Skocz do zawartości
IGNORED

Jaki dobry wzmacniacz do 300 zł max 350z

Foldback

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Jaki wzmacniacz kupić taki do 300 max 350zł . Wzmacniacz ma mieć moc max. do ok 60W. Zastanawiam się nad wzmacniaczami marki Pioneer. Wzmacniacz będzie współpracował z kartą dźwiękową PCM2702. Jaki dobry wzmacniacz w tej cenie polecacie , jaki model, jaka firma robi dobre wzmacniacze?. Wzmacniacz zamierzam kupić używany na aukcji Budowa ML3886 raczej odpada ze względu na wykonanie obudowy. Czy lepsza jest scalona końcówka mocy czy zrealizowana na tranzystorach MOSFET ??

Głośniki mam trójdrożne Tonsil, ale po znaczących przeróbkach polegających na wymianie zwrotnicy (wsumie to coś co przedtem było to trudno nazwać zwrotnicą brak cewek czyli głośnik niskotonowy puszczony na całe pasmo ) lepszym wytłumieniu obudowy i wymianie głośników nisko i średnio tonowych (na nowe Tonsile)

ja polecam ze swojej strony Harman Kardon. za350 zł kupisz bez problemu modele: PM 650, PM 655 (ten tylko wersja silver-są tańsze od czarnych), PM 645, ewentualnie niezły jest 635. moze byc równiez np PM6500, ale to juz większa kasa (no chyba ze silver). ze swojej strony wspomnie tez o DENONACh, choc wzmaki denona nie cieszą sie moim uznaniem. maja bardzo przyjemny, szczegółowy dźwięk, różniacy sie diametralnie od HK, są bardzo poprawne, bez nienaturalnych podbic. taki dokładny dxwiek moze sie podobac, ale jak chcesz duzy bass i dobre regulacie na filtrach to o denonach zapomnij. mialem PMA880R, PMA 480R, PMA 560, PMA 320. zaden mi sie nie podobał, wszystkie grajapodobnie różniąc sie tylko wykopem. moze za 350 uda cie sie dostac jakis niski model rotela, choć wątpię. doskonałe są tez SANSUI ( odradzam dziwaczne plastiki z lat 80-tych- byly takie serie).

przyzwoite sa modele serii AU-G..X, ja mam niski z tej serii, AU-G33x, naprawdępożądny dźwiek. ale przynajmniej niskie modele maja jedna wade-słabą separacje źródeł. ale za 300 zł doskonały zakup. ani Arcama, Ani CA czyczegoś takiego nie kupisz za tą kwote, NIE KUPUJ TECHNICSÓW. Watty i BASS. nic wiecej. pionki za te pieniadze to tez shit. chyba ze klasyki, lub klasyczny amplituner. no to juz inne gadanie. aha, 350zł? moze uda ci siewyrwac jakiegoś NADa, nie słyszałem co prawda, tylko klasyk NAD 140, ale podobno są niezłe. no i cenione.

jesli chcesz miec brzmienie powiedzmy średniej klasy, z ciekawym, "płynnym bassem", to polecam KENWOOD KA-990, 880, lub jakis przyzwoity model Soniaka, serii TA-F z numeriem od 4. nizsze są do bani.

to by było tyle... troche w uzywanym sprzęcie za te kwoty siedze, wiec akurat o brzmieniu tej klasy wzmaków mam pojęcie:)

pozdrówka

diora ws504B (niby 80 wat/kanał, ale nie wierz w to)

kd-261 - co prawda 100w/kanał, ale zapas mocy to dobra rzecz. Po prostu trzeba sprzętu używać z głową i nic się nie stanie.

>denon.dcd.2560

Dzięki za to podsumowanie. Ale i tak nie wiem dalej co wybrać. Ma ktoś jakieś spostrzeżenia odnośnie dobrego wzmacniacza do 350zł. Osoby które miały kilka wzmacniaczy lub miały okazję porównywać proszę o jakąś sugestię. Ja myślałem nad jakimś wzmacniaczem Pioneer A-40x … Teraz się zastanawiam nad jakimś HARMAN KARDON ,NAD ale w tej cenie to raczej ciężko coś kupić. Wizualnie to odpowiadałby mi czarny wzmacniacz z pokrętłami (żeby nie było ich też przesadnie dużo ).

pioneery odpusc sobie. za te pieniadze nie ma dobrych pioneerów. zapoluj na HK 640, 645, 650 655. naprawde dobre wzmaki, nie giiganty, ale graja naprawde niesamowicie, deklasujac konkurencje do 450 złotych.

musiałbys jeszcze skonkretyzowac-chodzi ci o wzmacniacz rozmiarów spawarki który wk...a sąsiadów czy o dobry muzykalny wzmacniacz.

Chciałbym kupić jakiś dobry muzykalny wzmacniacz mocą nie musi powalać mam pokój 20m2 wiec myślę, że tak ok. 60 W to i tak będzie ze sporym zapasem. Obecnie używam pożyczonego wzmacniacza multimedialnego HEXFET kit AVT2625. Podczas testów w szkole w sali akustycznej wypadł bardzo dobrze w porównaniu do wzmacniaczy na TDA7294 – jednak ma trochę małą moc i nie będę składał takiego. Niestety nie miałem okazji porównać fabrycznych konstrukcji a jedynie DIY. Poza tym wolałbym coś tym razem kupić fabrycznego, bo i tak taki robiony wzmacniacz będzie miał nieciekawy wygląd a cenowo wyjdzie pewnie nawet drożej w porównaniu z jakimś dobrym używanym wzmacniaczem. Przeglądałem aukcje i natknąłem się na HK 6500 i HK 680 ale pewnie te wzmacniacze to nie mój przedział cenowy :/

słuchaj-jeszcze jedno wyjscie jes. przez ostanie 2 tygodnie mialem w rękach 3 Yamahy-ax-530, ax-500, oraz, dzisiaj postanowilem sobie kupitc, ax-900. i to co te wzmacniacze potrafią, nie miesci sie w głowie. chodzi mi głównie o poczciwą A-500. pobór z sieci 380 watt, moc szacowana 55-60 w 8 ohm. bylem sceptykiem Yamahy, jednak stara Yamaha to jest TO CZEGO SZUKAŁEM. mam ax-900, i chociaz żre 600Watt to nie mam zamiaru sie jej pozbywac. co ciekawe, nieco starsza a-500 odstaje od niej niemal wylącznie zapsaem mocy, (ax-900 ma 153W/8 ohm na kanał......) , ale jesli chodzi o dynamike to porównałbym jaz HK PM-645-pm655. TO NAPRAWDE GENIALNY WZMACHOL, do kupienia za 250 złotych, a naprawde pogra, i co najważniejsze ZAGRA. ma wykop, ma moc, ale jest bardzo muzykalna, dźwięk bardzo szczegółowy, pod pelną kontrolą dzięki podbiciu LOUD w pokrętle.

wejść wystarczy nawet na piramide klocków, bardzo rasowy, nie przebajerowany wygląd. jesli chcesz dam ci fotki. zaznaczam, ze jest to ZUPELNIE INNE brzmienie niz DENONa, a co do poprzedniej wypowiedzi innego forumowicza, to z tym, ze DENON pm-250-wzmacniacz niski numerkiem-jest naprawde WIELKI DUCHEM- SIĘ ZGADZAM. jednak jest to diametralnie inne brzmienie. DENON ma w sobie poezje, dźwięczność, yamaha ma w sobie ARMATE.

wzmak z wykopem. przy tym równiez bardzo dokladny i precyzyjny dźwięk. oczywiście wybór nalezy do ciebie, jesli chcesz pogadac o uzywanych wzmakach w tej cenie, GG 8109721. co do brzmienia YAMAHY A-500 polecam przeczytanie opisu takiego wzmaka uzytkownika allegro PROAUDIO77 - ZAZNACZAM ZE TO NIE JESTEM JA. ale jest to osoba znajaca sie na rzeczy. przeczytaj poprostu opis. w kazdym razie, chętnie poradze, gg podałem powyzej.

pozdrawiam

Chyba się zdecyduję na Harman / kardon HK 630 myślę, że uda się mi go kupić w tej cenie. Napiszcie czy to dobry wybór i jakie macie doświadczenia i odczucia, co do tego wzmacniacza.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.