Skocz do zawartości
IGNORED

13.09.2006 - zmiany na forum

Redaktor

Rekomendowane odpowiedzi

liamk,

>Obawiam sie tylko, ze wszelkie "1vs1 rozmowy nie na temat" moga sie przez to ograniczenie przeniesc

>na inne zakladki :/

i w ten sposób zginiemy od własnego miecza, a tak przynajmniej był syf na bocznicy, już lepiej zrobić zakładkę atopos

...albo dac atoposowi 1(jeden)wątek, scalony z wszystkich jakie napisał, niech ma.

Są czytelnicy jego radosnej twórczosci, chociaż po tym co ostatnio wypisuję powoli przestaję sie do nich zaliczać.

Niemniej doceniam oryginalność i przebojowosc;)

Dajmy sie człowiekowi wyszaleć jak już koniecznie tego potrzebuje.

W sumie wychodzi na to, ze tylko dwie osoby(a może jednak jedna;)) wadzą Lukarowi.

Pozdrawiam

Pomysł pod tytułem 1 wpis/h to nowy sposób na zamykanie ust ludziom. Z łaskawie wydzielanymi przerwami na oddech. Nie pojmuję jak ktokolwiek może się z tego cieszyć.

Wśród nas jest wielu zwyczajnych totalniaków, małych, podłych i zaplutych ale niezmiernie z siebie zadowolonych organizatorów cudzego życia.

Jeszcze tylko potrzebny im jakiś Wódz.

Witam

Nowego regulaminu jeszcze nie czytałem, jednak pomysł z czasowym limitem wpisów wydaje mi się trochę chybiony. Jakiś czas temu, aby móc pisać na bocznicy należało mieć większość wpisów w tematach sprzętowo-muzycznych. Okazało się, że wpisów na bocznicy mam znacznie więcej, a nie wydaje mi się (może zabrzmi to nieskromnie) abym przyczyniał się do obniżenia poziomu forum.

Jednego jestem pewien, żaden regulamin, ograniczenia, cięcia itd, nie zastąpią kultury osobistej i 15 sekundowej refleksji nad tym, czy to co napisałem nikogo nie urazi lub czy to co przeczytałem faktycznie mnie obraża.

Może w tle okna, w którym wpisujemy tekst powinien być umieszczony napis: "TWOJA WYPOWIEDź śWIADCZY O TOBIE". Tak dla przypomnienia.

Jeśli muzyka naprawdę łagodzi obyczaje to chyba coraz mniej forumowiczów znajduje czas na jej słuchanie.

Pozdrawiam

>Moderator forum] lolo

>17 Sie 2006, 14:10

>To wydaje się oczywiste - w koncu zasady dla wszystkich są takie same. Więc jeżeli mamy zwrócić uwagę MG to nalezy równocześnie zrobić to w stosunku do >innych, kręcących na tym forum swoje lody.

>Kabelki to reklamuje Zydelek. A aboxa Andrea;-) W przypadku boda nie zauważyłem jakiejś akcji handlowej.

[Moderator forum] Walery

>Inżynier spojrzałem, i co w którymś tam wątku (sznurówka) odzywa się bodo i mówi że piotrek608 wygadał się co do ceny - komercyjny niesamowicie. W >aboxie - udostępnia do odsłuchów i z tego co widzę nie pada oferta handlowa. Natomiast Zydelek po wstępnej fazie wypożyczeń informuje - to kosztuje tyle >tamto tyle, no dobra czepiam się;-)

I co sie dziwic, ze moderowanie upadlo, zbyt wiele w tym interesow "kruk krukowi..." ... to forum ma wielu "symbiontow"...

„Tak samo jak ludzie, Funky, bez żadnej różnicy” | VITUPERATIO STULTORUM LAUS EST

A mi sie Arsen podobal - przynajmniej bylo kolorowo na bocznicy a poza tym mozna go zawsze ignorowac jak sie ma dosc jego duzych liter - irytujce, doprawdy irytujace. W koncu jest czlowiekiem inteligentym inaczej a czytanie takiego zawsze rozwija.

Powrot do starego mi sie marzy. Jeden z naszych forumowiczow napisal mi na priva, ze 'na forum dzieja sie dantejskie sceny' i 'kiedy to w koncu minie?' - no wlasnie, moze juz lepiej zapomniec o wakacyjnej przygodzie i wrocic do starego? Lukar, daj nam troche wolnosci w naszym kolchozie - to byl taki maly apel ;-)

pzdrw

soso

Zniesaienie moderacji, w tym przypadku cenzuralnej, uważam za dobry pomysł.

Ograniczeń wpisów na Bocznicy, za taki nie uważam.

-----------------------

Zalecanie "wsadzania łba pod zimną wodę", zapewne znane autorowi (z Wenezueli) z autopsji, nie jest ciekawą propozycją forumową.

W takich sprawach, własnych metod, należy zachować dyskrecję :-)

Pozdrawiam

Witam!

Lukar- faktycznie ograniczenie wpisów do jednego na godzinę nie jest najlepszym pomysłem. Jeśli już musi występować limit to niech będzie on dzienny.

Poza tym może by tak w ogole zostawić bocznice tym wszystkim którzy maja ochotę sie kłócic, rozpoczynac bezsensowne wątki itd (bez limitów).... Mam wrażenie, że wczesniej czy później sami daliby sobie spokój.

Pozdrawiam

-> Lukar,

Moim zdaniem powinieneś uściślić zapis w pkt 21 Regulaminu, zmieniając słowo ‘wypowiedzi’ na zapis - ‘wszelkie treści i materiały graficzne, w tym materiały chronione prawami autorskimi’.

LUDZIE, PRZECIEŻ TO FORUM, TO FORUM HOBBYSTYCZNE, A NIE MNIEJSCE, GDZIE ZAPADAJĄ DECYZJĘ W RODZAJU USTAW NORYMBERSKICH. Po co te zbędne emocje. W...li mi to, kto będzie moderatorem, co będzi wycinał, co wolno, czego nie wolno. Mama mnie dobrze wychowała i nie muszę się specjalnie kontrolować, żeby kogos nie obrazić. A jak mi to miejsce w sieci przestanie odpowiadać, to się nie będę wstukiwał więcej w przeglądarce www.audiostereo.pl i po sprawie.

Zaczynam wierzyć, że audiofilizm to choroba psychiczna, a nie tylko zaburzenie adaptacyjne czy czynnościowe.

Jeżeli ktoś nie może poradzić sobie z emocjami, zapraszam na bezpłatną sesję - urlop mam do najbliższej niedzieli. Mogę przyjąć kilka osób nieodpłatnie.

Pozdrawiam wszystkich.

PS. Szanowny Panie Lukar, czy ten serwer stoi u Pana w domu, gdzie jest skolokowane to forum, bo jeśli nie, to mam niezłą ofertę hostingową (zajmuję się tym zawodowo), jak by Pan miał dosyć toczenia tu z uczestnikami wojny.

Proponuje poprostu usunac bocznicę i tyle.Bedzie spokój nie ma sensu trzymac przy zyciu tego nikomu niepotrzebnego tworu a z punktu widzenia AUDIO niczego nie wnoszącego.

Upss! Nie jestem już moderatorem, chlip, chlip;-) Taki prezent od Lukara w moje urodziny;-)

A całkiem poważnie to szkoda i jak soso marzę o powrocie do starych czasów. Rozumiem że to forum Lukara i może podejmować decyzje jakie mu się żywnie podobają ale trochę szkoda. Szkoda że przez paru szybkostrzelnych szeryfów moderacja skompromitowała się, szkoda że Lukar nie wysłuchał paru całkiem sensownych podpowiedzi organizacyjnych przez co mógłby faktycznie mieć forum "z bańki".

Niestety miało być dobrze a jest jak zwykle;-)

Piotrek608, 14 Wrz 2006, 16:55

>Proponuje poprostu usunac bocznicę i tyle.Bedzie spokój nie ma sensu ...

Niebardzo.

Wątki poboczne w postaci rozważań o kotach, dupach i smokach; kupowania alkoholi; gotowania; zmiany auta; braku humoru i takich tam wleją się w stereo, muzykę i (oby nie) DIY .

Taki wentyl jest potrzebny, choćby czasem z sobie podobnymi umówić się na piwo.

Właśnie to "współuczestnictwo w szaleństwie" skłania nas czasem o zapytanie o zdanie ludzi którzy mają podobne zainteresowania.

Tak sądzę.

Kubedes ma w rzeczywistosci najlepsza sugestie w ostatnim kwartale. Umawiamy sie na drinki! Kiedys byly fajne wizyty w Kaimie, ludzie czesciej sie spotykali, wiec nie pozostaje nic innego jak faktycznie zorganizowac nastepne spotkanie. 24km od centrum Warszawy na drodze w kierunku Lublin, w Wiazownej jest znakomite zarcie w "Zajezdzie u Mikulskich", lub w oddalonym o 300m "Mazowszu" z identyczna oferta tych samych wlascicieli, ale juz bardziej na uboczu, ciszej i kameralniej. Sa stoliki na zewnatrz, mamy indianskie lato....

==> Lukar

Ograniczenie wpisow w dziale bocznica do jednego na godzine ugodzi najbardziej w normalnych uzytkownikow forum. Ja np jak mam problem z komputerm czy rowerem itd. nie ide na specjalistyczne forum tylko pisze tu, jest tu masa uzytkownikow komputerow, rowerow ktorzy pomoga. Jesli bede oni mi odpowaidac w tepie 1 na godzine a ja im tak samo bede zadawal pytanie to g..... z tego wyjdzie. Rozsadniejsza opcja wydaje sie 24 wpisy na dobe. Zreszta i tak wszystko o kant d... rozbic jesli nie pozbedziesz sie wielonickowych foromowiczow, beda pisac spod roznych nickow mase wpisow mimo tak zwanych ograniczen.

Lukar, 13 Wrz 2006, 23:18

>2. na Bocznicy zostaje wprowadzone ograniczenie: jeden użytkownik ma jeden wpis na godzinę

Trudno mi sobie wyobrazić głupszy pomysł. Przebija poprzedni (

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) )

Może by szanowny właściciel forum zdecydował sie o co mu chodzi. Albo, zgodnie z jego słowami, forum jest wyłącznie tematyczne. I wówczas proszę być konskwentnym - skasować bocznicę i wycinać wszelkie wątki nie o audio na pozostałych zakładkach. Albo proszę się zgodzić, że forum jest miejscem spotkań ludzi, których horyzonty są nieco szersze, i dać im spokój, a nie co jakiś czas wprowadzać coraz głupsze ograniczenia, których celem ma byc właściwie co? "Quasiwojskowy dryl"? (Że zacytuję wicepremiera Romana G.)

Istotą forum jest konwersacja, która czasem może być gorąca i szybka - rowlekanie tego na rytm godzinowy pozbawione jest sensu.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

foxbat, 14 Wrz 2006, 10:49

Najchętniej odpowiedziałbym swoim wpisem z wątku tylko dla "M". Ale wątek zniknął w całości, a wśród upublicznionych tu jego fragmentów nie znalazłem swego wpisu :(( (!)

Albo nie uważnie przeczytałem wklejone fragmenty albo - jak mi się wydaje - nie widzę tu tej swojej wypowiedzi. Myślę, że dobrze nadawałaby się na odpowiedź na fragment który podałeś.

* * *

Wolałbym, żeby cytowane były pełne wy- i odpowiedzi) w kontekscie całego wpisu, a nie tylko ich oderwane fragmenty. Inaczej jest to tylko manipulacja teksetem.

Nie chce mi się brnąć przez wpisy ale spróbuję jeszcze raz poszukać swojej odpowiedzi z okolic 17.08. na to co nazywasz "swoimi interesami".

A jeśli tak uważasz to włącz w nie i siebie ;) I racz wytłumaczyć Forumowiczom dlaczego.

Znalazłem fragment o jaki mi chodziło i wyżej wspominałem. Pochodzi z 20.08.'06 i jest moją odpowiedzią na wpis inżyniera z 17.08.'06, godz. 16:22

Jak pojawił się wątek IC oraz dużo, dużo wcześniej (wiele m-cy temu) w zw. z ABOXem, uprzedzałem Bodo, że może być posądzony o uprawianie nachalnej reklamy. Miałem więc jak Wy wątpliwości, tylko znacznie wcześniej.

Rozumiem, że skoro inni majsterklepcy byli bardziej aktywni na forum (i nic), Bodo_z szukał swojej szansy na zaistnienie.

Można by analizować, kto był w tego typu działaniach najaktywniejszy. Na pewno nie Bodo_z (to moje zdanie).

Wątki sponsorowane mamy od niedawna.

Zaraz się podniosą głosy, że maksymalną ilość ludzi chcemy tam zagonić, bo ktoś tu jest pazerny na kasę.

Pytanie: pasjonat-amator jest producentem czy raczej nie ?

* * *

Przypomnę o czym pisałem: Wyróżnijmy:

osoby z forum, piszące dla prasy audio - nicki na niebiesko;

DIY-owcy, oferujący swoje usługi - nicki - np. na pomarańczowo.;

producenci zarejestrowani - nicki czerwone;

itd. - wedle potrzeb.

Widziałem podrzucanie niektórych wątków do góry, co mnie się b. nie podobało. Działo się tak dlatego że testujący mieli niepisany obowiązek coś napisać o testowanym wyrobie.

Teraz robimy porządki. Zróbcie jak uważacie, bo mnie też nie podoba się przesada.

Ponieważ temat dotyczy pośrednio mnie - nie będę się wtrącał w Waszą rzeczy ocenę.

A A. będę chwalił, bo tego wart (he, znowu nachalna reklama w wąskim gronie :) Jeżeli uważacie, że robię to z premedytacją - mogę nie wspominać o aboxowatych na forum. Pasuje ?

Zdaję się na Waszą ocenę.

Amen ;)

andrea29

>A jeśli tak uważasz to włącz w nie i siebie ;) I racz wytłumaczyć Forumowiczom dlaczego.

Rozszyfrowales mnie! Tak wciskam ludzikom na forum sznurowki, cudowne tunningi kolumn i fullwypasy! ;) No dobra, uswiadom mnie jaki mam w tym interes? :D (poza przejzystoscia forum...)

„Tak samo jak ludzie, Funky, bez żadnej różnicy” | VITUPERATIO STULTORUM LAUS EST

R.u.s.t, 14 Wrz 2006, 11:54

Znowu się popisałeś "intelygenyjom" ;)) Wygrzebujesz moje wpisy, przeinaczasz sens słów, nie potrafisz poprawnie zapamiętać, że Ewa to była D. (wtedy ci podpadłem - pamiętasz ? -Gust mam inny idlatego,ze ośmieliłem się do tego przyznać ;)), a jak pisałem o "d.", to miałem na myśli d. M. Czy to naprawdę tak trudno zapamiętać ? /Może sobie to zapisz gdzieś z boku na karteczcie, to nie będzie ci się to mylić. Aha, no i nie zgub tej karteczki./

- Dla ciebie to bez różnicy - wiem. (Grunt, że ty wiesz co masz na myśli: "co innego myślę, a co innego mi się napisało". Tak R.u.s.t, wszystko w porzo :) Ja jestem zdrowy, a wy chorzy ;) Nawet nie chcę wiedzieć co ty tam masz pod czaszką, myślę wszystko możliwe.

Robisz to celowo czy jesteś inteligentny inaczej ? -Jak to drugie to wybaczam, bo co jesteś temu winien, że jesteś jaki jesteś, nieszczęśniku.

Nie chcę już z tobą polemizować - i tak myśli przeinaczysz. (Taka manipulacja tu teraz w modzie ;)

* * *

A ad. mego wpisu wyżej, miałem na myśli Stana Tymińskiego. Wiesz kto to taki ? Nie, nie, spieszę wyjaśnić, że to nie był żaden ktról i nawet nie walczyl z Tatarami. To był taki pan, co wziął się znikąd i bardzo chciał być nr 1. w P., by zaspokoić swoje ego. Jak na forum - wiesz(?) kto. Niektórzy ludzie wybierali wtedy może nie tego co chcieli, a mniejsze zło. Taki był wybór. Na szczęście ten pan odpadł w ostatniej, turze. Ludzi się "wykazali" bystrością umysłów ;) (Nie wiem na kogo ty głosowałeś, ale się domyślam, sadząc po twoich wpisach.)

* * *

Jeśli jeszcze coś z moich wpisów "zrozumiałeś" nie tak jak powinieneś to już trudno. Wiedz, że nie zamierzam ci ich objaśniać. Ale popytaj innych czy dobrze rozumiesz treść pisaną (mam poważne watpliwości).

foxbat, 16 Wrz 2006, 10:22

Foxbat, chciałbym się mylić ale Tobie też chyba nic nie brakuje do R.u.s.t'a. Reprezentujesz ten sam poziom. Myślę, że pewnie jesteś jeszcze młody i nie myślisz samodzielnie, tylko tak czasem coś Ci się

zdaje. -Poproszę zatem o dowody - tylko w całości. Albo właśnie się zbłaźniłeś tym swoim wpisem.

__________________________________________________________________________________________

Ale do rzeczy. Pokaż mi, gdzie konkretnie "wciskałem ludzikom na forum" sznurówki ? /A nie pomyliłeś mnie z kimś innym ?/

Chcę zobaczyć (a i inni też chętnie poczytają) te wpisy. Skorzystaj: -> wyszukiwarka -> mój nick i hasło "sznurówka". Tylko przeczytaj/przytocz wszystkie jakich o niej dokonałem. Pokaż/udowodnij tu wszystkim jaki ze mnie naganiacz.

* * *

Bodo_z lubi znać moją opinię (zresztą innych tak samo) o wszystkim co popełni. Zanim je odłuchałem, zdążył je już zresztą zebrać - były w większości dobre. To był argument, bym się nie ociągał i sprawdził sam co warte moim uchem i w moim - znanym mu dobrze systemie. Mnie najbardziej interesuje jak d. element gra u mnie (podejrzane, nie ?).

Szn. nie zagościły u mnie na dłużej niż na przetestowanie (to nie ujma). /U mnie to jakieś 95% pewnego docenianego IC - szczegóły znajdziesz jak się wysilisz./

U jednego z forumowiczów nie sprawdziły się w mojej i jego obecności. (Też jest o tym mój wpis.) Napisałem wyraźnie: w tamtym systemie IC C. nie dały szn. szans.

To kiego się przypierniczasz ? -Dla zasady, boś młody, masz powody czy że nie myślisz jeszcze samodzielnie i tak Ci się tylko zdaje ?

Gdzie wciskałem "ludzikom na forum":

1). sznurówki,

2), cudowne tuningi kolumn,

3). fullwypasy ?

Udowodnij swoje słowa albo będziesz dla mnie nie godnym uwagi kolejnym wichrzycielem. (Wiesz dlaczego.) Ale szukaj, szukaj pilnie...

Jeśli mimo mojego długiego stażu na forum nie zorientowałeś się jeszcze, że jak dotąd z żadnym forumowiczem, producentem czy dystrybutorem nie łączą mnie biznesowe powiązania to jesteś po prostu ślepy. (Jak sprzedaję lub kupuję element to przez chwile łączą ale nie takie "powiązania" mam na myśli.)

* * *

Jak mi się coś spodoba będę o tym pisał, a jak nie - zmilczę, albo opiszę - jak mi się będzie chciało i jaki będę miał kaprys. Tobie podobnym nie zamierzam się z tego tłumaczyć.

__________________________________________________________________________________________

Nie doszukaj się powiązań gdzie ich nie ma (drugi Qubric-myśliciel się znalazł ;)

Myśl samodzielnie, nie pomawiaj. POMAWIAJĄC WYSTAWIASZ ŚWIADECTWO SOBIE.

A na dokładkę masz tu fragment z mojego "o mnie":

Do młodych miłośników dźwięku: "Swoją prawdę musisz znaleźć (odkryć) sam".

Nie ma lepszej drogi. Dużo słuchaj, bądź krytyczny i zdaj się na

własny gust, i uszy. Doradzanie samemu sobie jest najlepszym wyjściem.

* * *

No i co Ty na to ? -Czekam na Twoją reakcję.

andrea29

Ja naprawde nic do Ciebie nie mam :D Zareagowalem tylko na koncowke Twojego wpisu

">andrea29

>A jeśli tak uważasz to włącz w nie i siebie ;) I racz wytłumaczyć Forumowiczom dlaczego."

Ze niby mam jakis w tym interes, zartujac wpisalem, ze sprzedaje fullwypasy :D Nie bylo to skierowane do Ciebie, ale ogolnie do sytuacji na forum, gdzie pelno chalupnikow :) Nie twierdze i nigdy nie twierdzilem, ze cokolwiek sprzedajesz lub promujesz! pozdrawiam!

ps taka mala ciekawostka, teraz jak jeden drugiego chce zdeprymowac to porownuje go do Qubric'a! ;)

foxbat, 18 Wrz 2006, 11:55

Widzisz, forumowicze z mniejszym stażem mogliby to wziąć dosłownie. Czyli, że jestem jaki nie jestem, a jakiego mnie innym zasugerowałeś. (Tak to odebrałem i to mnie wzburzyło.)

Na co dzień cenię sobie niezależność, uczciwość i i mądrych, myślących ludzi (z zasadami).

Zatem uważaj z takimi żartami. Jest takie powiedzenie: "z żartami jak z solą: nie przesadź, bo zabolą". (Nieprzemyślane, czasami.)

A końcówka mojego wpisu była odpowiedzią na końcówkę Twojej prowokacji. (Tak ją odebrałem.)

Przyznaję, że chwaliłem... (wiesz co). Tym urządzeniom naprawdę trudno coś zarzucić od strony dźwiękowej. Grają b. dobrze i - wg mnie - b. ładnie. (Nie wiem czy dziś w sklepie wyrwałbym za po 5kzł / klocek tak dobrze grający sprzęt.)

Ale nie tylko o nich pisałem pochlebnie. Na wszelki wypadek oświadczam, że niczego nie żałuję, a wszystkie swoje oceny podtrzymuję :)

Niedługo chciałbym popiać nad swoim nowym nabytkiem (jeszcze go nie mam :) /Ale będzie REKLAMA gratis... ;))Firma jest stosunkowo młoda i jeszcze mało u nas popularna.../

Mam też 1. fajny temat do STEREO (chodzi za mną od 2 tygodni).

Pozdrawiam.

• 7 miesięcy później...
  • 4 miesiące później...
  • Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.