Skocz do zawartości
IGNORED

JBL E_90 czy PARADIGm MONITOR 7v4 ????

denon.dcd.2560

Rekomendowane odpowiedzi

jakis czas temu pytalem sie was, Forumowicze, o rade w związku z zakupem kolumn podłogowych do stereo.

opinie były różne, chodziło o cenę 1700-1800zł, bylem w sobotę na odsłuchach, z podłogówek najlepsze moim daniem byly JBl E-90. podobaly mi się. lecz gdy podlączylęm małe monitory

PARADIGM MONITOR 3v4, to ZGLUPIAŁEM. i teraz na allegro mam okazjekupic powystawowe PARADIGMY MONITOR 7V4, i naprawdęnie wiem czy JBL, czy PARADIGM. waszym zdaniem-co zrobic? czy te paradigmy grają podobnie jak mniejsze monitor 3? bo jesli dźwięk z 7v4 jest zblizony do 3v4, to biore te podłogowe Paradigmy.

https://www.audiostereo.pl/topic/27849-jbl-e_90-czy-paradigm-monitor-7v4/

he, moja rada to nie bierz powystawowych...jak coś później będzie trzeszczeć czy syczeć to się bedziesz zastanawiał czy aby ktoś je nie przegrzał na wystawie...odradzam serię monitor - jesli juz paradigm - to studio - a jak słuchałeś mniejszych kolumn to nie licz,że większa zagra tak samo w takim samym pomieszczeniu..pozdr.

Witam

A ja powiem inaczej, jeśli Paradigm to wszystko poza Studio, tylko i wyłacznie seria Monitor jest warta uwagi cena/oferowany dźwięk (który tak na mrginesie mnie nie odpowiada absolutnie).

7v4 zagrają dużo żwawiej, lżej (tzn. nie "mientko" ale gra w dużym pomieszczeniu tych kolumienek to będzie coś.

Jeśli dźwięk mniejszej siostr/brata Ci odpowiada, to bez zastanowienia.

A to że powystawowe to nie jest wielka sprawa, napewno wystawki są lepsze niż second-hand, bo wiesz że to co sie z nimi działo miało jakieś ograniczenie, i ktoś tego pilnował.

Pozdrawiam

lolipop, 27 Sie 2006, 23:13

> A ja powiem inaczej, jeśli Paradigm to wszystko poza Studio, tylko i wyłacznie seria Monitor jest

> warta uwagi cena/oferowany dźwięk (który tak na mrginesie mnie nie odpowiada absolutnie)

W nawiasie jest IMO powód, dla którego nie należy za bardzo wierzyć koledze, gdy wypowiada się na temat Paradigmów. ;)

Te kolumny albo się lubi, albo nie. Mało kto jest obojętny. Gdy się nie lubi, wszystkie grają marnie, bo po prostu zupełnie inaczej, niż preferencje. A jak się lubi i słyszało się przedstawicieli różnych linii produktowych, to widać jak na dłoni, że seria Studio to zupełnie inna jakość, niż pozostałe (włączając topową serię Signature, choć oczywiście kto inny wtedy jest górą).

denon.dcd.2560,

do tego co sluchasz najlepsze beda e90, mam podobne preferencje co do dzwieku tj. dobra soczysta gora, jebitny bas i wycofany srodek. jestem na nie tez zdecydowany tylko na razie perturbacje z funduszami. podobno jbl maja tylko troche najnizszego basu malutko ale to ktos inny o tym musi napisac.

Piotrek608

> Do tej muzy którą ty preferujesz to zasadniczo polecam ci Paradigmy...solidna robota.

blomin

> do tego co sluchasz najlepsze beda e90,

Hihihi... No to autor wątku na pewno już wszystko wie... ;-)

o licho no to Ci pomoglismy ze rany narody..hm dcd2560 piekna szeroka scena bardzo analityczna w głąb z dobrym monitorem to bedzie niemalze odjazd..jezeli monitorek bedzie miał lekko podbity bass to jeszcze uwydatni dobre cechy tego cd..co ciekawe podejrzewam ze muza klasyczna tez fajnie na tym wyjdzie;-0

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.