Skocz do zawartości
IGNORED

sieciówka Heaven's Gate

adamgdansk

Rekomendowane odpowiedzi

>> Zydelek

Zastanawia mnie skąd zdanie, że ktoś zachwala HG, a "pomniejsza" jakość innych kabli. Z tego co wiem, to nie ma komu tak robić (brak dystrybucji), a skądinąd wiadomo, że kable można wypożyczyć na niezobowiązujący odsłuch. Nie trzeba nikogo słuchać, tylko kabli.

Ok, argumentujesz, dlaczego HG nie zdobywa u Ciebie uznania. Ale z drugiej strony, czy Twój odtwarzacz cd jest tak wysokiej klasy, że całe pasmo ma bez własnych naleciałości? Takie retoryczne pytanie. Tym bardziej, że od kolegi masz Wadię pod ręką, którą możesz zabrać do siebie i usłyszysz, ile można poprawić w sprawie wokali. Może wtedy kable przestaną być tak istotne lub właśnie zaczną :-)

Z pozdrowieniami - głaz.

Dystrybucja jest: BAZUNIA!!!

Bardzo namolny- zrobiłby karierę w trzeciw filarze i sprzedaży po domach również innych rzeczy. Na słowa krytyki H.G reaguje w podobny sposób jak na forum.

Natomiast nie sądzę by żródło coś zmieniło. U Maćka (jego opinia) również H.G się nie sprawdził.

Dziś sobie posłuchałem. W pewnym momencie podpiąłem przemysłowy kabel z Leroy Marlin i wiesz co? Mało sie róznił od tych audiofilskich :) W stosunku do AQ tak samo rozjasniał jak inne:) Pozornie robią one "powietrze", wybrzmienia. Poszedłem specjalnie wybrzdąkać coś na fortepianie a potem odsłuchałem na systemie. Zdecydowanie najbliższy prawdy jest AQ i co dziwne nie wyższy model ac15 ale ac10 u źródła. Firma ten model dedykuje własnie do źródeł. Nie robią magii i nie mają cen z kosmosu. Są gładkie, z dobra stereofonią i prawdziwie pokój wypełniaja dzwiękiem. Jak gra kontrabas to się nie wydaje że coś tam plumka, tylko słychać w zołądku szarpanie strun. Audiofilskie kable sa sztuczne- to tyle co mogę wyrazić w tym temacie :)

Natomiast wszystko co kiedykolwiek zakupiłem wypozyczałem do odsłuchu :)

Ciebie kiedykolwiek będziesz miał chęć i czas zawsze zapraszam do siebie.

Nie chciałbym by różne opinie na tematy druta:) miałyby nas poróżnić:)

Pozdr. i zyczę frajdy ze słuchania muzyki.

>> Zydelek

Czy wspomniany dystrybutor HG wypowiada się pod jakimś nickiem na forum? Jestem dość świeży na audiostereo i nie wiem.

Trudno przekonywać do czegoś podając za przykład kogoś, komy się, w tym wypadku kabel nie spodobał. Tym bardziej, że osoba, o której mówisz ma tak specyficzne kolumny oraz koszmarnie nieprzygotowany pokój, że choćbyś wstawił sprzęt za milion złotych, to muzyki i tak mieć nie będziesz. Do tego dochodzą inne czynniki, jak np. spełnianie marzeń przez zakup urządzeń konkretnych firm. Dłuższy wywód. Masz okazję się o tym przekonać.

Ponieważ wpis jest adresowany z grubsza do mnie, to wypada mi podziękować, co czynię. Do miłego. głaz

Zydelek ty znowu o tych kablach, jeszcze raz ci mówię, że ty masz HI FI. Przestań wydawać sądy na podstawie swojego systemu.

Nie ma jednego najlepszego kabla, w pewnym miejscu i z pewnym systemem gra tak ale ten sam kabel w innym miejscu z tym samym systeme zagra lepiej lub gorzej.

HG to nie jest moja ulubiona firma. Cenie jej produkty bo są prawie neutralne za dużo mniejsze pieniądze niż np. MIT.

MIT jest lepszy ale kosztuje 4 razy więcej i sprawdza się już tylko w najlepszych konstrukcjach. U ciebie w systemie przegrałby z kablem komputerowym za 5 zł.

Zydelek zaprezentuj kolumny, może tam jest pies pogrzebany, może zrozumie jak dowiem się co ty masz, co za....

Ja mam takie:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Mirek Potempski -->

... jak już się chwalisz co posiadasz to przynajmniej wklej zdjęcie swojego systemu a nie jakieś śmieszne przedruki z gazet!!!

System Zydelka kilka osób zna na tym Forum z odsłuchów a Twój to jak na razie "wirtualno-gazetowy" jak widzę !!!

zdezintegrowany_3PO

Zdezintegrowany_3huo,

ja nie mam się czym chwalić i nie będę tego robił. Po co, żeby ktoś zaczął znowu pisać, że wszystko co drogie to kicha.

To nie są przedruki a opinie niby guru w tej kwestii, dla ciebie to święta rzecz. Musisz to łyknąć.

Ty sobie powieś zdjęcie systemu zydelka w łazience.

Tak jest! Według Mirka P. skończmy z opiniami, opisami i ocenami. Zakończmy całą tą zabawę w "hifijowe" kabelki, klocki itd. itp.

Zamknijmy forum! i pójdźmy oglądać "teleduperele".

Cóż za wspaniała propozycja :))

>Mirek P.

nie wiem czy Zydelek ma sprzęt hifi-jowy czy też haj-endowy. I gówno to mnie obchodzi. Fajnie u niego gra i tyle.

A jeśli testuje cokolwiek to daje nam jakiś chodźby najmniejszy odnośnik względem tego co mamy u siebie, a należy podkreślić, że zawsze można to zweryfikować.

>Zydelek chłopie! pisz jak najwięcej. Twoje uwagi są dla mnie wartościowe i godne zauważenia na tym forum (moim zdaniem) :))

>Mirek P.

No dobra Miruś wrzucaj fotkę tego co masz w domu. I nie powiesz, że wydałeś na ten "złom" 100 000 zetów. (chyba zer nie pomyliłem).

pozdrówka jodel

Jodel za 100 000 to nie można dobrego cd kupić a upsamplerem i zegarem wzorcowym plus oczywiście transport i przetwornik.

Jodel piszcie sobie co chcecie ale skąd u was taka agresja na HG. Ja miałem 16 email'i i 2 sms'y z zapytaniem. 4 osoby były skłonne kupić. Kabel sprzedałem w ciągu jednego dnia i teraz kolejny będę sprzedawał Silver Signature 2m długi.

U was to tak jak z dicso polo, nikt go nie słucha oficjalnie, wszyscy opluwają a po cichu w domu sobie grają. Na zewnątrz grają twardzieli.

Nie ma się o co spierać. Dziś dostałem oficjalne zaproszenie na Europejską Konferencję branży skórzanej do Politechniki Radomskiej która odbedzie się w dniach 4-5.10.2006. Jesli program konferencji tylko pozwoli z przyjemnością zapoznam się z systemem Mirka. Nie kwestionuję, że może być dobry. Tu- mała uwaga. Mirek nie dziw sie ludziom. Jesteś mało "wylewny" i mało sie dzielisz opiniami. Opinia to nie stwierdzenie że coś jest dobre czy złe a opis tego co usłyszeliśmy- uzasadnienie dlaczego jest tak a nie inaczej. W przeciwnym razie przypisywanie plusów jakiemuś urządzeniu jest bezzasadne. Przytoczę przykład jak kiedyś znajomy chciał mnie wkręcić. Namawiał na wyjazd do Krakowa. Pytam po co. A on- pojedziesz to się przekonasz. Pytam znów w jakim celu. On- zarobisz. Był bardzo tajemniczy. Odmówiłem wyjazdu. Po miesiącu w mediach dowiedziałem sie, że chciał mnie wkręcić do jakiejś piramidki biznesowej. Podobnie jest i z kablami kilku marek. Na pytanie jak brzmią dostajemy odpowiedź SĄ DOBRE... . Mnie takie odpowiedzi nie satysfakcjonują i dziwią. Dlaczego prostego druta czy budżetowy klocek ludzie umieją opisać? Czy na początku kariery audiofilskiej prócz słuchania umieją się wypowaiadać? A ludzie posiadający ekstremalnie drogie klocji mają problem z okreslaniem tego co usłyszeli? Skoro mają problem, to może już ogłuchli?

Dystrybucja H.G w Polsce przypomina mi piramidkową sprzedaż- czyli przyjadę, posłuchasz, podejmiesz decyzję. O brzmieniu cichosza. Dziwnym potem zbiegiem okoliczności są (jest ich coraz więcej) ogłoszenia o sprzedaży. Dlaczego? Albo- zakup był pomyłką, albo (co podejrzewam) to sposób budowania dystrybucji, której klientami maja zostać wybrańcy z grubymi portfelami. I to jest moim największym zastrzeżeniem do tych wyrobów poza niewpasowaniem się do systemu. Nigdy równiez nie okreslałem się, że mój system jest czy ma być hi-endowy. Może jest, może nie, ważne, że mi się podoba i w moim przekonaniu brzmi hi-endowo. Nie wykluczone, że ktoś może go uznać za hi-fi, za co nie zamierzam się obrażać. O moim systemie- jego dzwięku mogą wypowiedzieć się koledzy w przeciwieństwie do systemów oponętów, a to może budzić wątpliwości i podejrzenia.

W jednym się chyba WSZYSCY zgodzimy. Nie ma i nie istnieją kable uniwersalne. Są jedynie niektóre marki o bezpiecznym brzmieniu, czyli takie co nie pokazą samych plusów, ale i nie spaskudzą do reszty. Do takich marek zaliczam VDH, AQ, Tara Labs czy używane przezemnie Sonus Oliva. Prócz tego kazdy ma inne preferencje swojego "idealnego" brzmnienia. Ja uwielbiam wypełnienie, potężny masujący-punktowy i kontrolowany bas, ciepłą barwę i aksamitną górę. Muzyka ma wybrzmiewać otoczona odromną aurą- powietrzem a kazdy dzwięk ogniskowany precyzyjnie. Ktoś inny będzie lubił tłusty snujący się bas i to będzie u niego ideał. Inny ktoś będzie szukał osuszenia, , mega szybkości, ponad przejrzystości itd. Tak więc pojęcie hi-end różnie będzie postrzegane przez różne osoby. Moim zdaniem nie ma klocków hi-end. Takowe nie istnieją. Jesli mowa o terminie Hi-End, to okresla on wzajemny dobór komponętów (klocki, kable, gadzety, pomieszczenie, kolumny) i wzajemne ich ze sobą połączenie, gdzie istotne znaczenie ma kierunek podpięcia danego druta, kierunek wtyczki itd. Hi-End to wg. mnie pewna magia, sztuka, podobnie jak okreslenie Szu w filmie Wielki Szu. Hi-end to równiez myślenie.

Pozdrawiam i życzę większym szacunkiem obnażać się nawzajem. Będzie po prosyu przyjemniej.

Zydelek.

>Mirek P.

nie opluwam HG, również nie oceniam (zbyt mało miałem styczności), tylko moja mała uwaga jest taka - że za dużo w tym mitu.

Jeśli faktycznie gra to jest OK i fajnie. Chciałem też zauważyć, że większość z naszych sprzetów nie jest na tym pułapie (chodźby również cenowym). Byłem u Zydelka, wiem jak gra jego system - i szybciej zweryfikuje jego oceny i opinie. Ale nie o Zydelka tu chodzi. Poprostu jeśli masz faktycznie tzw. super-hi-endowy sprzęt to bliżej mi ze swoim do Zydelkowego niż do twojego. Dlatego wartościowo wyżej stawiam wypowiedzi Zydelka niż np. twoje.

1. "Bardzo namolny- zrobiłby karierę w trzeciw filarze i sprzedaży po domach również innych rzeczy".

.

.

.

2. "Pozdrawiam i życzę większym szacunkiem obnażać się nawzajem. Będzie po prosyu przyjemniej.

Zydelek".

Mity nie rodzą się same, ale chwila autorefleksji może powstrzymać kolejne. Brawo.

Szanowne panie, szanowni panowie, my wszyscy jesteśmy tu po to żeby sobie pomóc a nie przeszkadzać.

Mój system jest jaki jest, mam znajomych którzy mają systemy 10 cio krotnie droższe. Pytanie czy są lepsze, no nie do końca, wydaje im się, że są lepsze ale nie są tego pewni.

Pozdrawiam wszystkich, panowie szanujmy się.

Mirek Potempski=> kompletne bzdury pan wgadujesz.

Albo się coś słyszy , albo nie - tu naprawdę nie ma żadnej filozofii ;-)

Jest taka prosta audiofilska zasada ; jeśli nie słyszysz różnicy, to jej po prostu nie ma !!

I śmiem twierdzić , że chyba mam nieźle dopasowane klocki dlatego różnice są subtelne - na pograniczu percepcji.

Nigdy nie twierdziłem , że ich nie ma, ale często jest tak ,że sie zastanawiam czy w ogóle jest.

Robiliśmy kiedyś odsłuchy u kolegi zildjiana 5-6 sieciówek i u niego różnice były wyraźne ,te same sieciówki u mnie różnice znikome.

A pan panie Potempski nie irytuj się, ja rozumiem, że wkurzył cię fakt ,że śmiałem skrytykować przesławny I.C

Heaven's Gate, no ale cóż był do D..........y , największy bubel jaki miałem w domku i to za kupę kasy.

Zmulał dźwięk był ,przyciężki , mało szczegółowy - efekt był taki jakby kolumny ktoś kocem nakrył ,dlatego odradzam wszystkim zakup kabli Heaven's Gate .

Trzeba mieć wielki talent ,aby takie kabelki rozprowadzać, kosztował coś 1000 $ czy 1000euro , a załatwił go Gotham za 4zl /m ;-) Co tu komentować, taka jest prawda.

A to forum służy miedzy innymi ,aby takie Voodu odkrywać.

A panu radzę założyć wątek sponsorowany i tam wychwalać pod niebiosa kable znakomitej firmy Heaven's Gate.

Takie są zasady na tym forum !

Frank...

"FP-314Ag / FI-11Cu / FI-E11Cu

Wysokiej jakości kabel zasilający oprawiony we wtyki Furutech z serii 11 Cu.

Przewód fazowy wykonany z miedzi typu Alpha u-OFC srebrzonej.

Przewody neutralny, uziemiający i ekranujący wykonane z miedzi typu Alpha u-OFC.

Przekrój przewodników 3x1,93 mm2

Średnica zewnętrzna przewodu około 12,9 mm

Kolor przewodu brązowy."

dopiero teraz odczytałem, ten chyba model jak wyżej, do źródełka... czyści i niezły basior.. zastanawiam się nad kupnem ze szpuli całej kolekcji właśnie, jeszcze 3szt :/ + wtyki daj Pan Spokój heh, bo miałem pożyczonego do wzmaka i tez było ok..

Gutekbull, skoro ten Gotham jest tak dobry to zrób prezentacje u moich znajomych, którzy mają kolumny np. za 70000 euro. po co maja kupować shunyat'ę.

Ciekawe czy ich przekonasz, może są to głupi ludzie a ty jesteś guru. Chcesz spróbować.

>Mirek P.

zastanawiam się co tu robisz na takim forum? Gdybym miał znajonych wydających po 70000 euro za klocek - mam nadzieje, że znów ilości zer nie pomyliłem ;)) - to nie marnowałbym sobie czasu na pisanie w takim miejscu.

No bo cóż, z kim masz tu dyskutować? I o czym? O Gothamie za 4 zetów/m?

Nie chcę Cię zniechęcać do pisania na forum, ale pomyśl sam - mam jakiś tam sprzęt top-super-hi-endowy, więc po co z kimś dyskutować o sprzętach na poziomie do 1kzł za klocek - skoro już pewnie nie pamiętasz jak one grają?

Fajnie byłoby z Tobą pogadać co masz i jak do tego dochodziłeś, jak wyglądały twoje poszukiwania? Więc skoro nie chcesz nic mówić o swoim systemie i drodze do niego, więc po co dyskutujesz - w moich oczach masz coraz mniejszą wiarygodność, sorki ale taka jest prawda (nie chcę nikogo urazić na forum). Próbujesz coś powiedzieć określając to w sposób mało wiarygodny.

Mirek bez urazy - pozdrawiam Cię

jodel

Mirek Potempski=>

No tu masz niewątpliwie rację jak wydali 70000 euro na kolumny to choćby dlatego powinni sieciówki kupowac za co najmniej 10 000zł bo taniej nie przystoi, taka za 3000zł to byłby mezalians,

a wpływ na dźwięk ? E to dajmy sobie spokuj z takimi pierdołami,

najważniejsze , aby cena sie zgadzała no ,żeby każdy wiedział , że nie ma lipy;-)

no i do tego można przed znajomymi pochwalić się - dzizus!, co może być w takim kablu - super kosmiczne technologie zamknięte całkowicie w teflonie najwyższej jakości - no bo platyna nie sprawdziłaby się - więc za co te tysiące euro? za prestiż, nazwę firmy na kabelku? ;))

jodel => ale jak przyjdzie taka sąsiadka co pojęcia nie ma i powiesz jej ,

że kabel zasilający kosztował drobne 10 000zł , to chciałbym zobaczyc jej minę ;-)

Chyba bym za bilet zaplacił ;-)

Ale się ubawiłem przy tym temacie.

Panowie , dyskusja o tym jakie są HG jest bez sensu. Powtórze triuzm że wpływ brzmienia każdej cześci systemu na resztę zalezy od tego jaka ta jest reszta systemu. Słyszłaem jak HG US bzrmi w dwóch odmiennych konfiguracjach,

w jednej brzmiał kontrowersyjnie, w drugiej brzmieniowo nie moglem im nic zarzucić , wręcz przeciwnie brzmiał doskonale. Ale doskonale odnosi się tylko do brzmienia.

Bo jeden z kabli które testowalem robił zwarcie w trakcie wyginania - padaly w mieszkamiu korki. W tym aspekcie oferowanie HG za tą cene to była faktycznie kpina :)

piter=>

ale ja znam opinie o I.C Heaven's Gate z trzech różnych systemów i wszędzie d....a ,

nawet ma ksywę w środowisku - KOC.

No dobra niech ci będzie - przypadek ;-)

Gość

(Konto usunięte)

Tak sie tylko zastanawiam po co w wyrzutniach rakietowych super sieciówki?

Żeby celność poprawić ?:)

A co z przenośnymi wyrzutniami ? Tam sieciówkami do słupa z prądem chyba nie podłączali - i to nabiera sensu !!!

Pamiętacie skuteczność irackich Scudów :)

piter=>

teraz doczytałem , to chłopie dobrze ,że przeżyłeś spotkanie z Heaven's Gate,

a swoja drogą to mocna sztuka ten Heaven's Gate, takie solidne korki ot tak wywalić ;-)

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.