Skocz do zawartości
IGNORED

ranking operacyjnych

senicz

Rekomendowane odpowiedzi

no ciekawe? a wiecej?

tak naprawde to jakosc dzwieku zwiazana jest z pewnymi specyficznymi znieksztalceniami. Np. moj op na tran. dlatego jest taki super bo nie ma tego specyficznego zjawiska typowego dla op - szorstkosci dzwieku. Nawet uklady super liniowe na lampach siadaja przy nim. Jak wiecie ja jestem samoukiem wiec nie potrafie wytlumaczyc o co chodzi? Ale gdy moj wegetarianizm sie poglebi prawdopodobnie bede w stanie zrozumiec dlaczego?

Jesli ten preamp z elektora jest tak dobry to wystarczy dodac stop. wyjsciowy i mamy super koncowke mocy co?

a za to ja jestem świerzo po 2 godzinkach słuchania różnic między AD797 a NJM4580 w moim 227esd. Przed stabami 1500uF FC, za stabami 470uFLXY + 1uF WIMA MKT i niestety ale nie wiem czym Wy siętak rajcujecie, AD797 o wiele lepiej, i w dole pasma jest porządek, a i góra nie jest taka rozwrzeszczana jak na 4580. To sa moje wrażenia.

Poza tym jak ktoś ma okazje to niech sobie powymienia opy w Yamaszce CDX-396MK2 ... niby taki gówniany NJM2086 tam siedzi... a spróbójcie sobie go wymienić na np. AD8066 czy na NJM5532 chociażby... najlepiej zagra na NJM2086 dlaczego ?? Bo wszystko zalezy od aplikacji.

K2-W George Philbricka

I krótki opis

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Może ktoś zrobi? Właściwie jedyna uciążliwość to zasilanie +- 300V :-).

post-9051-100007025 1170299080_thumb.gif

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Jestem Europejczykiem.

chyba bede sie mogl przytulic do jednej z firm na AS2006 ale na duzej sali. No i tu jest problem bo te male vify 10cm moga sie nie wyrobic na srednicy. Gore zrobie na wysokoch od Mistrza Waldemara jak mi sie uda wyludzic od niego 2 glosniki a jak nie to na cobrach. Bas jednak na stx 42cm. No to zabieramy sie do roboty.

Narazie nie wiem na czym zrobic zwrotnice aktywna bo duzo elemntow typu op. Bede mussial zrobic odsluchy op bo robic na tranach to mi sie nie usmiecha. Zbyt duzo elemntow. W dvd zamocuje potencjometr i nie bede musial uzywac preampa. Oczywiscie sala bedzie tylko na kilka godzin na prezentacje. Byc moze bedzie jakis konkurs a nagroda bedzie uscisk dloni prezesa.

• 4 miesiące później...

Obejrzalem teraz dopiero pdf do tego lm4562. zastanawialo mnie jak to jest z tymi thd? takie male a ja mam w swoich ukladach duzo wieksze?? troche wyjasnia sprawe uklad pomiarowy w jakim te thd mierza. Wiec uzywaja AP 2 cascode? i tak wyjscie z AP podaja na + OP a wej AP na wyjscie op. NFB obejmuje wyjscie OP i wej - przez 100om i zwejscia + do wej - OP jest rozpiety 30om? uklad calkowicie nierealny w zastosowaniach ale byc moze dajacy swietne rezultaty pomiarowe.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.