Skocz do zawartości
IGNORED

Usher R-1.5, cd Krell kav 300cd i ...

emesze2

Rekomendowane odpowiedzi

ATC scm35 lub nowe 40 ;) bylo ok, choc ostatecznie zmianilem koncowke na cos innego, wlazila "tranzystorowosc", taka szorstkosc na srednicy i na gorze.

moze tez warto sprawdzic nowe jmlab electry (te takie ladne ;), jesli lampowy pre by byl by nadac nieco kulturki.

a moze i warto zmienic wzmak...

Byłoby ciekawie.

Twój Usher na basy, lampowa końcówka Omak na środki i góry, i do tego pre lampowy. No i Twój zacny CD.

Jak zagrałoby wtedy IRS Epsilon ?

Mówią, że Usher ma niezły dół...

Może się spotkamy?

"Measurements can provide a measure of insight, but are no substitute for human judgment. Why are we looking to reduce a subjective experience to objective criteria anyway? The subtleties of music and audio reproduction are for those who appreciate it. Differentiation by numbers is for those who do not".--Nelson Pass

Znaczy się - nie masz ochoty na odsłuch ?

"Measurements can provide a measure of insight, but are no substitute for human judgment. Why are we looking to reduce a subjective experience to objective criteria anyway? The subtleties of music and audio reproduction are for those who appreciate it. Differentiation by numbers is for those who do not".--Nelson Pass

>Harvi Amphion z Usherem... bo ja wiem, moglo by byc zbyt ostro. chyab , ze by ten odpowiedni pre sie znalazl. predzej te Dali, jak sie lubi smooth jazz i niewiele wiecej ;)

>Emesze2 milosc... Twoja do Ushera :) ja nie zakochany, ja zasluchany w muze wreszcie.

ta koncowke faktycznie mozna lubic, ale jak sie porowna z tym i owym... mi to lubienie przeszlo , choc nadal uwazam , ze to swietny klocek. oomph jest, ale brak gladkosci

emesze2 => przez krótki czas byłem posiadaczem końcówki Usher 1.5.

Zestawiając ją z BC Acustik Araxe (nie wiem jak to się pisze ;-) usłyszałem jeden z najlepszych dźwięków jakie kiedykolwiek w ogóle słyszałem.

zukzukzuk

Odsłuch jak najbardziej

BC Acoustik Araxe teoretycznie powinno być zbyt ostro, trzeba będzie poszukać parky do posłuchania

Jedno jest tylko, Gutek chyba lubimy troszkę inną szkołę dzwięku...;-)

Aktualne poszukiwania wynikają z zastanowienia dokupić preARCH, (można wreszcie posłuchać w Polsce) czy za te pieniadze kolumny... Wydaje mi się, że większy skok uzyskam zmieniajac kolumny.

Pitdog

Z tym odstrzałem to przesadzasz ;-) Gdyby podpiąć do Twoich klocków moje źródełko jeszcze bardziej pokochałbyś swoje ATC ... :)))

>Emesze slusznie prawisz, moj cd sony gra poprawnie i nic wiecej, troche beznamietnie, bez ikry. kiedys wpialem na chwile wysokiego naima i wszystko ozylo...

ja pisalem jeno o kolumnach i ew. kiedys koncowce odnosnie Twojego systemu :)

emesze2 =>przeczytaj co napisałem ;-)

Nie mówię o żadnej szkole dźwieku ,mówię o kategoriach bezwzględnych.

To ,ze nie sprzedałem wtedy McIntosha i nie zatrzymałem Ushera 1.5 ..............;-)

Chyba nutka snobizmu ;-)

Acha , kolumny też nie były moje ;-)

Czasami tak jest ,kolega szukał wzmaka do BC A.A, pamiętam kombinował jkąś lampkę bo przeciez kolumny o dużej skuteczności itd.

A to był czysty przypadek. Podłączyliśmy Ushera do nich i nas obu zatkało.

Dodam ,że znajomego nie bylo stać na zakup Ushera 1.5 ;-(

Dodam jeszcze ,że wtedy podłączaliśmy do BC A.A integrę McIntosha 6850 (w tamtym czasie jedną z lepszych integr w ogóle ) i ......... ;-( bez komentarza. Jak masz możliwość to po prostu podłącz i posłuchaj ;-)

Pitdog

To takie żarty na rozruszanie, bo trudno było mi dzisiaj się obudzić ;-)))

Jeżeli w kategoriach bezwzględnych to nie mam wyboru... Choć nie wierzę, że człowiek jest wstanie być tak obiektywny...

Problem jest jeden Araxe sa juz nie produkowane :((

A plus taki, że nie są to zbyt drogie kolumny, liczyłem się z wiekszym wydatkiem

Snobistycznie to oko ucieka mi na Thiele 2,4, ale to tak snobistycznie...

emesze2 => to tak jest , gonisz kroliczka, uciekasz w duże wydatki, egzotyczne firmy ,zestawienia

a tu kolumny niepozorne ,tak na 4 (pamietam namawiałem znajomego ,aby je sprzedał )

Cała rzecz w tym , aby nie bylo za ile ? Tylko, co z czym ;-)

( oczywiscie na pewnym poziomie odniesienia)

Tego się już nauczyłem, zresztą jak popatrzysz na moje klocki to raczej nie wchodziłem w obszary, aby tylko wydać pieniądze i powiedzieć, że ja mam taką markę albo taką... ;-)

Witaj Doman,

Czyżbym myślał o tej samej HI-Endowej konstrukcji wyrastającej daleko poza naszego słuchu możliwości poznawcze ?

Gutek

A kolega jeszcze jest w posiadaniu tych kolumn? Dlaczego go namawiałeś do sprzedaży ? ;-)

>Czyżbym myślał o tej samej HI-Endowej konstrukcji wyrastającej daleko poza naszego słuchu możliwości

>poznawcze ?

Tak o tej jednej, jedynej co otwiera oczy (uszy) niedowiarkom:). Mysle, że taki full wypas by był jak znalazł, bo chyba nie masz jeszcze żadnego haha.

Przepraszam za ten wpis, ale jakos nie moglem sie powstrzymac:) Juz nie bede obiecuje.

Doman

Wydaje mi się, że my obaj towarzysze doli i niedoli w przesłuchiwaniu HEEEJ-ENDU z pewnej firmy możemy sobie pożartować, bo nic nam więcej nie pozostało od pośmiania z samych siebie.. :))))

Gutek

A co z basem w tych kolumnach, bo katalogowo to zbyt nisko nie schodzą.

emesze2 => BC Arakse z Usherem 1.5 siedzieliśmy zachwyceni i do niczego nie mogliśmy się przyczepić , dynamika, bas jak na koncercie, mikroszczegóły ich energetyka ,szkoda gadać, pamiętam słuchliśmy wokalistyki jazzowej. Za preamp robil CD Accu ( nie bylo Pre ;-)

> Emesze 2

Czyżby szykował się wakat na funkcji prezesa klubu Ushera ? :-) Emesze, czy chcesz nas opuścić ? :-)

Myślę, że dobra zmiana może być tylko jedna: Usher z wyższej półki ! ;-)

Ps.

Trudno o rady jeśli nie określasz, co Ci nie pasuje w obecnym systemie i czego się spodziewasz po nowych kolumnach. Generalnie sądzę, że krok w przód to może być dobra konstrukcja 2,5- 3 drożna. Zyskasz większą swobodę, rozmach i separację o co trudno w konstrukcjach 2 drożnych. Ale Ushery 6311 mają duży potencjał i są bardzo przejrzyste więc nie wiem, czy nie lepiej pozbyć się końcówki R-1,5 i zapiąć mocną lampę. Ja właśnie w tym kierunku chcę spróbować.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.