Skocz do zawartości
IGNORED

Kable głosnikowe Sonus Oliva vs Argentum

Zydelek

Rekomendowane odpowiedzi

Ja mam glosnikowy SO i rezygnuje z niego na rzecz Supry Sword.

Zalatwialem forumowicza kable po cenie nizszej niz w PL i bez zarobku (czasami nawet ze starta), jesli Ty tez proponujesz kolega okablowanie w dobrej cenie to chwala Ci za to.

Zydelek

Wszedłeś kiedyś na salony i przy wszystkich zrobiłeś śmierdzacą kupę. Czemu się dziwisz, że przy każdym następnym "wejsciu" wodzą za tobą podejrzliwe spojrzenia?

Cles- ja wszedłem do piwnicy, gdzie nasrane było przez koty (okreslenie młodego żołnierza), a na salony to ty wkraczasz miałcząc nie na temat w moim wątku.

Jeśli masz się czymś podzielić w tym temacie to proszę. Jeśli nie posiadasz wiedzy, to daruj sobie wpisy z poza tematu j/w

Harvi- dlaczego rezygnujesz z S.O na rzecz Supry?

W moim osobistym systemie S.O gra wybitnie muzykalnie, gładko bez jakichkolwiek naleciałości, z wypunktowanym i kontrolowanym basem schodzącym w 100% tak jak jest to nagrane na płytach i na co moga pozwolić głośniki. Przy tym jest mnóstwo powietrza a cena 5-cio wymiarowa :)

CATV, 11 Wrz 2006, 22:55

To fajnie :) Producent pewnie jeszcze bardziej :)

Słuchałem BTW topowego IC Argentuma. Co prawda krótko i tylko w 2systemach ale moge powiedzieć, że ma skubaniec dużą klasę. Głośnikowego niestety nie znam :( -B. bolało ? Jaka jest jego cena oficjalna i za jaką długość ?

moge dodać 3 gorsze, słuchałem u siebie IC Argentum 6/4 XLR i okazał się gorszy w wielu aspektach od kabla DIY z Witawy (76 żyłek miedzi posrebrzanej w teflonie), osuszał dźwięk i blokował to coś, obcina wybrzmienia i ma wycofaną średnicę, wg mnie gra bezdusznie.. a to nie do przyjęcia ;) ...Bravest coś więcej może powiedzieć..

Matthew- na temat :)

Każdy ma prawo poznać innych opinie.

Wg. mnie I.C ma raczej nie wycofaną a lekko wyeksponowana średnicę. Dzwiek nigdy nie pozostaje osuszony, a wybrzmienia wygasają kiedy im na to pora :)

Tak więc co system to gra inaczej.

Jesli mówić o jego ułomności, to skrytykuję własnie przełom góry średnicy z wysokimi, brak finezji- ale ma kopa, jest szybki i dynamiczny na średnim basie- wspaniale wypada gitara elektryczna, werble itd. Potrafi wiernie oddac potęgę orkiestry ale ta potęgą maskuje i nie pozwala na czytelności w najniższych pomrukach :)

Harvi => nawet nie wiedziałem , że kupileś kabel głośnikowy Sonus Oliwa.

Mówiłem kiedyś ,ze w tym duecie I.C jest gwiazdą,

moim zdanie glośnikowe nie są złe ,ąle odstaja poziomem od I.C

Matthew => mam podobne zdanie jednak trochę mniej drastyczne ;-)

"osuszał dźwięk ,wg mnie gra bezdusznie " ale w wielu systemach może zagrac bardzo dobrze np. z lampą ,znam takie zestawienia. Dla mnie był to dobry kabel w swej cenie, ale bez emocji.

no właśnie, ten kabel zabiera dość dużo z muzyki, nie wiem jak się ma głośnikowy ale ic 6/4 to raczej na "nie" lepiej coś wyższego z audiogona ;) szukam raczej przezroczystych kabli, jak na razie Golen Ref. to bajka dla mnie i jak już porównuję to o niego..

Doman => ja próbowałem , zmienia ona brzmienie systemu i kosztuje "grosze" nie kupiłem bo mi nie pasowała.

Musisz sam spróbować tym bardziej, że cena jest naprawde niska.

Doman

I ja próbowałem tę sieciówkę. Istotnie, he,he a jednak wpływa na brzmienie,na pewno sprawdzi się w tzw. ciemniejszych systemach.

Zwłaszcza podłączona do cedeka. Efekt do sprawdzenia "nausznie".

gutekbull... słyszałem XLO Ref. XLR w auioforte z Moonami i Totem forest (przedtem były połączone elektrostaty co zupełną porażką się okazały)... tam jako cąłość to wogóle mi nie grało, i nie tylko mnie.. także nie wiem czy chcę XLO dotykać... podobno grają szerokoą sceną i nie za głęboką co raczej dyskwalifikuje je w mojej ocenie gdyż poszukuję głębokiej sceny 3D ;)

Mialem 2, starszy i nowy I.C XLO Referenc 2 i scena zmianiała się zależnie od kolumn jakie miałem ,

chyba bym nie winił XLO.

Dla mnie jeden z lepszych I.C jakie słyszalem za jeszcze rozsądne pieniążki .

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.