Skocz do zawartości
IGNORED

konkurencja - co na forum HFiM piszczy

soso

Rekomendowane odpowiedzi

Autor Wiadomość

PiterK

zabiera głos

Wysłany: Sro Sie 31, 2005 22:56 Temat postu: Czyżby koniec audiostereo.pl?

--------------------------------------------------------------------------------

Od dłuższego czasu obserwuję forum audiostereo.pl i nie mogę oprzeć się wrażeniu że forum audiostereo.pl po prostu gnije wewnętrznie. Zakamuflowani dystrybutorzy dają sobie wreszcie upust emocjom w walce w eliminacji konkurencji. A może.. to taka nasza rodzima specjalność..? Widzę ze każdy nowo rejestrujący się tam użytkownik jest olewany i zakrzyczany przez wytrawnych wyżeraczy, którzy tak na prawdę mają blade pojęcie o czymkolwiek, a ich znajomość z produktami audio sprowadza się do wzrokowego doznania na ekranie monitora. Mozna to nazwać jednym lub dwoma słowami: ZGRANA KLIKA. To przypomina mi jedynie cnajgorsze czasy komuny. Nie będę dalej drążył tematu, żeby nie przynudzać, mogę jedynie jak moi znajomi przebywać na innych forach, a na audiostereo wchodzić i zabierać głos dla jaj, tak jak wszyscy inni:-). Najgorsze ze nie jest to moja jedynie opinia. A Lukarowi rośnie liczba odsłon.. przecież on też z czegoś musi żyć :-). Pozdrawiam

Powrót do góry

parmenides

aktywny

Wysłany: Sro Sie 31, 2005 23:02 Temat postu:

--------------------------------------------------------------------------------

łubu dubu, łubu dubu....

Powrót do góry

Ururam Tururam

high-fidelity

Wysłany: Sro Sie 31, 2005 23:36 Temat postu: Re: Czyżby koniec audiostereo.pl?

PiterK napisał:

Widzę ze każdy nowo rejestrujący się tam użytkownik jest olewany i zakrzyczany przez wytrawnych wyżeraczy, którzy tak na prawdę mają blade pojęcie o czymkolwiek, a ich znajomość z produktami audio sprowadza się do wzrokowego doznania na ekranie monitora. Mozna to nazwać jednym lub dwoma słowami: ZGRANA KLIKA.

Każde forum po jakimś czasie przeradza sie w pewnego rodzaju towarzystwo wzajemnej adoracji i nie ma na to rady. Akurat na Audiostreo to zjawisko jest odczuwalne stosunkowo słabo (!), ale istnieje. Tymniemniej zauważyłem, że głównie olewani są tam ci, którzy piszą zanim przeczytają (tak jak szeryf, co to najpierw strzela, a potem o dokumenty pyta). Nie widzę więc sensu robienia tu szczególniej czarnej propagandy sojuszniczemu - jak by nie patrzeć - forum...

Hoc est opus!

(Caffa et bucella per attractionem corporum venit ad stomachum meum.)

Powrót do góry

LeStat

master

Wysłany: Czw Wrz 01, 2005 01:04 Temat postu:

Jako dwulicowy... sorki, dwuforumowy powiedzmy uczestnik, bo członek może się żle komuś skojarzyć, powiem, że wieści o tej końcówce są wielce przesadzone, choć oczywiście można mu czasem niejedno zarzucić, a nawet pochwalić, a wątek ten założyć na właściwym forum, a tu nie robić czarnego PR.

"Nigdy nie ucz świni śpiewać, stracisz czas i zdenerwujesz świnię."

Powrót do góry

audiostereo.pl

czytelnik

Wysłany: Czw Wrz 01, 2005 02:29 Temat postu:

forum audiostereo.pl zaczyna powoli upadac

handlarze, dystrybutorzy, i teoretycy gawedziarze pokroju graafa

(ten stereo-lite to chyba pisuje na wszystkich polskich forach nie tylko o tematyce audio) czy osobnicy o kolorowym pojeciu jak PiterK wpisujacy sie dla jaj jak sam zapodaje (dziecie komuny?)

znacznie sie do tego przyczyniaja

niedlugo szkola sie zacznie i bedzie przyjemniej na audiostereo.pl moze

pzdr

jasiu

Powrót do góry

Blackie

guru

Wysłany: Czw Wrz 01, 2005 02:37 Temat postu:

PiterK, tamto forum już od dawna gnije od wewnątrz. Apogeum zgnilizny osiągnęło w trakcie żałoby po JP II. Krew mnie wtedy zalała, gdy chciałem po trzech bądź czterech miesiącach zagościć tam ponownie i podzielić się wrażeniami rownież z tamtymi internautami. Liczyłem że coś się zmieniło. I się zmieniło...

Zakrzykiwanie nowicjuszy to specjalność kilku delikwentów z Lukara. Zgrana klika to nie jest najlepsze określenie moim zdaniem. Kiedyś ktoś z polityków użył sformułowania - republika kolesi - to jest odpowiednia nazwa dla dość szerokiego grona lukarowego.

Na szczęście nie zmienia to jednak faktu, że z paroma osobami dyskutowało mnie się tam doskonale. I te wspomnienia są pozytywne. I niech tak zostanie. Jednak na ponowne zagoszczenie tam nie mam chęci.

Blackie

"Za słabi by wzlecieć,

za dumni by pełzać,

będziemy chodzić po prostu..."

Powrót do góry

goldenlok

czytelnik

Wysłany: Czw Wrz 01, 2005 09:01 Temat postu:

Tam gdzie dwóch Polaków tam trzy rózne podlądy

Tak i z każdym forum czy to HI - FI czy audiostereo

"Republika kolesi" - a sądzicie że inne forum żądzi się innymi prawami

Jeżeli ktoś pozostaje na forum anonimowy to może wszystko bo i tak można mu nadmuchać

Zacznijci posty na forum podpisywać imie i mazwisko a zobaczycie jak zrobi sie pusto

Z poważaniem

LOK

Powrót do góry

dzarro

zabiera głos

Wysłany: Czw Wrz 01, 2005 09:37 Temat postu:

PiterK

Nie uważasz, że poruszanie tutaj problemów "konkurencyjnego" forum jest co najmniej dziwaczne? To co, teraz na Formu www.hifi.pl powinien się pojawić wątek, że Forum HFiM jest takie albo siakie. A to nie koniec bo mają wystartować kolejne audiorozmównice - np na www.av.com.pl.

Rozumiem, że np. o sytuacji na Białorusi najlepiej rozmawiać poza Białorusią. Ale audiostereo.pl to nie Białoruś i cenzury tam nie ma. Ci, którzy gniją wewnętrznie, zapewne będą Ci wdzięczni do końca życia, że im to uświadomiłeś... Proszę tylko o jedno, daj im szansę, i opublikuj swoje bezkompromisowe wywody na właściwym forum.

Powrót do góry

graaf

guru

Wysłany: Czw Wrz 01, 2005 10:51 Temat postu:

Re: audiostereo.pl Czw Wrz 01, 2005 02:29

>>teoretycy gawedziarze pokroju graafa (ten stereo-lite to chyba pisuje na wszystkich polskich forach nie tylko o tematyce audio) (...) znacznie sie do tego przyczyniaja

wow drogi jasiu anonimie, gościu nasz :) czuję się zaszczycony, że mnie wybrałeś spośród tych wszystkich gawędziarzy - stałem się że tak powiem - forumowiczem-symbolem haha :)

ale zdziwiła mnie informacja, że napotykasz "graafa" na innych forach - możesz coś bliżej - może mam sobowtóra, bo jako żywo nękam tylko forumowiczów lukara i HiFiM

dziwi mnie też określenie "teoretyk" - w przeciwieństwie do większości forumowiczów zajmują mnie praktyczne eksperymenty i pomiary i ich rezultatami dzielę się z forumowiczami

możesz bliżej powiedzieć co miałeś na myśli pisząc "teoretyk", bo żem gawędziarz - to wiem :)

przy okazji zawiadamiam Cie Jasiu anonimie, gościu drogi, że na spadek mojej aktywności możesz liczyć dopiero od października, kiedy zaczynają się zajęcia - z tym że ja jestem już od 7 lat po drugiej stronie "barykady"

jasiu anonimie, serdecznie Cię - gościa - pełniąc honory gospodarskie

miłośnik muzyki i HiFi

Powrót do góry

namelessclub

master

Wysłany: Czw Wrz 01, 2005 12:46 Temat postu:

Piter K.- tańcz g...i tańcz

audiostereo.pl (fajny nick - miałem nadzieje, że ma go coś inteligentniejszego)

Blackie (uprzedzenia i tyle)

ŻENADA

"...tylko i wyłącznie do słuchania muzyki..."

Powrót do góry

JFSebastian

aktywny

Wysłany: Czw Wrz 01, 2005 14:13 Temat postu:

PiterK... nie ta zakładka...

Powrót do góry

FRANK_Z

czytelnik

Wysłany: Czw Wrz 01, 2005 14:27 Temat postu:

Zgadzam się. Powstały grupy forsujące i promujące produkty.

Najlepsze kolumny na tamtym forum to Audio Academy a wszystko inne w podobnym przedziale nic nie warte. Haha.

Kilkanaście wątków o Audio Academy. A w testach wypadaja średnio.

Nie mówię że źle ale bez powodu do zachwytów.

Podobne przykłady mozna mnozyć.

To grupa popierająca tylko swoje własne pomysły.

Zamknięte grono ludzi pragnących zaistnieć.

Nie jest to opinia o wszystkich ale niestety forum zostało zdominowane przez ludzi ubijających własne interesy i wylewających kubły pomyj na konkurencję.

Wiarygodnośc tego forum spadła bardzo nisko. Bo czy moga byc testy produktów ocenianych w gazetach bardzo wysoko (nie tylko polskich) a tam osiągających po 0-1 gwiazdek ?

To paranoja sterowana przez paranoików[/b]

Powrót do góry

namelessclub

master

Wysłany: Czw Wrz 01, 2005 14:41 Temat postu:

ale jest co raz lepiej

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

"...tylko i wyłącznie do słuchania muzyki..."

Powrót do góry

dzarro

zabiera głos

Wysłany: Czw Wrz 01, 2005 14:44 Temat postu:

Frank Z

Wyluzuj,chłopie, twój patron się w grobie przewraca, bo jego inicjałami posługuje się ktoś,kto bierze na poważnie gwiazdki i czarne kropki w czasopismach.

Wszystkim "gwiazkowiczom" polecam przerzucenie się na gwiazdki z tak zwanychg czasopism dla panów, jeśli chcecie możecie nawet stawiać gwiazdki tymże gwiazdkom. Gdyby tę gwiazkologię rozszerzyć na reklamówki tak zwanych agencji towarzyskich, to cięzko pracującym gwiazkom z tych reklamówek można nawet wystawiać gwiazdki w kategorii jakość/cena.

Powrót do góry

dzarro

zabiera głos

Wysłany: Czw Wrz 01, 2005 14:45 Temat postu:

namelessclub

ten przyjamniaczek zapomniał o gwiazdkach, a zdaje się ma już gotowe jakieś rekomendacje....

Powrót do góry

FRANK_Z

czytelnik

Wysłany: Czw Wrz 01, 2005 15:31 Temat postu:

Dzarro ,

czy Ty tez nalezysz do tego grona wzajemnej adoracji i tam się aktywnie udzielasz, że tak bronisz owego wynaturzonego dziwoląga ?

Jeżeli tak to rozumiem Twój gniew i zatroskane oblicze.

Ale spróbuj poczytać owo "forum" - hehe - a może i do ciebie dotra niektóre fakty.

Pozdrawiam

PS Czy Twój przydomek jest od Zorro ? Bo tamten stawiał sobie szlachetne cele. Jeżeli tak to może się jednak zmobilizujesz ...

Powrót do góry

FRANK_Z

czytelnik

Wysłany: Czw Wrz 01, 2005 15:33 Temat postu:

MARNOŚĆ , MARNOŚĆ WIDZĘ ...

Powrót do góry

dzarro

zabiera głos

Wysłany: Czw Wrz 01, 2005 16:16 Temat postu:

Mój przydomek jest pochodzi od wzajemnej adzorracji...

Powrót do góry

Kubeł

czytelnik

Wysłany: Czw Wrz 01, 2005 17:30 Temat postu:

Frank Z, brednie opowiadasz w stylu: : a u was to murzynów biją". Forum Lukara to największa kopalnia wiedzy o technice audio w Polsce. Nie wierzysz? To sprawdź w wyszukiwarce - tylu odpowiedzi na różne zagadnienia nie znajdziesz nigdzie indziej. Jest prawie wszystko. To forum istniejące parę dobrych lat i skupiające największą ilość zarejestrowanych uzytkowników. To tam zaglądają dystrybutorzy, redaktorzy czasopism branżowych i konstrukorzy. To są fakty. Wejdź sobie do działu muzycznego, DIY, analogowego, czy stereo i skup się na tym co faktycznie wartościowe - lektury będziesz mieć po uszy. Natomiast ty i tobie podobni ograniczają się do niechlubnego marginesu (tak, przy ilości merytorycznych wpisów te beznadziejne stanowią margines) i na podstawie ich działań obrabiajacie tyłek całej stronie. To nie tylko nie fair, to po prostu żałosne. Co ty zrobiłeś dla tamtego forum, co zrobiłes dla tego?

Powrót do góry

PiterK

zabiera głos

Wysłany: Czw Wrz 01, 2005 20:05 Temat postu:

>JFsebastian,

Miejsce dobre, w tytule występuje słowo STEREO:)

itd.itd.itd.itd.itd.itd.itd.itd.itd.itd.itd.itd.itd.itd.itd.itd.itd.itd.itd.itd.itd.itd.itd.itd.itd.itd.itd.itd.itd.itd.itd.itd.itd.itd.itd.itd.itd.itd.itd.itd.itd.itd.itd.itd.itd.itd.itd.itd.itd.itd.itd.itd.itd.itd.itd.itd.itd.itd.itd.itd.itd.itd.itd.itd.itd.itd.itd.itd.itd.itd.itd.itd.itd.itd.itd.itd.itd.itd.itd.itd.itd.itd.itd.itd.itd.itd.itd.itd.itd.itd.itd.itd.itd.itd.itd.itd.itd.itd.itd.itd.itd.itd.itd.itd.itd.itd.itd.itd.itd.itd.itd.itd.itd.itd.itd.itd.itd.itd.itd.itd.itd.itd.itd.itd.itd.itd.itd.itd.itd.itd.itd.itd.itd.itd.itd.itd.itd.itd.itd.itd.itd.itd.itd.itd.itd.itd.itd.itd.itd.itd.itd.itd.itd.itd.itd.itd.

pzdrw

soso

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
https://www.audiostereo.pl/topic/28079-konkurencja-co-na-forum-hfim-piszczy/

Re: BanBanTulipan, 7 Wrz 2006, 18:28

masz problemy z czytaniem dat Banban?! zbyt to przyziemne dla Twojego SUBTELNEGO UMYSŁU?!

wtedy, gdy to pisałem nie było nawet moderacji nie wspominając o cenzurze

nawiasem mówiąc to PiterK pisał - A NIE JA - trzeba się bliżej przyjrzeć

no ale czy można wymagać od Banbana żeby się "bliżej przyjrzał" zanim coś wypluje z klawiatury ;-)))

Graaf:

Tak to wygląda z tymi wszystkimi "filozofami" od siedmiu boleści. W czasach dobrej średniowiecznej filozofii scholastycznej trzeba było najpierw zreferować stanowisko adwersarza, a dopiero potem wytykać mu błędy.

To wróciło (na krótki czas niestety) za sprawą filozofii analitycznej w XX w. i takich filozofów jak np. Józef Maria Bocheński, ale obecnie znowu mamy zalew myślantów którzy o logice i warsztacie filozofa pojecia nie mają. Potrafią tylko ględzić jak to oni z Syriusza tutaj przylecieli, oświecając najpierw plemię Dogonów z Mali.

Leszek, *.lot.pl | Leszek, Lukar Zaznaczam ze nic do Ciebie nie mam :) Tak z ciekawosci sie pytam, czy Lukar zostawia forum tak "bezpansko" czy prosi kumpla z pracy o dogladanie :)

„Tak samo jak ludzie, Funky, bez żadnej różnicy” | VITUPERATIO STULTORUM LAUS EST

foksi Lukara widziałem może z 3-4 razy ostatni raz podczas wręczania tjunera! i wtedy też ostatni raz z nim rozmawiałem i gwarantuje Ci,że na pewno nie na temat tego forum,zresztą rabi octopus tam był i wszystko rejestrował więc może jego się zapytaj.I nawet nie znam jego telefonu,ba nieznam jego nazwiska,ba nie wiem gdzie wypoczywa!za to znam jego adres e-mail`a zamieszczonego zresztą na tym forum :O)

A zresztą może mieć dostęp do netu z każdej kafejki internetowej!O tym juz oczywiscie nie pomyślałeś!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.