Skocz do zawartości
IGNORED

Denon 1920 a 2910 - warto się przesiąść?

adamgdansk

Rekomendowane odpowiedzi

Pytanie jak w temacie. Mam 1920, przez HDMI idzie 720p na SanyoZ4 i jest bardzo ładnie. Coaxialem idzie do wielokanałowego Primare, który dekoduje sygnał. Mam możliwość dołożenia 900zł i przesiadki na 2910, ale zastanawiam się czy ma to sens. Nie za bardzo jestem w stanie sobie wyobrazić co mógłbym wizualnie czy dźwiękowo zyskać w kinie - bo stereo hi-fi słucham na innym CD. Pomijam kwestie budowy - że 1920 plastik a 2910 nie itd. Chodzi mi o efekt wizualno-dźwiękowy (to co na włane oczy zobaczę i usłyszę w kinie) a nie szczegóły projektu technicznego ;-)

Czy ktoś miałby jakies przemyślenia? Może podobny dylemat miał?

Mialem ten dylemat na poczatku tego roku – kupilem 2910 i nie zaluje.

Nie wiem, na czym ogladasz DVD, jesli tv - to prawdopodobnie roznicy w obrazie nie bedzie. Jesli projektor - moze Cie zaskoczyc.

Dzwiek. U mnie jest to glowne zrodlo CD/DVD i jestem b. zadowolony, jak gra ten odtwarzacz.

No i ma cichy mechanizm:)

Prawdopodobnie, gdybym mial, to dolozylbym do 39..., a gdybym nie kupil 29... - to cieszylbym sie z 19... :)

Innymi slowy, postaraj sie gdzies sam zobaczyc i uslyszec, jak dziala 2910 i podejmij decyzje.

pozdr, burz

No właśnie - teraz HDMI idzie kabelkiem do Sanyo. Co do sacd/stereo - dvd jest mi potrzebny tylko do kina. Skoro podłączam go coaxialem to i przetworniki DD/DTS nie mają chyba znaczenia bo tym zajmuje się mój wielokanałowy Primare. Pozostaje więc chyba tylko kwestia obrazu - więc mam pytanie czy płacąc w sumie 90-100% więcej za 2910 (bo swój 1920 kupiłem na allegro za 1050zł i teraz w sumie uwzględniając koszty przesyłek wymieniłbym go na 2910 dokładając powiedzmy 900-950zł) zobaczę różnicę wartą extra 1K zł.

Gdy kupowales swoj odtw., to akurat importerzy nie dysponowali 1920 i 2910 nabylem troche "rzutem na tasme". Jak mowilem, to byla jednak dobra decyzja.

Nie widzialem obrazu z 1920, opieralem sie jedynie na testach i opiniach w czasopismach i Internecie.

To, co wyswietla moj Panas 700 z tego odtwarzacza nadal mnie powala:) ... ale postaraj sie gdzies sprawdzic na wlasne oczy, na ile roznica jest warta 900-1000 zl.

pozdr, burz

• 2 tygodnie później...
  • Redaktorzy

To podepnę się pod ten wątek. Prosiłbym o kilka uwag nt. 1920 - jakość obrazu (będzie podpięty pod Thomsona 29" 100Hz, więc i tak fajerwerków się nie spodziewam), dźwięku z "gęstych formatów" i jak radzi sobie z DiviXami (głownie będą to dubbingowane bajki dla Klona). Obecnie posiadam Panasonica S35, który obraz ma OK, ale dźwięk .........

Fr@ntz

---------------------------------

"I am an audiophile"

• Redaktorzy

shit, za szybko kliknałem - jak jest z kulturą pracy i solidnością wykonania tego odtwarzacza?

Fr@ntz

---------------------------------

"I am an audiophile"

Moim zdaniem obraz z tego odtwarzacza po HDMI jest OK. Jako średniowyrafinowany amator kina domowego nie biegam z lupą po ekranie - ale obraz jest soczysty i kolory OK itd. Jak za tę cenę rewelka.

Co do trwałości - mechanizm jest dość głośny - ale go nie słychać w trakcie seansów. U mnie 1920 zaczął mieć dziwną przypadłość czasami - nie reaguje na włącznik ani na pilocie ani na panelu. Trzeba wyjąć wtyczkę z sieci, włożyć ponownie i już wszystko działa. Ale tylko czasami tak jest ;-))

Co do dźwięku się nie wypowiadam - nie słucham z tego źródła. W kinie OK.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.