Skocz do zawartości
IGNORED

wciąż szukam stolarza

graaf

Rekomendowane odpowiedzi

Echm - AGROS nie myl pojęć proszę. Szelak służy do wyrobu politur szelakowo - spirytusowych oraz fiksatyw, lakierów, apretur, emalii, past, farb, atramentów, płyt gramofonowych itp. Jest to jeden ze składników który nota bene "zabarwia" kolor drewna może być w różnych kolorach emon, oranż, rubin lub odbarwiony chemicznie szelak bielony. ALE z szelakiem kładzie się piewrsze kilkadziesiąt warstw w politurowaniu, które nadają barwę i głębię całości. zresztą wystarczy poczytać to co napisałem wcześniej w linku który podałem - tam akurat jest opis efektu fortepianowego - ale przez użycie np. szelaku o zabarwieniu lemon i mniejsze j jej ilości można uzyskać inne jaśniejsze odcienie.

Słucham tylko muzyki.

Ależ szelak możesz z powodzeniem stosować jako barwnik - zważ tylko na to że to się rozpuszcza w spirytusie - więc 1. musi dobrze przeschnąć, trzeba nałożyć kilka kilkanaście warstw - wszystkie równomiernie, na koniec lakier - i tu trzeba uważać i wypróbować czy aby lakier nie zadziała z szelakiem w niepożądany sposób.

Słucham tylko muzyki.

ARGOS - kupowanie obudów za czterocyfrową kwotę żeby robić na nich pierwszy swój projekt jest dla mnie jak uzywanie porsche 911 w ośrodkach szkolenia kierowców.

Co prawda nie 911, ale w Poznaniu już nie raz widziałem audi TT, mercedes SLK, czy BMW Z6 (jakoś tak) jeżdzących na "L" - elce. :-)

Oczywiście to efekt występowania konkurencji, chwyt marketingowy i to skuteczny, bo wiadomo że lepiej aby uczyć ludzi na tańszych samochodach.

Pozdrawiam!

TT, Z4 i SLK to są raczej zabawki, wygladają jak pomniejszone wersje prawdziwych wozów sportowych ale w gruncie rzeczy wcale nie są takie ostre, zwłaszcza "podobijane" elektroniką w stylu ESP, TCS i takich tam pierdółek. Szczaególnie współczuję im tego Adui TT, wiadomo ile stłuczek maja auta na kursach a naprawiać aluminiowe poszycie... brr, to musi kosztować.

• 1 miesiąc później...

no i kolejne rozczarowanie :-/

po złapaniu początkowego kontaktu kolega Zybel przestał odpowiadać na maile :-(

trzeba będzie pójść w kierunku OB

może to i lepiej

nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło :-)

Re: marko3T, 14 Lis 2006, 15:00

>Wiesz graaf jeżeli chodzi o te małe monitorki to zrobiłbym Ci je za free , ale na wiosne.

>Jeżeli uznałbyś ,że jakość jest niska to poprostu kosz.

no to super! zatem projekt nie umarł tylko oddalił się w czasie :-)

pozdrowienia!

graaf

.... ano czekamy, ja od początku października i ostatni kontakt na gg nie wróżył szybkiego terminu!

Ja zacząłem się rozglądać u siebie we Wrocku i nawet znalazłem już wykonawcę, ale czeka mnie teraz szpital i operacja! Pech!

Głośniki mam, elementy zwrotnicy też, ale skrzynek nie widać, ból serca i łzy w oczach! :)))

Pewnie kolega Zybel padł ofiarą bumu inwestycyjnego :)))

Pozdrowienia dla Kolegi Zybla

Kris

• 1 miesiąc później...

mam zaprzyjaznionych stolarzy

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

witam

Mam pytanie do kolegi ARGOS

Otóż pisałeś w którymś z postów ,że urzywasz żywicy poliestrowej do łączenia mdf , która schnie w 10 minut, a w 20 minut otrzymuje wytrzymałość .

Czy mógłbyś napisać jaka to żywica i jaki układ utwardzający w tej aplikacji zastosowałeś

POZDRAWIAM

WIT

Tanim kosztem?

To jest parę metrów kwadratowych sklejki (głównie 1/2" i 3/4"), sporo cięć pod dziwnymi kątami etc.

Nie licz na tanie koszta takiej imprezki...

Ale do rzeczy, na początek corner GRF vel C-GRF:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Tu masz plany zwykłych GRFów (nie narożnikowych, czy jak kto woli R-GRF):

Ukryta Zawartość

Tu jako ciekawostkę masz plany Autograph-ów (gdzieś na tej stronce są w formacie pdf - to jeżeli za cad-em nie przepadasz):

Ukryta Zawartość

post-3536-100000956 1170307984_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

senicz

cena była porównywalna ze zwykłym stolarzem dlatego dałem sobie luz, oczywiście korzysci to pudła robione na profesionalnych maszynach, nawet nie uwierzylibyście dla jakich firm w Polsce robi sie obudowy

Jedyny chyba plus z robienia skrzynek na profesjonalnych maszynach to wyższa wydajność. Nie ma chyba takiej maszyny , która jest w stanie zastąpić ręke fachowca , prawdziwego fachowca. Dobry przykład to zdjęcie wyżej trudne skrzynki trzeba raczej robić ręcznie.

piter z

Ręcznie to znaczy ,że maszyna wszystkiego za ciebie nie zrobi. Oczywiście ,że bez frezarek, szlifierek, pilarek, prasy się nie obejdzie, ale sa pewne szczegóły w zaawansowanych , udziwnionych skrzynkach które wymagaja już ręki. Spadłeś już?

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.