Skocz do zawartości
IGNORED

PCB: GC3875;VSPS;Phonoclone;Headamp 113

ahaja

Rekomendowane odpowiedzi

>>ahaja

dotyczy VSPS

mam problem z identyfikacją ze schematem RJM. dla kompletacji elemetów.A może sie uda podac zestawienie dla wszystkich PCB jakie wartości dla poszczególnych R i C. Wtedy byłby kompletny zestaw DIY.

>conri

Ja umieściłem schemat całej płytki na stronie Richarda masz tylko 1 kanał na rysunku.

Czyli wg tego schematu, który umieściłem (VSPS) kanał lewy ma dokładnie takie same oznaczenia jak w oryginale.

Kanał prawy: R8=R1; R9=R2; R10=R3; R11=R4; R12=R5; R13=R6; R14=R7; C5=C2; C4=C1; C6=C3

Pozdrawiam

PUNKS NOT DEAD ' ... analogowo w cyfrowym świecie ... '

Dodam: w Bugle w stosunku do oryginalnego schematu zamienione są miejscami R3 i R4. W Phonoclonie C2 i C3 tworzą razem kondensator 2,9n (u Richarda C2). Reszta analogicznie.

Pozdrawiam

Co do Bugla:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) na tej stronie jest kalkulator i można sobie pokombinować z wartościami w RIAA i w gain (nawet trzeba :-) ).

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

cześć

jak mogę uregulować moją należność ? czy możesz przesłać mi n-r konta na mój adres mailowy ? jest w danych o mnie - to moja pierwsza taka transakcja i nie wiem jakie są tu przyjęte zwyczaje, oczywiście dostosuję się :-)

pozdrawiam

Panowie: proszę pamiętać o wysłaniu do mnie na PW adresu pocztowego ! ... bo niepotrzebnie to się odwleka...

Pozdrawiam

Wpłacone, wysłane:

psg

8815lukas

Sławek Kostańczak

zorro - uprasza się o ten adres ....

Pozdrawiam

>>>Ahaja

skoro tak dobrze idzie , nasza prośba i kolejne wyzwanie przed Tobą.

Te płytki trzeba czymś zasilić . A więc jeszcze zadanie: PCB dla U sym _+ 12-15V.Pod jakiś LM 78(12)15 .79=(12)15. baterię solidnych C.Mam nadzieje że inni się dopiszą .Ja juz 2 szt PCB U sym

>> Ahaja

Dzięki - komplecik do headampa już u mnie.

Pozdr.

„W co motłoch bez dowodów uwierzył, jakże byśmy to mogli dowodami obalić?” - Friedrich Nietzsche
Achievement unlocked!

Co do h. Elliotta:

- z oryginalnego schematu - kond C1 (100n) podpięty bezpośrednio na nózki zasilania opampa. Tu należy pamiętać , że moje płytki są pod opa pojedyńczego ( w oryginalnym schemacie jest podwójny).

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Cieszę się :-)

Co do zasilania ... musiałbym coś narysować. Moze lepiej zapytać Veterana czy ma jeszcez pcb?

>conri

Sprawdż najpierw napięcie zasilające czy jest ok (obie gałęzie). Potem sprawdż czy dobrze wsadziłeś opampa ... potem podłącz :-).

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.