Skocz do zawartości
IGNORED

Tonsil Maestro II 180 czy 130?

TECHNICS

Rekomendowane odpowiedzi

cze tak jak w tytule kture kolumny są lepsze i czym się to objawia.Wiem tyle ze 180 są mocniejsze od 130.Jak jest w przypadku jakosci dzwięku.Mają byc do muzy typu techno,house,trance i inne style przaktycznie wszystko słucham.Pozdro

https://www.audiostereo.pl/topic/27823-tonsil-maestro-ii-180-czy-130/

Dobra tak na poważnie Ci powiem, że do tego czego słuchasz najlepsze będą kolumny mocne, z obszernym niskim basem.

Tak więc bierz 180.

Ale najpierw porUwnaj z Altusami - różnicy i tak pewnie nie usłyszysz, a kolumny o parę baniek tańsze...

>Ale najpierw porUwnaj z Altusami - różnicy i tak pewnie nie usłyszysz, a kolumny o parę baniek

>tańsze...

Przdmówca chyba nie słyszał obu kolumienek. Maestro to zupełnie inna bajka w porównaniu do Altusów( posiadane kiedyś).Technics jako posiadacz Maestro II 180 polecam te kolumienki gdyż w tej kategorii cenowej trudno o co lepszego. Naprawdę przyzwoite kolumienki z mocnym, nisko schodzącym basem. Pokazują co potrafią z wydajnym pradąwo wzmakiem - z doświdczenia wiem że ze słabeuszami są nieco ospałe. W porównaniu z konkurencją typu Tannoy M4, JBL E 80 tonsile wypadają bardzo pozytywnie.

>wydajno pradąwo wzmak to chodzi o jego moc na koncówkach mocy gdzie podpina sie głosniki czy pobur

>z gniazdka?

Wydajno pradąwo wzmak to chodzi o to że morze dostraczyć głąśnikowi dórzo amperuf.

Sorki za ironię mojego poprzedniego wpisu, ale jest tak, jak napisałem: niektóre wzmacniacze, nominalnie wydawałoby się o dużej mocy, po obciążeniu trudnym głośnikiem nie potrafią dostarczyć głośnikowi odpowiednio dużego prądu, czyli natężenia (P=UxI), bo producent poskąpił dobrego zasilacza. Wzmacniacz solidnej firmy nie boi się niskiej impedancji głośnika i potrafi dobrze zagrać z każdym.

TECHNICS

Uch, popraw ortografię...

Ale do rzeczy- jak już pisałem duża moc to nie wszystko. Ważne, jak wzmacniacz reaguje na obciążenie głośnikiem o niskiej impedancji (mało ohmów). Bardziej łopatologicznie- lepszy jest ten, który nie wymięka, gdy pdłączysz kolumny 4 ohm i posłuchasz kilka godzin na cały gwizdek, a wzmacniacz będzie grał i nie zmieni koloru. Z dwóch podobnych wzmacniaczy, lepiej wybrać cięższy.

Jak można to ująć jaśniej??? Może ktoś inny pomoże, bo ja też już wymiękam.........

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.