Skocz do zawartości
IGNORED

sieciówka Heaven's Gate

adamgdansk

Rekomendowane odpowiedzi

Tak wlasnie, bez zadnych modyfikacji.

A zebym nie byl goloslowny odnosnie drogich sieciowek, tu jest zdjecie z CES kiedy te sieciowki byly podlaczone do moich wzmacniaczy:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Pozniej sluchalem ich w domu i niestety wypadly cienko w porownaniu ze zwyklymi kablami sieciowymi (14ga). Musze jednak dodac, ze instalacja jaka mam u siebie jest wyjatkowo dobra, a wiec wplyw kabli sieciowych moze byc inny.

Wg. moich obserwacji zauważyłem że "inne" kable w stosunku do AQ AC10 przy źródle rozjasniają- i to bez wyjątku:) Nawet VDH jest jasniejszy choć niewiele. AQ- ma jednak szybkość i b. dobrą dynamikę. Ciekaw jestem czy type 4 różni się od prądówek ac 10 czy ac 15. Muszę to sprawdzić i zrobić sobie taką sieciówke :)

Kabel jest przezroczysty, nic nie dodaje od siebie, pozwala urzadzeniu rozwinac skrzydla i pokazuje na co je stac, potrafi wyzwolic ukryte poklady basu, porownywany przez sprzedajacego z NBS Statment, tylko jeszcze lepszy, ocene pozostawiam do dyskusji...

To co powyrzej napisalem o dwu metrowym kablu sieciowym.

Kabel jest zbydowany z bardzo czystej miedzi, 3 skrecone zyly + ekran, izolator to teflon, zyla sklada sie z paru grubych nitek, kabel ma srednice ok8mm, jest sztywny i sie nie wygina, tak sprezynuje, kolor czerwony :-))

>>jest sztywny i sie nie wygina, tak sprezynuje, kolor czerwony :-))

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

>Peter ten o ktorym pisalem jest bardzo podobny do kabli siltecha, identyczny z wygladu, skretu tylko ze czerwony.

... a Bartki1 to rowniez miedz solid core i caly czas sa bardzo dobre, wyginaja sie trudno, ale nie w sprezynuja.

Przetestowałem przynajmniej kilkanaście kabli w warunkach domowych, aż w końcu wpadł mi w ręce Heavens Gate. Nawet z drugiego pokoju słychać, że w końcu gra muzyka, a nie wypłowiałe hi-fi. Dlatego oddaję głos na HG. W mojej opinii porównywanie ich do VDH, to nieporozumienie. A że kosztuja drogo? Nie kabel jest za drogi, tylko ewentualnie ktoś za mało zarabia. A moim zdaniem akurat tu cena jest adekwatna do klasy kabla. Dla mnie jest tani w stosunku do jakości. I personalnie dodam, że miałem okazję słuchać HG w Zydelkowym systemie i dopiero z nim pojawiło się wypełnienie. Bez niego system gra b. dobrze, ale głównie na akustyce i ta jest ok., na rocku odczucia powszednieją i w końcu ma się wrażenie odsłuchu zestawu hi-fi. HG daje pozytywne dopalenie, energię, która cechuje hi-end. Jak nie ma nudy, to dla mnie jest hi-end. Jak dźwięk się szybko przejada, to jest to dla mnie hi-fi. Nie mam ochoty na dyskutowanie, po prostu bronię HG, bo to świetny wyrób.

Jeśli zadasz sobie odrobinę trudu, to odnajdziesz jeden z moich wpisów. Nie twierdzę, że H.G nigdzie nie wypadnie dobrze. Nie jest jednak lekiem na zło i nie tu dopatrywał bym się znaczących postępów. Kable zasilające to kropka nad "i". Stawiając ją można zrobić "kleksa" (zrozumieją co to jest starsi koledzy-użytkownicy piór :) ). Przytoczyłem równiez wpis Robtango- który w innym wątku napisał, że to grymasne okablowanie. Może oczarować ale może również zepsuć. W mojej ocenie w moim systemie nigdy się nie spasowało. Za braki brzmieniowe z sesji o której pisze Głaz ponosiło co innego (mój błąd). Jedynie bywalcy tacy jak Frank i Swaróg z grzczności nie chceli mówić że coś jest nie tak. Na co dzień jednak gra wybornie i bez potrzeby ponoszenia tak wielkich jak na przewód kwot. Jednak posiadając żyłkę audiofilską, wiem że zawsze można lepiej :)

Tak więc nie jestem wrogiem H.G i proszę mnie jako takiego nie odbierać. Jako ciekawski szukam alternatyw:)

Zydelek

A,ja zdecydowanie twierdzę HG musi odejść !

Słuchałem w paru systemach ( na codzień dobrze mi znanych ) i za każdym razem po wpięciu "niebiańskich" dzwięk odbiegał znacznie na niekorzyść tego co się słyszało na okablowaniach stosowanych przez właścicieli.

Matthew

Któren Furrrutechen to spowodował zachwyt ?

FP-314Ag / FI-11Cu / FI-E11Cu

Wysokiej jakości kabel zasilający oprawiony we wtyki Furutech z serii 11 Cu.

Przewód fazowy wykonany z miedzi typu Alpha u-OFC srebrzonej.

Przewody neutralny, uziemiający i ekranujący wykonane z miedzi typu Alpha u-OFC.

Przekrój przewodników 3x1,93 mm2

Średnica zewnętrzna przewodu około 12,9 mm

Kolor przewodu brązowy.

1,0 m - 422,-

1,5 m - 490,-.

2,0 m - 558,-

FP-314Ag / FI-11G / FI-E11G

Wysokiej jakości kabel zasilający oprawiony we wtyki Furutech z serii 11 G.

Przewód fazowy wykonany z miedzi typu Alpha u-OFC srebrzonej.

Przewody neutralny, uziemiający i ekranujący wykonane z miedzi typu Alpha u-OFC.

Przekrój przewodników 3x1,93 mm2

Średnica zewnętrzna przewodu około 12,9 mm

Kolor przewodu brązowy.

1,0 m - 522,-

1,5 m - 590,-

2,0 m - 658,-.

FP-3TS20 / FI-25G / FI-E35G

Wysokiej jakości kabel zasilający oprawiony we wtyki Furutech FI-25G (IEC) i FI-E35G.

Przewodniki wykonane z miedzi typu Alpha-OCC.

Ekran wykonane z miedzi typu Alpha u-OFC.

Przekrój przewodników 3x2,11 mm2

Średnica zewnętrzna przewodu około 14,3 mm

Kolor przewodu niebieski.

1,0 m - 911,-

1,5 m - 1 050,-

2,0 m - 1 189,-

Ukryta Zawartość

post-803-100006025 1170300669_thumb.jpg

post-803-100006026 1170300668_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

>Frank

ja też miałem okazję porównać HG - ale był to pojedyńczy przypadek i niestety muszę przyznać, że więcej robiły złego niż dobrego :((

ale nie oceniam tych kabli, ot to miałem taki przypadek

Z tego co wiem dystrybutor na nasz kraj "pieje" z zachwytu nad HG - co jest nadwyraz zrozumiałe, niestety konkurencję miesza z błotem - a to nadwyraz bardzo stronnicze (i chyba również zrozumiałe) ;))

Jodel poruszyłeś ważny temat a mianowicie: nie lubię słów krytyki dla tego co miałem czy mam. Jesli coś się chce sprzedać to nalezy pokazać co "w moim towarze" jest lepsze. Ni9e lubię sprzedaży na zasadzie krytyki konkurencji- wytykanie. Sprzedaż tytułowego produktu przypomina mi sprzedaż Alfa Metal Corporation (garnki) Zeptera czy "słynnego" Raibowa". Wartość prawdziwa tych produktów jest pięciokrotnie niższa niż się je ceni. Mam gary AMC, ale potrzeba żarcia spowodowała potrzebę dokupienia dodatkowych- żona znalazła włoską firmę niczym (prócz ceny) nie różniąc się od AMC. Jak widać z powyższego do szczęścia można dojść różnymi drogami, które nie muszą być niepotrzebnie drogie:)

A teraz wyjaśnię dlaczego w moim systemie nie widzę miejsca dla okablowania H.G.

1. Z powodu rozjasniania nienaturalnego brzmienia na górnej średnicy.

2. Wycofania pozostałego pasma średnicy.

3. Z powodu powłóczystego, poduchowatego basu, bez rytmiki i drivu, wypunktowania i konturowości.

4. Z powodu osuszenia i nosowatości wokali.

5. Górnolotnej ceny i nieodsprzedawalności z typową utratą ceny. Odsprzedają się dopiero w cenie adekwatnej do... .

Co mi sie podobało:

1. Scena podobna do innych kabli.

2. Subtelne wysokie tony brzmiące bardzo delikatnie.

Wynik 5:2- przesądził.

Aha zapomniałem tez dodać że przed przed paru laty i przez parę lat uzywałem w swoim systemie okablowania o wartości kilkunastu tysięcy złotych (Tara labs). Po sprzedaży i "wyleczeniu się" wcale nie odczułem dyskomforu czy wogle różnic tłumaczących różnice cenowe.

>gutekbull

he he he, przeleciałem pobieżnie jeszcze raz cały wątek i zastanawiam się czy MirekP ma coś wspólnego z dystrybutorem??? ;)) he he he

pozdrówka jodel

P.S. oczywiście żartowałem

Dziś oddałem daną mi do odsłuchu (ukłony dla Audiofil-a) sieciówkę Audionova Nucterus. Koszt jej to cos ok. 700zł.

Sieciówka ładnie wygląda (rodz. koszulki) i jest z "magiczną puszką ala transparent. To co od razu słychac z jej podłączeniem, to konturowość dzwięków- nie ma mowy o rozmyciu. Bas jest dość szybki, twardy i go czuć. Średnica na średnim poziomie podobnie jak góra- mogło byc troche więcej powietrza. Ogólnie zrobiła na mnie dosć dobre wrażenie i myślę, że w wielu systemach może wypaśc bardzo dobrze.

Slyszalem od paru osob, ktore wiem ze siedza mocno w temacie, ze sieciowki z furutecha sa bardzo dobre, a i kabel mozna kupic ze szpuli, podobno sa bezpiecznym i uniwersalnym kablem tego typu, taki zloty srodek.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.