać, że to raczej tym razem pisze pan annawroc.

To jeszcze coś dołożę

>Jodel

Sam założyłeś temat o wpływie stolika na dźwięk, który ma też tyle wspólnego z zakładką stereo, co ten wątek.

A teraz masz pretensje do innych o to, że nie zakładają tematów we właściwych zakładkach.

Temat jak najbardziej dotyczy forum. Chodzi merytoryczność odpowiedzi.

Posiadanie sprzętu za kilkanaście tysięcy nie czyni z człowieka audiofila.

Płytoteka, dogłębna znajomość twórczości swoich ulubieńców, to są wyznaczniki, a nie monobloki, preampy.

Biorąc pod uwagę hipotetyczną średnią wieku i typową ewolucję muzyczną, to typowy audiofil to osoba której sprzęt

jest w ścisłej czołówce jednak ma swoje lata ( po co mu lepszy).

Tak więc wystarczy sprawdzić sprzęt i wszystko wiadomo.

Ten temat przerabiałem na forach CB, 144MHz, a szczególnie na komp forach. Ci ostani to dopiero wyścigowcy. Biedacy muszą zmieniać sprzęt przynajmniej raz w roku by utrzymać się w czołówce.

Panie Nienormalny

to, że wątek jest kierowany do "stereowiczów" nie znaczy,że ma być w zakładce stereo. W zakładce stereo rozmawiamy o stereo, a nie o tym, co dotyczy "stereowiczów"

Cóż, z całym szacunkiem powiem "nareszcie". Mnóstwo jest tu wątków cokolwiek lekko związanych ze stereo i dziwne, że akurat ten pani tak bardzo przeszkadza. Zapewne temat niewygodny...

W tym przypadku treść jest ważniejsza od podziału forum i dla dotarcia do większej liczby osób powinien być zamieszczony włąśnie tutaj.

annawroc... rozumiem, że jest was dwóch, ale po co piszecie 4 razy o tym samym... a może jest was 4? ale jeśli tak to może inne forum było by bardziej fascynujące dla was?

przepraszam, za złośliwość, ale wystarczy chyba raz wypowiedzieć swoje zdanie a nie powtarzać je po kilka razy. Tym bardziej, że poucza się tu kogoś w związku ze śmieceniem... a wasze "żydowskie trzy grosze" do tej sprawy wypowiedziane kilkukrotnie to niby co?

Zakładka o śmieciowym hi fi nie miała by racji bytu według mnie bo kto by rozgraniczył co jest śmieciowe a co nie...

dla mnie śmieciowe są tonsile, altusy, jakieś nudżetowe pioneery, dla kogoś mój sprzęt to kompletne śmieci... pozatym wiele osób niechętnie by chciało pisać w takiej zakłądce. Pozatym stereo to stereo... nie musi kosztować 10000 pln.. dlatego dobrze by było gdyby zacni audiofile jednak spóścili z tonu. Korzyści będą obopólne - ludzie początkujący unikną wielu błędów, oszczędzą swoje cieżko zarobione pieniądze a "wielcy audiofile" nie będą czuć skrycie zażenowania z powodu swojego zachowania.

Widzę że rozpętałem burzę w szklance wody...a nie o to mi chodziło. Chciałem jedynie uzmysłowić co niektórym członkom tego forum fakt zamieszczania przez nich ironicznych,sarkastycznych i często obrazających zadającego pytanie postów,które na pewno mu nie pomogą a jedyny ich skutek będzie taki, że ta osoba już więcej nie odwiedzi tej strony, a co za tym idzie w miare nabytego doświadczenia nie pomoże innym!!! Rozumiem że należy piętnować debilne pytania 13latków, którzy często nawet nie mają pojęcia o co tak na prawdę pytają, i tu mało kulturalna forma odpowiedzi się sprawdza, bo zapobiega zaśmiecaniu forum. Jest jednak grono ludzi, którzy rzeczywiście zaglądają tutaj aby rozwiązać jakiś problem albo zasięgnąć informacji; najczęściej są to zupełni laicy, ale zadają konkretne pytania(często bardzo prozaiczne), na które chcieliby otrzymac konkretną odpowiedz...

>Widzę że rozpętałem burzę w szklance wody...a nie o to mi chodziło. Chciałem jedynie uzmysłowić ..."

Widzisz, to samo robi bardzo wielu.

Uzmysławiają, prostują, ukierunkowywują, wykładają i uświadamiają...

Może dlatego tak właśnie to forum wygląda.

>Rozumiem że należy piętnować debilne pytania 13latków, którzy często nawet nie mają pojęcia o co tak na prawdę pytają, i tu mało kulturalna forma odpowiedzi się sprawdza, bo zapobiega zaśmiecaniu forum

A tu się z Tobą nie zgodzę. Oni najczęściej zadają te pytania zupełnie poważnie i bez debilizmu. Najprościej, jeśli Ci się nie podoba, zrób tak jakbyś chciał, by inni 'starzy' na forum powinni zachować się w stosunku do Ciebie, jak zapytasz o coś debilnego.;-) Ech to szkiełko w oku...

Arsen Lupin, 21 Sie 2006, 12:18

>A Nikon i tak jest lepszy ! :P

Ja tez wole Canon'a z kilku wzgledow:

1. Naped AF w obiektywie.

2. Mniej manualnie absorbujaca i wygodniejsza obsluga Canon'a niz Nikon'a.

3. Optyka Canon z serii L jest niestety sporo lepsza od topowych Nikkorow :-(

Do Nikona mialem zawsze sentyment (ach ta FM2...) ale kiedy przychodzilo do wygody i ergonomii uzytkowania to Canon zawsze mnie przekonywal.

I tak moja ulubiona ostatnio maloobrazkowa zabawka jest dalmierzowy Contax G2...do tego Planar od Zeiss'a i mozna sie bardzo dobrze bawic :-)

Jodel

Zydelek i zyzio dali sie juz poznać iwiększość dorosłych uczestników forum juz dawno wrzuciła im ignora... więc niezależnie co powiesz jesteś w mniejszości (zapytaj sie o zdanie o Zydelku np. jozwy albo elberotha).

Natomiast, procentowy skład forumowiczów podany przez Clanera jest bardzo trafny. Od dawna to widać, że ludzi majacych cos do powiedzenia o audio jest kilku. Jedyna zakładka, która działa rozsądnie to Muzyka...

=> mrbudziol

Podać dłonie ? Chyba nie wierzysz w to co piszesz - to forum "dorosłych" za audiofreakem na czele ! :)))) Szkoda, że ci "dorośli" sami nie dostrzegają jacy są naprawdę, ale przecież od dawna wiadomo, że każdy wariat myśli, że jest zdrowy :)))))

Najlepsze na tym forum jest to, ze jeśli ktos ma inne zdanie to od razu jest twoim wrogiem, niektórzy nie potarfią patrzeć z dystansem, wystarczy, że audiofreak kocha PAL-a i to coś za 990 zł zwane Powerportem ;)))), a zyzio nie i już audiofreak nienawidzi zyzia :)))) ZXresztą 60 % wpisów audiofreaka na tym forum dotyczy zachwytów nad technologią PAL-a - zresztą co ja tu dużo będę pisał wystarczy przejrzeć wpisy "dorosłych" :)))

• 2 tygodnie później...

>audiofreak 22 Sie 2006, 10:20

>Jodel

Zydelek i zyzio dali sie juz poznać iwiększość dorosłych uczestników forum juz dawno wrzuciła im ignora... więc niezależnie co powiesz jesteś w mniejszości (zapytaj sie o zdanie o Zydelku np. jozwy albo elberotha).<

a ja i tak lubię poczytać Zydelka i zyzia :)) w przeciwieństwie do jozwy czy Elberotha - tego to nazwałbym snobem - nooo! może przesadziłem ;))

pozdrówka jodel

>>Jodel

>Zydelek i zyzio dali sie juz poznać iwiększość dorosłych uczestników forum juz dawno wrzuciła im

>ignora... więc niezależnie co powiesz jesteś w mniejszości (zapytaj sie o zdanie o Zydelku np. jozwy

>albo elberotha).<

Trudno się dziwić, jeśli sie jest w branży i żyje z tego ile się ludziom 'ciemnoty' w tej dziedzinie wciśnie. A i zyzio i Zydelek raczej do tego klubu nie należą ;-)

A tu bezinteresowna opinia Zydelka :O)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Zyzio...zes sie do tego PAL tak przyczepił jak rzep do dupy psa ?! Zgwalcili cie w dupsko ta ich listwa? Czepiales sie Veluma, NEELA itp. W zasadzie ciagle cos ci nie pasuje!Jestes inteligentny inaczej i dajesz na to wybitne dowody ;) To choroba jest!Zacznij zamiast pisac czytac co pisuja o tobie, moze sie czegos nauczysz od kolegow majacych jakas wiedze i kulture ?

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.