Skocz do zawartości
IGNORED

sieciówka Heaven's Gate

adamgdansk

Rekomendowane odpowiedzi

HG to raczej dobra firma, dzwięk ich przewodów bardzo przypomina NBS'a, ale tylko przypomina :(

Te kabelki mogą się podobać raczej pod resztą która jest bardzo mulasta, wtedy przekażą co potrafią, osobiście dla mnie ich dzwięk jest nie do przyjęcia, to taki nieco lepszy Nordost :(

zyziu - Ty obuzie jeden, nie łap mię za słowa :)

Zawsze mogę powiedzieć, że to moja prywatna opinia i wszelkie podobieństwo do znanej postaci medialnej abudzikom śmierć jest p r z y p a d k o w e. No!

zyzio - No i ???

Gdzie napisałem, że to Mistrzostwo Świata, są bardzo dobre, jednocześnie nie muszą się sprawdzić w każdym systemie !

Jedno wiem na 100%, w Twoim sprawdziłyby się napewno :)

abudzik, 13 Wrz 2006, 17:25

>Moi znajomi poparli wybór ale nie do końca - uznali, że w moim systemie tylko muluc jest debeściak a

>ja dobrałem to trochę inaczej. Rodzina znająca ceny sprzętu, od pewnego czasu jak kupię coś

>drogiego, pyta złośliwie ile mnie to lamatów kosztowało :)))

To obrzydliwe, ale wplyw tych pieprzonych ANSAE na moja integre rzeczywiscie bylo slychac. W moim przypadku Lamat byl mistrzem basu i destruktorem wszystkiego od 400 Hz w gore :-), za to Muluc rzeczywiscie wnosil ogolna poprawe ze wskazaniem znow na bas. Tylko cholera, moj umysl inzyniera nie pozwala mi jakos zaakceptowac wplywu kawalka kabla na reszte. Co gorze, moja polowinka, nieswiadoma, ze cokolwiek zmienialem tez uslyszala, ze na "Super Bass" kontrabas brzmial tak jakos "wyrazniej".

I badz tu madry i pisz wiersze.

A wracajac do tematu - HG i ich "polityka" marketingowa przypomina jako zywo Velum'a.

-> BRODA

ten NBS to rozumiem taki niewinny zarcik z Twojej strony, bo wg mnie glosnikowe kable NBS (takie mialem okazje poznac) to najbardziej przewartosciowane g... w branzy, Lacrimosa mial racje piszac, ze 90% rabat to jest bad deal.

Pozdr.

qb_1 - Nie, to nie żarcik, pisałem o porównaniu NBS'a z HG.

Nie wiem jakiego modelu kabla głośnikowego NBS'a słuchałeś, jednocześnie muszę powiedzieć, że ja jedynie Juniora i tu mogę się z Tobą zgodzić, natomiast słuchałem wysokoch modeli ic i zasilających, nooooo to jest BDB !

I nie szukaj dziury w całym, NBS jest BDB, jednocześnie tak jak ta, czy inna firma musi się zgrać z resztą, niestety ! :)

-> BRODA

Glosnikowy Statement. Moze masz racje i sluchalem go w niewlasciwych systemach, w ktorych nie mogl sie wykazac. Odnioslem jednak wrazenie, ze w cenach slonych nie dostaje do piet wyrobom Transparenta, Purist Audio Design (ach ten Venustas), Siltech (chociaz to zupelnie inna bajka) czy MIT.

Jesli bede mial jeszcze okazje to dam NBSowi na pewno szanse.

Pozdr.

Mirek Potempski, 13 Wrz 2006, 08:12

>Ocenia, wyciąga wnioski nie poparte niczym.

@POPARTE, BO SŁUCHAŁEM W DOMU NA SWOIM SYSTEMIE. Nigdy nic nie miał i nie ma a ocenia

@MIAŁ, MA I BĘDZIE ZAWSZE MIAŁ >Z mojego doświadczenia wynika, że po zastosowaniu dobrych sieciówek jest dużo lepiej. Podłączenie

>jednej jest bardzo słyszalne(MÓWISZ O HEAVENS GATE'S?) a okablowanie całego systemu może zrobić duże wrażenie.

@PEWNIE ŻE MOŻE ZROBIĆ WRAŻENIE I ZMIENIAJĄC DZWIĘK- PYTANIE CZY NA LEPSZE, CZY WARTE POSIESIONYCH NAKŁADÓW NA TEN CEL- ZMIENIAĆ BRZMIENIE INGERUJĄC TYM NA SWÓJ SPOSÓB W MUZYKĘ- NIE JEST WIĘC POŁĄCZENIEM "NIEWIDZIALNYM".

@NIE KWESTIONUJĘ DZIAŁANIA SIECIÓWKI- ALE JEJ WPŁYW JEST MARGINALNY NIE WARTY WYDATKÓW RZĘDU TYSIĘCY ZŁOTYCH. nADWYŻKĘ KASY LEPIEJ PRZEZNACZYĆ NA LEPSZE KLOCKI- WYRAŹNY ZNACZĄCY POSTĘP.

@PROPAGANDA- PROWADZONA PRZEZ ZNIEZRÓWNOWARZONYCH LUDZI PRZYPOMINA MI SEKTĘ. GURU POWIEDZIAŁ I TAK MA BYĆ. Nikt bowiem nie ma złotego środka na idealne brzmienie. Jaka jest droga do "przebycia" mozna się przeciez przekonać obcując z muzyką na żywo.Dlatego nie będąc PRZECIWNIKIEM kabli wszelkiej maści, JESTEM PRZECIWNIKIEM GŁUPOTY I ZATRACENIA PROPORCJI na poszczególne elementy toru mające wpływ na przyjemność słuchania. Czytając wypociny odnosi się wrażenie, że klocki sa niewaze, nieistotne a liczą się wyłącznie kable- prądowe:):) Kolejna rzecz podnoszenie tychże drutów do rangi wyrobu luksusowego. Ktoś porównał H.G do obuwia Gino Rosi i ma 100% racji, gdyż wyroby G.R to masówka obuwnicza średniej klasy pochodząca ze słupskich zakładów obuwniczych. Winika więc, że wyroby H.G i tym podobne druty powinne kosztować na podobnym pułapie cenowym.

Co innego, gdyby były tak artystycznymi i unikatowymi wyrobami jak obuwie od: Jan KIelman i syn, Gabor Kovac, Oliver Moore czy Jacka Kamińskiego. Manufaktur tej klasy jest tylko kilka na świecie a mimo to ich wyroby nie przekraczają realiów cenowych (400-2000euro)

Chcę również zwrócić uwagę na kulturę rozmowy. Mirek się zapomina (wpis do mnie :):) )ale mnie to mnie dziwi a śmieszy świadcząc o nim. Mozna mieć rózne poglądy i życzyłbym sobie by przekonywanie do swoich racji odbywało się jak w jednym z wątków w zakładce DIY dotyczącym wpływu na brzmienie tych samych rodzajów lamp od poszczególnym producentów. Tamten wątek aż miło było czytać.

No, Statement to wysoki model, ale może tak jak piszesz bł pod nieodpowiednim osprzętem.

Sam posiadam zasilającego NBS'a, w tej kategorii nie słyszałem lepszego.

Co do Transparenta i Mita, również posiadam, to jest poprostu bajka :)

Siltecha również posiadałem, ic FTM-4 Gold G3 i LS-288 G3, BDB kable, ale pokazują wszystko co potrafią pod lampą, pod tranzystorem również, tylko wtedy mogą być mniej docenione !

-> Zydelek

Bardzo lubie buty Kielmana, Lobb'a a nawet plebejskiego Church'a czy (o zgrozo) Lloyd'a. Widze tu jednak pewna roznice - placac duze pieniadze za dobre buty, zdecydowanie lepiej wiem co dostaje w zamian niz przy zakupie kabla. Poza tym, dobre wiedenki od Kielman'a wymagaja chyba wiecej kunsztu i pracy niz kabel sieciowy a kosztuja mniej :-)

Ale nie prowadzmy krucjaty, bo to juz bylo.

Cos mi podpowiada, ze jestes szewcem ;-))))))

qb_1

Fakt wiersze nam pisać :)

Ja troszkę powyżej 400 Hz jeszcze słyszę ;) i takich zjawisk nie odnotowuję na szczęście - wydarłbym krwiopijcom moje pieniądzory z gardła.

Brodaczu

Lud mój niewdzięczny doceni po zejściu moim :(

I powie - tenże zacny abudzik niósł kaganek oświaty pod strzechy, niczym minister oświaty ichachacha

-> BRODA

Siltech to chyba kable przeznaczone glownie do systemow lampowych i z takimi graja najlepiej. Ja po zmianie koncowki chyba jednak pomysle o glosnikowej Ultrze albo najtanszym Reference (mam nadzieje, ze roznica w cenie miedzy 1,5 a 3 m jest spora). Ale ja tu zaczalem o glosnikowych, a sieciowych NBS'ow nie znam.

Pozdr.

Bramy niebios za 4800 i 3000 Euro ;-)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

post-54-100006257 1170300256_thumb.jpg

post-54-100006258 1170300255_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Oczywiście promocja jest przez cały rok ;-) Trudno nie ulec urokowi takiego pytona ;-)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

=> qb_1

Też się zastanawiam, ale moze z tego samego powodu, z którego w dany dzień system gra lepiej niż dnia poprzedniego.......

P.S. Także nie jestem sieciówkowym antykablarzem, ale umiar przede wszystkim......inaczej jeno krok do psychiatryka.......

qb_1, 13 Wrz 2006, 19:13

"Tylko zadaje sobie jedno pytanie - dlaczego to dziala, albo moze lepiej, dlaczego wydaje mi sie, ze

slysze roznice miedzy sieciowkami???"

Musisz iść do lekarza :)))

PANOWIE!

W dwóch wątkach o kablach zamiast rozmowy, kto co usłyszał i jaki miało to wpływ prowadzone sa rozmowy o cenie. Myslę, że powiedziane zostało juz wszystko ad. ceny- zasadna, niezasadna, nijaka :):)

Mówmy o wpływie bez rozpatrywania ceny.

Tu znów żonka nobika ;))

Pochwalcie tysz nasze dywaniki :)))

Ukryta Zawartość

post-13381-100006253 1170300262_thumb.JPG

post-13381-100006254 1170300260_thumb.JPG

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.