Skocz do zawartości
IGNORED

Różnica w basie ONKYO vs. TECHNICS

sanek

Rekomendowane odpowiedzi

Wcześniej posiadałem amplituner stereo Technics SA-EX100 do tego miałem podłaczony subwoofer MIVOC aktywny przez gniazda głośnikowe. Zamienilem sprzet na amplituner kina domowego ONKYO 454 z wyjsciem na suba aktywnego. Po zamianie mam znacznie mniej basu. Bas jest jakby wycofany. W technicsie był pełniejszy. Patrząc na to że subwoofer jest aktywny nie powinno być chyba takeij róznicy.

Po drugie bas przez gniazda kolumnowe jest wiekszy niz przez wyjscie na subwoofer. Moze to cos w subwooferze? Kto mi poradzi

Różne amplitunery mają różne poziomy sygnału dla subwoofera. Po pierwsze sprawdź w ustawieniach Onkyo, jakie wzmocnienie idzie na subwoofer i ustaw je na maksymalną wielkość. Po drugie sprawdź poziom odcięcia niskich częstotliwości. Niektóre amplitunery pozwalają ustawić poziom odcięcia w Hz, inne pozwalają jedynie określić, czy sub jest, czy go nie ma. Na koniec doreguluj sobie pokrętło na subwooferze. To, że będą to inne ustawienia, nie ma znaczenia. Chodzi jedynie o to, aby końcowy efekt był zadowalający.

ArtS :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.