Skocz do zawartości
IGNORED

Wybór kolumn

Modrus

Rekomendowane odpowiedzi

Witam serdecznie,

Proszę o pomoc w wyborze kolumn głośnikowych. Głośniki, które biorę pod uwagę podzielę na 3 grupy.

1) Przedział cenowy do 1000zł.

1)Elac 105 (jest jakas promocja czyt. wyprzedaż - 999zł.). Czy warto sobie zawracać głowę tym elackiem 105. Na sieci praktycznie nie można nic znaleźć na temat tych głośników. Czy warto ich posłuchać - cena atrakcyjna tym bardziej że w roku 2004 kosztowały 2400zł.

2) Mission M32i (970zł.) - oceniane jako referencyjne w swojej klasie cenowej. Brat ma komplet serii M70 (M71 i M73 i rzeczywiście ładnie grają).

2) Przedział cenowy do 2000zł.

1) Usher S520 (1299zł) - dobrze oceniane w różnych czasopismach.

2) Epos M5 (1800zł) - również bardzo dobrze oceniane.

3) Przedział cenowy do 2500zł.

1) Epos M12.2 (2500zł) - bardzo dobrze oceniane.

2) Dynaudio Audience 42 (2500zł) - także bardzo dobrze oceniane.

Problem w tym, że te wszystkie głośniki są referencyjne w swoich klasach cenowych.

Moje pytania są następujące. Potrzebuję głośników możliwie uniwersalnych, do każdego rodzaju myzuki, których można by słuchać godzinami. Generalnie, czy warto wydawać na głośniki więcej niż 1000zł. Chodzi mi głównie o następny zakres cenowy (do 2000zł.) Czy będzie zauważalna różnica w jakości dzwięku - nie w charakterze dźwięku tylko w jego jakości. Czy lepiej kupić głośniki albo do 1000zł albo póżniej rozważać zakup głośników w cenie powyżej 2000zł (3 kategria cenowa w pytaniu). Co wy byście drodzy forumowicze wybrali - biorąc pod uwagę również to, że w przyszłości chciałbym zmienić przynajmniej wzmacniacz na inny a głośniki miały by pozostać.

Pozdrawiam Modrus

https://www.audiostereo.pl/topic/27988-wyb%C3%B3r-kolumn/

dwa miesiace temu wybierałem spośród M5,S-520,Dynaudio 42 i Quad 11l.Wybór padł na M5.S-520 zdecydowanie poza stawką.Pozostałe trzy graja zdecydowanie lepiej-pełniejszym dźwiękiem.Dla mnie istotna była cena,wiec wybrałem najtansze sposród tej trójki -M5.Różnice są ale na CA łatwe do pominięcia.

https://www.audiostereo.pl/topic/27988-wyb%C3%B3r-kolumn/#findComment-601291

Moim zdaniem od kolumn zalezy najwiecej. Poza pokojem odsluchowym oczywiscie. Bardzo wazne jest tez to ze te kolumny zupelnie inaczej zagraja u Ciebie w domu niz w salonie. Naprawde warto wypozyczyc je do domu na odsluchy.

https://www.audiostereo.pl/topic/27988-wyb%C3%B3r-kolumn/#findComment-601323

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.