Skocz do zawartości
IGNORED

BI-wiring i Bi-ampling - o co chodzi

denon.dcd.2560

Rekomendowane odpowiedzi

dzięki ale mi chodziło mi o bi-amping takiego pojedyńczego wzmacniacza :)

a w Denonie 2106 owszem próbowałem bi-ampingu ale niestety - nic (albo niewiele) on dawał (przynajmniej z Paradigm Monitor 7v4 które wcześniej miałem), liczyłem na poprawę dynamiki i basu, ale nic z tego

masterofdeath6, 21 Mar 2007, 14:57

>Bi-amping to urzycie 2 wzmacniaczy, to czy ma 4 czy 8 to nie ma znaczenia.

Właściwie to czterech dla stereo , a dokładniej to chodzi o ilość końcówek mocy. Więc jeden wzmacniacz ( jako element ) wystarczy .... byle miał odpowiednią ilość wzmacniaczy ( w sensie końcówek mocy ) ;)

Co do pytania don11... to A+B w większości wzmacniaczy stereo to tylko zwora w "pudełku" wzmacniacza więc praktycznie przy 2 kablach na kanał będzie zwykły bi-wire

no właśnie ja myślałem że A i B we wzmacniaczu to są 2 pary końcówek mocy, tymczasem tak jak mówicie jest to jedna para, wogóle to bałwan ze mnie bo nie zwróciłem uwagi że jest podana informacja o dopuszczalnej impedancji osobno dla "A lub B" i "A+B"... tylko pytanie czy wszystkie wzmacniacze stereo z wyjściem na 4 kolumny mają jedną parę końcówek mocy czy są też z dwiema parami ?

masterofdeath - Denon 2106 podobnie jak większośc ampli 7.1 umożliwia bi-amping jeśli nie wykorzystujesz 7 kanałów tylko typowe 5, wtedy te 2 pozostałe końcówki od tylnych surroundów (tam idzie sygnał identyczny jak na fronty) można wykorzystac do bi-ampingu (czyli np bas zasilają końcówki od frontów, a wysokie końcówki od tylnych surroundów, lub na odwrót w zależności od konkretnego amplitunera)

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.