Skocz do zawartości
IGNORED

PRE + GC + Azur 640C + AE Evo 1...

przemas_astro

Rekomendowane odpowiedzi

Niedawno stałem się szczęśliwym (już to chyba puentuje tą skromna recenzję) posiadaczem zestawu wykonanego przez jednego z naszych Kolegów, piszącego tu pod nickiem „pkrecz”. Ów zestaw tworzy Preamp + GC wykonany na bazie schematów udostępnionych przez Petera Daniela. Jako źródło stosuję w dalszym ciągu Azura 640C, kable to interkonekty DIY na bazie Gothama oraz głośnikowce Monster Cable, całość dopełniają monitory AE Evo 1.

Jak pewnie zauważyliście w moim profilu, słucham dużego spektrum muzyki, w zasadzie pomijam tylko „gówno” w stylu hiphop, Doda, Wilki, nowości z VIVA i temu podobne paskudztwa. Cóż mogę zatem powiedzieć, nie stosując wodolejstwa i zbytnio wydumanej audiofilskiej nomenklatury? Otóż to, że jestem zachwycony jakością brzmienia tego systemu, co w porównianiu do zainwestowanych pieniędzy stawia go w moim przekonaniu na czele sprzętu średniej klasy, który może rywalizować ze znacznie droższymi konstrukcjami renomowanych firm. Jeśli ktoś był na ubiegłorocznym AudioShow w pokoju CREEK’a za klockami za 4000 każdy, to ma mniej więcej porównanie jak brzmi mój zestaw.

Mikrodynamika, zapas mocy, przestrzeń, separacja kanałów, scena, powietrze, wybrzmiewanie blach, detale, stuknięcia, szurnięcia i schowane gdzieś trzaski w studiu nagraniowym, kontrola basu, naturalność brzmienia instrumentów oraz świetne wokale decydują o tym, że można mieć w domu system z prawdziwego zdarzenia. Niestety źle nagrane płyty przyprawiają niekiedy o mdłości, ale taka to już nasza natura, delektować się muzyką i jakością jej realizacji. Do tego muszę podkreślić jakość wykonania całości. Piękna czarna obudowa, solidne gniazda, jednym słowem pełen profesjonalizm!

Jak tylko zdobędę jakiś aparat, umieszczę stosowne fotki.

Przemas :)

https://www.audiostereo.pl/topic/28190-pre-gc-azur-640c-ae-evo-1/

przemas_astro >

Fajnie ze zaczynasz z solidnego poziomu. Gratuluje cierpliwosci, malo kto jest w stanie oprzec sie masowce.

Pamietaj jednak, ze dobrze to bedzie dopiero wtedy kiedy wrocisz do domu, odpalisz muzyczke i pomyslisz - "No, ja to bym im dopiero pokazal audio show". :)

• 2 tygodnie później...

Jestem po przeprowadzce z małej klitki do wiekszego mieszkania. Podobno miało mi przejść, nic z tego! Jest rewelacyjnie, dżwięk nabrał rozmachu, jest wszędzie, po prostu wszędzie...

c.d.n.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.