Skocz do zawartości
IGNORED

Interkonekt z miedzi monokrystalicznej

Andrzej Matusiak

Rekomendowane odpowiedzi

>Pi_etro, 20 Wrz 2006, 18:32

"this technology is very different compare to the traditional method as it used a cooled

>mold to produce the pure single crystallized copper conductor".

Czy nie myli Pan przypadkiem słowa "different" ze słowem "better" Dlaczego to , ze zdroworosądkowego punktu widzenia różny ma byc równoznaczne z lepszy? To tylko marketing. Nie można opatentować znanej od lat technologii, więc zmienia się jakiś szczegół i jazda, mamy odkrycie.

>Pi_etro, 20 Wrz 2006, 18:47

Drogi kolego. jestem przedstawicielem pokolenia które na "ty" przechodziło po wielu latach znajomości. Pozostanę, jeśli Pan pozwoli, przy tym zwyczaju. Ale nie mam nic przeciwko temu, żeby uczestnicy forum zwracali się do mnie np. Kolego. Taka aberracja, sorry.

>BlueMax, 20 Wrz 2006, 18:53

Panie BlueMax. To nie chodzi o stosunek Pan - Poddany. To tylko forma grzecznościowa. Tak jest w dużej częsci cywilizowanego świata. Owszem amerykanie się tykają, ale narody z dłuższą historią już nie tak chętnie ;-)

Andrzej Matusiak, 20 Wrz 2006, 19:57

>Proszę wszystkich "kandydatów" ;-) o sprecyzowanie, czy są zainteresowani interkonektem RCA czy

>XLR.

Jestem zainteresowany testem interkonektu w wersji RCA.

There are only two kinds of music - good and bad.

- Duke Ellington -

RCA- Panie Andrzeju. Ja jak i Karbidoczaszka nie wspominając o innych kolegach jesteśmy z jednego grodu. Mogę wziąć na siebie odpowiedzialność za przekazywanie sobie nawzajem kabla w celach testowych.

A co dokladnie oznacza przewód z miedzi monokrystalicznej? Może fachowcy od ciagnięcia drutów

>powiedzą czy jest mozliwe wyciagnąc drut z jednego kryształu?

Tutaj znajdzie Pan odpowiedź na to pytanie:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Jeżeli mogę coś zasugierować to chciałbym żeby interkonekty miały nie mniej niż 80 cm

Ponieważ kiedyś gdzieś w jakimś wywiadzie w prasie audio napisano że interkonekty poniżej 80 cm nie mają racji bytu bo i tu nastąpił wywód matematyczno-fizyczny

Bawiąc się kiedyś z kablami mikrofonowymi i robiąc z nich interkonekty również zauważyłem że kable długie grają

dzwiękiem jakby trochę pełniejszym

>Pi_etro,

Jeszcze raz dokładnie obejrzałem informacje o technologii produkcji miedzi monokrystalicznej i muszę przyznać Panu rację. Rzeczywiście, twórcą tej, używanej do producji miedzi monokrystlicznej metody jest prof. (wtedy kiedy wynalazł tą metodę inzynier) Ohno. Miał Pan rację, byłem w błędzie.

Gość BlueMax

(Konto usunięte)

Panie Andrzeju, jeśli o mnie chodzi, to zdecydowanie wolałbym interkonekt XLR. Po RCA gra u mnie gorzej, więc mógłbym ocenić kabel w sposób nieobiektywny.

Pozdrawiam

Do tego stopnia Dr Ohno ma wpływ na produkcję/technologię produkcji, że wydawany jest certyfikat poświadczający ten fakt (coś w stylu angielskiego "By Appointment to Her Majesty The Queen").

Widze ze nieźle sie Panowie nakręcacie...niedługo temperatura siegnie zenitu... :) tak pół żartem... :)

Tak serio... czy dolutowanie wtyczek do gotowego przewodu można nazwać zbudowaniem interkonektu? Mi się wydaje że zbudowanie interkonektu występuje wtedy gdy sami budujemy (skrecamy) pojedyńcze przewodniki, nakładamy na nie izolacje, skręcamy dalej i nakładamy ekran...i znowu izolacje itd... tak to w zasadzie kupno gotowego przewodu...

Znam ten przewód...w kategorii cena/jakość jest na pewno dobry bo i wogóle ciężko coś tańszego niz te 30zł za metr na jeden kanał znaleźć, chyba tylko Klotze, Cordiale i Procaby są tańsze a to jak wiadomo w kategoriach audiofilskich najniższa półka jaka moze byc wogóle..wiec cena okazyjna.

Natomiast nie oczekujcie ze zabrzmi to nawet na poziomie najlepszych IC sredniej półki, nie mówiąc juz o półce wysokiej. Nie chcę nikogo zniechęcac bo przecież za te pieniądze na pewno bedzie super , ale ostrzegam tylko przed zbyt wysokimi oczekiwaniami. Miedź od Vampire jest powiedzmy sobie mocno "średnia" :):)

Cudów nie będzie to raczej wiadomo, mną kieruje zwykła ciekawosc .

Powiedzmy sobie szczerze że nikt nie sprzedaje gotowego kabla z metra za 30zł

który przewyższa gotowe produkty z sredniej półki . Takich rzeczy należy raczej

szukać u bardzo specjalistycznych producentów Hi-tech a nie w sklepach DIY :)

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.