Skocz do zawartości
IGNORED

Kombinacje ProJect Headbox mkII + Grado

Maro

Rekomendowane odpowiedzi

Pozdrawiam wszystkich forumowiczów. No właśnie i co dalej... Zakupiłem ostatnio tytułowy wzm. słuch. i przymierzam się do słuchawek. Moje obecne Triasuny rodem z Pewexu to suchość i nachalność, słowem, nie chce sie zakładać na głowę. Po odsłuchach (przeprowadzonych jednak na Headboxie SE) w kolejności Sennheiser 600, 650, 580 Beyerdynamic 900 i Grado RS 80 doszedłem do paradoksalnego wniosku, że im taniej tym lepiej dla muzyki i komfortu użytkowania (tj. w tym przypadku, w moim odczuciu). I stanęło na Grado, ale tu mam pytanie do zaznajomionych z tematem słuchawek Grado i wzm ProJect. Czy do owego podstawowego Headboxa dokupić Grado RS 80, czy może lepsze słuchawki Grado RS 125, czy też wymienić wzmacniacz na wersję SE i zostać przy RS 80? Jeszcze raz:

1) Headbox Mk.II + RS 80

2) Headbox Mk.II + RS 125 (nie słuchałem)

3) Headbox SE + RS 80

Chciałem dodać, że system słuchawkowy traktuję jako uzupełniający/zastępczy umilacz czasu spędzonego z muzyczką i raczej nie przepadam za dźwiękową żyletą. Za to jędrność, gładkość, wypełnienie i basik sobie cenię.

https://www.audiostereo.pl/topic/28021-kombinacje-project-headbox-mkii-grado/

Zbig>>

raczej nie powiedziałbym,że obszeriejszy, ale bankowo w 80tkach schodzi niżej. W ogóle są bardziej szczegółowe.

Ten nowy Headbox jest (z tego co pamiętam) jeszcze skromniejszy od starego, a tamten też nie był wysokich lotów

Co do grado to polecam Sr80

Ja mam je oraz RS-2 i powiem w ten sposób. siedząc pewngo dnia w salonie i odsłuchując, doszedłem do smutnego wniosku, że jakoś nie specjalnie opłaca się kupować nic powyżei Grado Sr80, jeżeli nie ma przed sobą przedrosta Reference.

Co do headboxa, to słyszałem że nie jest najwyższych lotów i nie wiem jak gra z Grado, choć, ja osobiście idę w kierunku lamp, choć po drodzę zachaczę o wzmacniacz grado Ra1, którego schemat zamieciłem w zakładce DIY

"RA1 na szybko" - taki był temat.

Ps. czy to nie ciekawe że te Grado sr80 to pewjen kluczowy zawodnik. jak dla mnie w cenie 500-1000 to jest best buy.

Gratuluje wyboru i życzę miłych wielogodzinnych odsłuchów ; )

Obecnie mam Headboxa SE i Grado 125. Wcześniej grałem na SR-80. Słuchałem także mkII - uważam, że gra znacznie słabiej pod każdym względem niż SE. Różnica między nimi jest znaczna i odczuwalna (myślę zarówno o porównaniu obu projectów jak i grado). Moim zdaniem taka kombinacja (SR-125 i SE) to dobre połączenie na początek. Grado dobrze komponują się z Pro-jectem. Znacznie lepiej niż np. z Beyerdynamic`em DT-990 któremu zdecydowanie brakowało basu z tym wzmacniaczem. Miałem ostatnio okazję posłuchać przez kilka dni RS-2 - to zupełnie inna półka zarówno brzmieniowa jak i cenowa - niestety. Jeśli jeszcze nie kupiłeś wzmacniacza to warto posłuchać paradoxa - miałem go na odsłuchach przed zakupem projecta i uważam, że jest to wzmacniacz jednak znacznie lepszy (myślę o przestrzenności dźwięku i jakości sopranów zwłaszcza).

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.