Skocz do zawartości
IGNORED

karta dźwiękowa do komputera

AlexCross

Rekomendowane odpowiedzi

AlexCross

Kupisz sama plytke z dokumentacja.

Nie rozumiem, ze cena nie jet najnizsza.

Moze jak za sama plytke i kartke papieru to nie jest malo, ale przeciez taka gotowa karta kosztuje okolo 200 zł.

Dzięki emil spróbuję..

Mam jeszcze jedno laickie pytanie. Otóż na zdjęciu karty nie widzę wejścia do małego jacka...Jak więc podłączyc moj zestaw? Czy jest możliwośc wstawienia takiego wejścia?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Tak, jest mozliwosc.

Na zaprezentowanym zdejciu po prawej stronie masz piny di polaczenia wyjsc opisane jako prawy i lewy.

do tych miejsc podlaczas kable, ktore mozes przylutowac do gniazda mini jack zamontowanego w ovudowie do karty.

Z tego co sie oreintuje ta plytka nie daje mozliwosci wlutowania gniazda mini jack do druku.

Faktycznie foobar2000 jest najlepszym odtwarzaczem plików, różnica w porównaniu do winampa na korzyść foobara jest znaczna, warto na początku przed wymianą karty go zainstalować i przekonać się, czy może zmiana karty nie będzie już konieczna ;-)

zyzio, 23 Wrz 2006, 14:31

>Faktycznie foobar2000 jest najlepszym odtwarzaczem plików, różnica w porównaniu do winampa na

>korzyść foobara jest znaczna

Jasne... :)

Polecam FAQ na stronie foobara. Oto cytacik:

* Q: Does foobar2000 sound better than other players?

* A: No. Most of “sound quality differences” people “hear” are placebo effect (at least with real music), as actual differences in produced sound data are below their noise floor (1 or 2 last bits in 16bit samples). Foobar2000 has sound processing features such as software resampling or 24bit output on new high-end soundcards, but most of other mainstream players are capable of doing the same by now.

Tia...

Foobar inertfejs na zalosny.

Latwosc obslugi na poziomie AutoCADa.

Wyglada to jak program pod win 3.11

Ale w moim odczuciu gra lepiej od winampa.

Czy gra lepiej od innych? NIe wiem, nie porownywalem.

Moze po prostu winamp gra tak zalosnie i wszystko inne gra lepiej?

=> profes

Windows media player jest chyba ździebko gorszy od winampa ;-) Foobar w moim przekonaniu gra lepiej od obydwu, chyba że to autosugestia, ale wątpię, na Bose Companion 3 słychać przeca wyraźnie, że jest lepiej :-)

zyzio

Wlasnie zrobilem bezposrednie porownanie foofabra2000 v0.9.1 i ALLPlayera V2.3.0.

Foofbar zagral dzwiekiem bardziej przestrzennym. Wyraznie szersza scena i wiecej powietrza. Dwiek z ALLPlayera byl lekko stlumiony i scisniety na srodku. Roznice zbyt wyrazne zeby je okreslic mianem na granicy percepcji.

Polecam ślepe testy z kolegą. Sam nie jednokrotnie nabrałem się na poprawę brzmienia :/

Mi nie udaje się wychwycić różnicy na EMU0404 i Słuchawkach sennka 535 (dość analityczny sprzęt). Bardzo głuchy też nie jestem :) Jeśli oba odtwarzacze ustawione są w taki sam sposób nie powinno być żadnej różnicy.

Nie wiem, może standardowe ustawienia są inne i foobar może mieć przewagę (gra głośniej, ma wyższy priorytet, inne ustawienia output, aktywne pluginy dsp)

A czy ktos porownywał te karty do pełnego AUDIGY2, tego z pozłacanymi weściami (sb0240) ?? Ja jestem posiadaczem Tannoyow M1 i za niedługo Reloopa HA-210 (nowy model, bedzie dostępny za 2 tygodnie), i wyposaże sie właśnie w taką kartę. Natomiast wychwalany przez was Diamond na Vortex był swego czsu konkurentem SB Live!, przewagi nad nim nie miał technologicznej napewno, a co do dźwięku stereo to nie wiem, ale rewelacji tez napewno nie było. To była karta tak samo budzetowa jak Live. Dlatego niech ktoś porowna realną jakość dźwięku Audigy2 (pozłacanego) z tymi dziwactwami :D

Poza tym... na kompie nie słucha sie tylko muzy, czasem w coś sie pogra i miło jest usłyszec efekty EAX w grach, a w tym przypadku A2 nie ma sobie równych.

Poza tym... ASIO. W Audigy2 rewelacyjne KX'y wspomagają ten system, do tego Foobar i muza via ASIO i podejrzewam ze wynalazki w stylu jakiegos starego Diamonda sie chowają. Audigy2 + KX posiadają doskonałe wsparcie dla ASIO.

(ASIO - system, dzieki ktoremu dźwiek omija całkowicie mixer systemowy i kieruje sie bezpośrednio do przetwornika D/A w układzie dwiekowym. Jako dowod w mixerze wyciszamy wszystko, a muza gra nam nadal).

O sterownikach, ich kompatybilnośći wspominać chyba nie musze...

W foobarze zauwazylem jedna dziwna sprawe, otoz jak ma we wtyczkach dodana obsluge miksera, dzwiek znacznie sie pogarsza. I to znacznie. Dlatego mikser standardowy windowsowy, na mojej karcie tez upsampling poprawia dzwiek. Dla kazdej karty warto troche poeksperymentowac.

co do roznic miedzy foobarem a winampem to jesli one wystepuja jset to spowodowane inymi ustawieniami w tych programach (np. jakies pluginy, resamplery itp.). Wlasnie zrobilem test u siebie. Oba softy ustawilem output na asio i bit perfect. Sygnal z obu zgodny co do bita zatem roznic nie ma ;)

co do różnic pomiędzy Winampem a Foobarem to mogą się one brać (jeśli są) ze sposobu obsługi strumienia audio - czy idzie przez Direct Sound czy bezpośrednio na WAV maper'a - jeśli idzie bezpośrednio na wyjście i jeśli są różnice to soft musi robić jakieś "sztuczki" z samplami za naszymi plecami - nie ma ch..a we wsi

A ch.. mnie to obchodzi co robi, używam foobara i basta ! :) Wcvzoraj pojawiła się najnowsza wersja: 0.9.4 8)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

to może w końcu będzie normalnie działał, sprawdzam co jakiś czas nowe wersje od kilku lat i w każdej jak do tej pory jest coś co mnie denerwuje i nie działa jak trzeba ;-)

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.